רשלנות רפואית אורתודנטיה: מתי מתקיימת עילת רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית אורטודנטיה
תוכן עניינים

אורתודנטים עשויים להיות אחראים לרשלנות מקצועית אם טיפול תת-סטנדרטי מוביל לפגיעה במטופלים. לאורתודנט, כמו לכל איש מקצוע רפואי אחר, יש חובה חוקית להעניק רמה מסוימת של טיפול מוכשר למטופלים. אם רופא שיניים אינו מקפיד על סטנדרט זה ומטופל סובל מנזק כתוצאה מכך, יתכן ותתקיים עילת תביעת רשלנות רפואית.

המשמעות של רשלנות רפואית אורתודנטיה היא שמטופל שנפגע מטיפול תת-סטנדרטי של אורתודנט חייב לבסס מרכיבים מסוימים בתביעתו, על מנת שהטיעונים יתקבלו בהליכים המתקיימים בבית המשפט. מדריך מקיף זה מציג את העילות והנסיבות בהן ניתן להגיש תביעה נגד האחראים, עד למיצוי הדין והשגת הפיצוי הכספי ההולם.

המומחים של MedLawyers זמינים לשירותכם, ותוכלו לבחור באתר זה את אנשי המקצוע המשפטיים הטובים ביותר, מכל מקום בארץ, בהתאם לצרכים ולסוג המקרה הייחודי שלכם.

הסטנדרט הרפואי של טיפול

“סטנדרט הטיפול” הוא מונח רפואי לציון רמת הטיפול המינימלית שמטופל צריך לקבל במצב נתון. לדוגמה, אבחון של מטופל עשוי לדרוש ניתוח, שיקום פיזי מתמשך וטיפול תרופתי לתקופה מסוימת עד לשיפור מצבו. בכל הנוגע ליישור שיניים, אורתודנטים חייבים להקפיד על נהלים מתאימים ותקינים מבחינה רפואית לטיפול בחולים שלהם.

הצעד הראשון בו נוקט עורך דין לענייני רשלנות רפואית שיניים כדי להוביל את בית המשפט לקבלת טיעוני התביעה הוא הצגת ראיות שיוכיחו שהאורתודנט לא עמד בסטנדרט הטיפול. ראיות אלו נקבעות על ידי עד מומחה בעל רקע באורתודונטיה שיבחן את נסיבות המקרה, יעריך את טיעוני התביעה ויקבע האם הנתבע עמד או לא עמד בסטנדרט הזהירות המתאים.

אם עד מומחה יקבע כי יש לתובע עילה מוצקה לתביעת רשלנות רפואית נגד אורתודנט, העד המומחה ימסור הצהרה חתומה בכתב עם פרשנויות מקצועיות למצבו של התובע והסבר מדוע התנהגות הנתבע מהווה הפרה של תקן הטיפול.

הצגת ראיות להתנהלות הרשלנית

בשלב הבא, העד המומחה מטעם עורך דין נזקי גוף רשלנות רפואית יישם את סטנדרט הטיפול הרפואי על עובדות המקרה הנדונות בהליכים המשפטיים, ויציג בבירור את האופן בו האורתודנט נכשל במתן טיפול שעמד בקנה מידה משפטי זה. המשמעות היא הצגת עדות מפורטת לגבי מה שהיה על הנאשם לעשות ולהעמידה בניגוד למה שנעשה בפועל.

ביסוס הפער הזה (בין מה שהיה צריך להיעשות למה שנעשה בפועל) הוא אחד האתגרים הגדולים בתביעת רשלנות רפואית.

קביעת הנזקים

רפואת שיניים עוסקת בהליכים קוסמטיים ורפואיים. ההליכים הרפואיים נדרשים למטופלים שאינם מסוגלים לאכול היטב, או שזקוקים לטיפול בבעיות נשימה או תיקון עיוותים פיזיים המפריעים לחיי היומיום.

אורתודנט עשוי להשלים הליך בצורה נכונה, אך המטופל עדיין לא מרוצה מהתוצאות. זה בדרך כלל לא יהווה עילה לתביעה, אבל אם אורתודנט פצע מטופל במהלך הליך עקב רשלנות, זה יכול להיות הבסיס לתביעת רשלנות רפואית שתוגש על ידי עורך דין רשלנות רפואית באזור ירושלים או בכל מקום אחר בארץ.

שימו לב להבדלים בין חוסר שביעות רצון לנזקים ממשיים

קשה להוכיח רשלנות רפואית בכל הנוגע להליכים קוסמטיים, מכיוון שהתוצאות עשויות להיות סובייקטיביות, ומה שמקובל על מטופל אחד עשוי להיות בלתי הולם לחלוטין לאחר. הגורם הקובע הוא הנזק; אם למטופל נגרם כל סוג של נזק כגון פגיעה פיזית, נזק נפשי או הפסד כלכלי עקב רשלנות האורתודנט, סביר להניח שלמטופל יש עילה לתביעת רשלנות נגד האורתודנט.

במקרים בהם אורתודנט טען שהליך יפתור בעיה מסוימת אך הוא לא הצליח לעשות זאת, או אם האורתודנט לא הצליח לחשוף סיכונים ידועים בהליך ולמטופל נגרם נזק כתוצאה מכך, סביר להניח שמצבים אלו יהוו עילת רשלנות רפואית אורתודנטיה.

קשר בין רשלנות לפגיעה בחולה

חשוב להבין שאין זה מספיק להוכיח שהאורתודנט ביצע טעות מהסוג שאולי לא הייתה מתרחשת אצל רופאי שיניים רבים אחרים. יש להוכיח גם שההתנהלות, או העדר ביצוע ההליכים הנכונים מצד האורתודנט, הם שגרמו למטופל לסבול מפציעה או נזק נוסף. ישנם מצבים בהם אורתודנט פעל ברשלנות בטיפול בחולה, אך המטופל לא נפגע.

