כמומחים משפטיים לרשלנות רפואית, עורכי הדין שתמצאו באתר MedLawyers מודעים היטב לאחת החובות הבסיסיות שלהם כלפי לקוחותיהם: חתירה לקראת השגת הפיצוי המגיע להם בכל מקרה בו נגרם להם נזק בעקבות טעות רפואית.
נקודת המוצא שמנחה כל הליך פיצויים על רשלנות רפואית היא שטעויות יכולות לקרות וקורות, אבל חשוב להבין איך ניתן לנהל הליכים משפטיים להשגת סכום הפיצוי ההולם בכל מקרה של רשלנות רפואית, ולקבל את הייעוץ והליווי המתאים. המומחים שלנו זמינים לענות על שאלותיכם, כפי שהן מוצגות בסוף מדריך זה, וילוו אתכם בכל שלב בתהליך, עד למיצוי הדין עם האחראים.
תביעות פיצויים על רשלנות רפואית: סוגי הפיצויים שניתן לתבוע
אם איש מקצוע רפואי פגע בכם כתוצאה מהתנהלות רשלנית, יתכן שיש לכם עילה לתביעת פיצויים על הנזק שנגרם לכם. סוגי הפיצויים הממוניים והלא ממוניים שאתם עשויים להימצא זכאים להם, כוללים:
הוצאות רפואיות – תביעת פיצויים על רשלנות רפואית כדי לקבל החזר כספי על טיפולים, ניתוחים, ביקורי רופא, פיזיותרפיה ועזרים מסייעים לטיפול בנזק שנגרם לכם.
אובדן הכנסה – אם אתם נאלצים להחמיץ ימי עבודה על מנת להחלים מהפציעה או הפגיעה שנגרמה לכם, יתכן שתימצאו זכאים לקבלת פיצוי בגין אובדן שכר בעבר, בהווה ובעתיד.
פיצויי נכות – במקרה שהפציעה גרמה לכם לנכות ואינכם מסוגלים לבצע פעילויות שהייתם יכולים לבצע לפני האירוע, בית המשפט עשוי לפסוק פיצויים הולמים לטובתכם.
פיצוי בגין עיוות – אם הפציעה הותירה אתכם צלקות, נשירת שיער, פגיעה משמעותית באחד או יותר מהאברים, או כל שינוי חזותי אחר, אתם עשויים לקבל פיצוי בגין העיוות שנגרם לכם.
כאב וסבל – בית המשפט עשוי לקבוע פיצוי על כל כאב פיזי ואי נוחות שעברתם לאחר שרופא או איש מקצוע רפואי אחר פגעו בכם. סכום הפיצוי שייפסק תלוי בפציעה הספציפית ובמשך תקופת ההחלמה.
עוגמת נפש – חרדה, דיכאון, מצוקה וטראומה הם כל סוגי הסבל המכונים עוגמת נפש שעשויה להצדיק פיצויים בגין רשלנות רפואית.
אובדן קונסורציום – סוג פיצוי זה נוגע לכל אובדן של אינטימיות פיזית או זוגיות עם בן או בת זוג, שנגרם כתוצאה מהפציעה או הפגיעה.
קבלת פיצוי מרבי במקרה של רשלנות רפואית
כמו בכל מקרה משפטי אחר, חיוני לאסוף ראיות רלוונטיות ולוודא שיש לכם ייצוג משפטי חזק לפני הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית. תחום זה משתנה בין המקרים, וכולל תביעות בעילות של טעויות ניתוחיות ואבחון שגוי ועד לפציעות לידה.
אם נפצעתם על ידי רופא, אחות, רופא, רופא שיניים, או כל איש מקצוע רפואי אחר, מגיע לכם פיצוי על הוצאות בריאות, נזקים, אובדן כושר השתכרות, עוגמת נפש, כאב וסבל.
הגשת תביעת פיצויים על רשלנות רפואית בעילת נזקי גוף היא תהליך מורכב. מקרים אלו כפופים לחוקים מורכבים ודורשים הצגת ראיות חזקות שמגובות בעדויות מומחים, בדיקות רפואיות עצמאיות ורישומי רופאים. הנה מה שחשוב לדעת על מיצוי הזכויות.
יצירת קשר עם הרופא
רוב הפציעות הקשורות לרפואה ניתנות לפתרון ללא השפעות ארוכות טווח, והרופא צריך לספק את הטיפול הנדרש.
אבל זה לא הכול. חשוב שתבינו שחובתכם, בהתאם לחוק, היא לקבל טיפול הולם שימנע פציעות ונזקים נוספים הקשורים לתאונה על ידי פנייה לקבלת טיפול רפואי, והימנעות מצעד זה פירושו הפחתת הסיכוי לזכות בתביעה בגין פגיעה גופנית.
שכירת שירותי עורך דין מומחה בתחום
עורך דין שיש לו על ניסיון עשיר בתחום, וצוות שיודע איך תובעים רשלנות רפואית, יעריכו את המקרה שלכם ויקבעו אם קיימת עילה לתביעה. במקרה שכן, הצוות המשפטי ידריך אתכם בכל הנוגע להערכת שווי הנזקים שנגרמו וייעץ לגבי הצעדים המתאימים.
עם עדויות מומחים ועורך דין מיומן לצידכם, תמנעו לצידך, תמנע מטעויות שיכולות לצמצם משמעותית את תביעתך.
איסוף ראיות
הצלחתה של כל תביעה בגין נזקי גוף תלויה בראיות המוצגות לבית המשפט. התהליך ארוך ויכול להיות סוחט רגשית אם הרשלנות הובילה לפציעות קשות או למוות של אדם אהוב. יש להוכיח באמצעות ראיות את התקיימות המצבים הבאים:
- התקיימו יחסי רופא-מטופל.
- הרופא התרשל.
- רשלנות הרופא הובילה לפציעות של המטופל.
- הפציעה או הנזק גרמו להפסדים כלכליים כגון שכר וחשבונות רפואיים.
אבל גם לאחר איסוף כל הראיות הללו, הניירת והתיעוד על כל התקשורת שהתקיימה ביניכם לבין הרופא, חשוב לשכור שירותי עורך דין מומחה בתביעת פיצויים על רשלנות רפואית שיוכל להבטיח שההגנה לא תוכל להתנגד לראיות המוצגות.
מה שלא תעשו, אל תחכו עם התביעה שלכם
חיוני להגיש את התביעה בגין נזקי גוף ברגע שאתם מבינים שיש סיכויים גבוהים שבית המשפט יפסוק פיצויים בסכומים גבוהים לטובתכם, מכיוון שקל יותר לאסוף ראיות נחוצות אם התביעה מוגשת בהקדם האפשרי.
וזה עוד לא הכול. תהיה לכם מוטיבציה פסיכולוגית מוגברת לחתור להשגת הצדק עם הגשת תביעת פיצוי על הנזקים שנגרמו לכם או לאדם אהוב שנפטר כתוצאה מרשלנות רפואית, אם התביעה תוגש כשמאפייני המקרה עדיין חקוקים בתודעה ובזיכרון.
תיעוד האופן בו החיים השתנו
לרשלנות רפואית יכולה להיות השפעות הרסניות על הנפגע, ולכן חשוב לתעד את כל האתגרים שהתמודדתם איתם מאז קרות האירוע. רצוי לתעד את כל הטיפולים, התרופות, וההשלכות הנפשיות והפיזיות, ביומן רשלנות רפואית כדי לרשום תסמינים, רמות כאב וטיפולים שנרכשו.
הוכחת הסיבתיות
קשר סיבתי הוא מונח בו משתמשים עורכי דין אשר מתייחס בפשטות להיקף הנזק שנגרם עקב טיפול רשלני.
כך, לדוגמה, אם סבלתם מפצע לחץ שהתפתח לפגיעה חמורה ברקמת העור, התביעה תחתור להוכחת סיבתיות על ידי סקירת העיכוב באבחון, או רמת הטיפול שקיבלתם, להוכחת החמרה במצבכם הרפואי לאורך זמן, בטענת הפרת חובת הזהירות רשלנות רפואית.
מהן הטעויות הנפוצות ביותר בניתוח?
עורכי דין מומחים לרשלנות רפואית בקיאים בהליכים המשפטיים הנדרשים לייצוג נפגעים במגוון תביעות רשלנות קלינית וכירורגית. חלק מהמקרים הנפוצים ביותר יכולים לכלול:
- כשל באבחון דלקת התוספתן.
- כשל באבחון הריון חוץ רחמי.
- ניקוב המעי במהלך ניתוח שגוי.
- דימום מוגזם לאחר ניתוח.
- שימוש בתותבת בגודל שגוי בניתוח, למשל, בניתוחי החלפת מפרק הברך או הירך.
- נזק לצינור המרה בעקבות ניתוח כיס מרה.
- אירוע מוחי רשלנות רפואית של הרופא, המנתח או הצוות הרפואי.
הגשת תביעת רשלנות רפואית בשם ילד
הורים או אפוטרופוסים יכולים להגיש תביעות רשלנות רפואית בשם ילדיהם. עורכי דין מומחים בתחום בקיאים בהליכים המשפטיים הנדרשים לייצוג הורים לילדים שנפגעו במהלך טיפולים או הליכים רפואיים, והם ייעצו לכם לגבי האופן בו התביעה צריכה להתנהל.
הצוות המשפטי המומחה שיוקצה לעניינכם במשרד עורכי דין מוביל בתחום, ינהל את ההליכים בבית המשפט, וייצג אתכם במהלך הדיונים כדי לחתור להשגת הפיצוי למקרה הפגיעה של ילדכם, באמצעות הוכחת הנזק שנגרם על ידי התרשלות של רופא רפואי, עד להשגת פסק דין שיקבע את הפיצוי ההולם שיאפשר לכם להגן על עתידו של ילדכם.
הוכחת רשלנות רפואית דורשת ניסיון מקצועי בתחום
נטל ההוכחה בתביעות רשלנות רפואית הוא גבוה, וחשוב להבין שתוצאות שליליות של הליך רפואי אין פירושן בהכרח שהתרחשה רשלנות. יש קו דק בין אבחנות שגויות לאבחונים רשלניים, תוצאות ניתוחיות גרועות ותוצאות טיפולים רשלניים, כמו גם טעויות שמתרחשות מטבע ההליכים המאופיינים בסיכונים, וטעויות שנגרמות כתוצאה מחוסר זהירות של הרופאים או הצוותים הרפואיים.
בנוסף להבדלים אלו, תביעות רבות של פיצוי על רשלנות רפאית מסתמכות על חוות דעת של עדים מומחים. אנשי מקצוע אלו נקראים להעיד בהליכים המשפטיים בבית המשפט כדי שניתן יהיה לקבוע אם, מתי והיכן התרחשה הרשלנות.
עורך דין מנוסה בתחום שוכר שירותי עדים מומחים כדי לבחון את הפרטים הרפואיים של המקרה שלכם ומסייע בהוכחת הרשלנות שהתרחשה.
בשורה התחתונה, עורך דין רשלנות רפואית מנוסה חותר להשגת הפיצויים ההולמים כך שאתם פנויים להתמקד בהחלמתכם
לצד הקושי בהוכחת עילה משפטית לתביעת רשלנות רפואית, והשגת התוצאה של קבלת הפיצוי ההולם, הליכים אלו נמשכים זמן רב, ובניית תביעות מקיפות שמציגות את כל פרטי המקרה, בליווי הניירת הדרושה ועדויות המומחים, מצריכה מעקב, איסוף, ניתוח והצגת רישומים, מסמכים, הצהרות עדים וכל היבט אחר שדרוש להוכחת עילת התביעה.
אם אתם מחלימים ממחלה או פציעה הקשורה לרשלנות שהייתה ניתנת למניעה, הדבר האחרון שאתם צריכים להתמודד איתו הוא ניהול התביעה שלכם לבד.
עורכי הדין שתמצאו באתר, בונים בשמכם תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית, כשאתם מתמקדים בהחלמתכם, כך שאתם יכולים להיות רגועים ובטוחים בידיעה שהתביעה שלכם נמצאת בידי צוות משפטי עם עשרות שנות ניסיון בזכייה בהסדרים גדולים עבור נפגעים בדיוק כמוכם, לכן חשוב שתיצרו עוד היום קשר עם המומחים בתחום לקביעת פגישת ייעוץ.
המומחים של MedLawyers עונים על השאלות הנפוצות שלכם:
איך מתחילים תביעה נגד הנהלת בית חולים, מרכז רפואי, רופאים או צוותים רפואיים?
בגלל המורכבות והכללים הרבים הכרוכים בהגשת תביעה לפיצוי בגין רשלנות רפואית, אנו ממליצים בחום לפנות למשרד עורכי דין מומחה, ולבחור את איש המקצוע שלכם מרשימת עורכי הדין לרשלנות רפואית שתמצאו כאן באתר. לעורכי הדין שמופיעים באתר יש ותק ארוך שנים בתחום, כך שאתם יכולים להיות בטוחים ורגועים שתקבלו את הייעוץ הטוב ביותר לנסיבות הייחודיות שלכם.
במסגרת תביעת פיצויים על רשלנות רפואית, סביר להניח שתצטרכו לעבור בדיקה רפואית על מנת לקבוע היטב את היקף הפציעות והסבל שחוויתם כתוצאה מהאירוע. הבדיקה כוללת הקשבה של עורך הדין שתבחרו, לנקודת המבט שלכם לגבי מה שהתרחש וכיצד ההתנהלות הרשלנית של הרופא או הצוות הרפואי השפיעה עליכם.
מה צריך להוכיח כדי לתבוע פיצויים על רשלנות?
הזרז לתביעות רשלנות רפואית אינו שונה מתביעות אחרות לפיצויים – לאיש המקצוע הרפואי או לצוות הרפואי, או להנהלת בית החולים או המרכז הרפואי, הייתה חובת זהירות שהוא מחויב לנקוט בה בטיפול בחולים ומטופלים, אבל חובה זו הופרה וגרמה נזק. על מנת שתהיה עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, התובע נדרש להוכיח שלושה תרחישים עיקריים:
איש המקצוע הרפואי האחראי על הטיפול הפר את חובת הזהירות שלו.
למטופל נגרם נזק פיזי, פסיכולוגי ו/או כלכלי (חשוב לציין כי בתביעות רשלנות רפואית, לא ניתן לעמוד בפני נזק כלכלי פשוט - זה צריך להיות יחד עם נזק פיזי או נפשי).
מוכח שהפרת חובת הזהירות של איש המקצוע גרמה לנזק למטופל.
האם תביעת רשלנות רפואית משפיעה על הטיפול העתידי?
אם אתם חוששים להגיש תביעת פיצוי על רשלנות רפואית נגד הנהלת בית החולים, המרכז הרפואי, הרופא, המנתח או הצוות הרפואי בשל האופן שבו התביעה עלולה להשפיע על הטיפול העתידי שתקבל, אתם מוזמנים להסיר דאגה מליבכם.
כמעט בוודאות תקבלו את הטיפול הדרוש לכם, ברמת מקצועיות גבוהה אפילו יותר מהמצופה, ואם אכן תיתקלו בבעיות מצד הרופא או הצוות הרפואי, אתם יכולים להגיש תביעה נוספת.
חוץ מזה, רופאים מכירים בעובדה לפיה תביעות רשלנות רפואית נגדם פוגעות במוניטין שלהם, ולכן הם נוקטים בכל המאמצים כדי להגיע להסדרים מחוץ לכותלי בית המשפט, ולהשיב את המוניטין הטוב שלהם.
נגד מי מופנית תביעת רשלנות רפואית?
מטופלים שנגרם להם עוול במהלך הטיפול, רשאים להגיש תביעות פיצוי על רשלנות רפואית נגד:
רופאי משפחה
רופאי בית חולים
אחים ואחיות
גניקולוגים, מיילדים ומיילדות
רופאי שיניים
פיזיותרפיסטים
פסיכולוגים
פסיכיאטרים
אוסטאופתים
אופטיקאים
וכל אנשי המקצוע הרפואיים שעובדים במסגרות קופות החולים, בתי החולים הממשלתיים, או במסגרות רפואיות פרטיות.