לדוגמה, מטופל עשוי לטעון שהרופא האורתודנט לא יישר את שיניו של המטופל בהתבסס על ביצוע לקוי של צילומי רנטגן והעדר הקפדה על בדיקת ההיסטוריה הרפואית של המטופל. האורתודנט עשוי לטעון שגם אם יש שמץ של אמת בטענות אלו, לא הושגו התוצאות ההולמות של טיפול יישור השיניים, מכיוון שהמטופל לא פעל לפי הוראות האורתודנט לגבי שימוש נכון במכשיר היישור.

הצלחה בתביעות רשלנות רפואית אורתודנטיה מושגת כשבית המשפט מתרשם מראיות חד משמעיות שמבהירות שהפציעות אינן מיוחסות למצב רפואי בסיסי או לסיבה אחרת, אלא לטיפול התת-סטנדרטי שקיבלתם.

מצבים שעלולים להוביל לרשלנות אורתודונטית

תביעות רבות של רשלנות רפואית נגד רופאי שיניים עוסקות בטיפולי שורש, סתימות רגילות, עקירות, או תוצאות לקויות של יישור שיניים או ניתוחי חניכיים. המצבים הנפוצים שמצדיקים הגשת תביעות רשלנות רפואית הם:

  • אי בדיקה או עדכון קבוע של ההיסטוריה הרפואית של המטופל.
  • רשלנות רפואית באבחון מצב דנטלי והעדר טיפול הולם.
  • אי זיהוי מום או מחלת פה או חניכיים.
  • סיבוכים במהלך ניתוח יישור שיניים.
  • התקנת מוצרי שיניים פגומים.
  • התקנה לא נכונה של פלטה או מכשירים אחרים.
  • סיבוכים במהלך ניתוח חניכיים.
  • אי סטריליזציה של כלים דנטליים או כירורגיים.
  • זיהום שמתרחש במהלך הטיפול.
  • הליכים מיותרים שבוצעו בהוראת האורתודנט.

עורך דין רשלנות רפואית באשדוד יבחן את נסיבות המקרה לקביעת העילה להגשת התביעה, כמו למשל במקרה של גרימת פציעה למטופל עקב רשלנות מתרחשת במקרים בהם מכשיר כירורגי חותך אזור בפה, וכתוצאה מכך נוצר מצב של ניתוק עצב או ניקוב חלל סינוס. שימוש שגוי בפלטה מתרחש גם כשהרופא מורה להשאיר את הפלטה על שיני המטופל למשך פרק זמן ארוך או קצר מדי.

במקרים של פרק זמן ארוך מדי, יהיה צורך בתיקונים נוספים, בעוד שבמקרים של הסרת הפלטה לפני הזמן, יישור השיניים לא יושלם. בכל פעם שרופא שיניים מבצע אחד מהסוגים הנפוצים הללו של רשלנות שיניים, זה יכול לגרום לפציעה חמורה.

בכל המקרים אלו, או בכל מקרה אחר של נזקים כתוצאה מהתנהלות רשלנית של הרופא או הצוות המטופל, ולאחר בחינה מעמיקה של נסיבות המקרה, עורך דין רשלנות רפואית באר שבע, או כל מומחה משפטי אחר שיש לו ניסיון בתביעות נגד רופאי שיניים, ייעץ לכם כיצד ניתן להתקדם עד למיצוי הדין עם האחראים.

פציעות נפוצות הנגרמות עקב רשלנות בשיניים

הפגיעות הנגרמות עקב רשלנות בטיפולי שיניים מובילות לכאב, סבל והוצאות נוספות על טיפולי תיקון, לצד תקופת שיקום והתאוששות שנמשכת זמן רב. הפציעות השכיחות ביותר הנגרמות עקב רשלנות רפואית אורתודנטיה הן:

  • נזק לרקמות ועצבים
  • פגיעה במבנה הפה, כגון פציעות בלסת
  • פציעה או מחלה הנובעת מאי זיהוי מחלת הפה, כגון סרטן הפה
  • התפתחות זיהומים
  • טראומה לשן.

בכל פעם שמטופלים סובלים מפציעות אלו, או מפציעות אחרות שנובעות מטיפולי שיניים לקויים, יש להתייעץ בהקדם עם עורך דין רשלנות רפואית באזור הדרום או בכל מקום אחר בארץ, כדי לבחון את נסיבות המקרה, ואם קיימת עילת תביעה, להתחיל בהליכים שיובילו להשגת הפיצוי ההולם.

בשורה התחתונה, יוצרים קשר עוד היום עם אחד המומחים המשפטיים שלנו לרשלנות רפואית

אף אחד לא צריך לסבול מפציעה לאחר שפנה לעזרה רפואית, וזה כולל ביקור אצל רופא שיניים. אם נפלתם קורבן לרשלנות דנטלית, עורכי הדין שלנו בתחום נזקי גוף ורפואת שיניים נמצאים כאן כדי לעזור.

באתר MedLawyers, המומחים המשפטיים שלנו יודעים למצות את הדין עם האחראים שגרמו לנזקים, והם יסייעו לכם להשיג את מלוא הפיצויים המגיעים לכם. אז צרו קשר עוד היום באמצעות מילוי הטופס המקוון שלנו כדי לקבוע פגישת ייעוץ ולהבין איך עורך דין מומחה בתחום יסייע במקרה שלכם.

המומחים של MedLawyers עונים על השאלות הנפוצות שלכם

מהי רשלנות שיניים?

רשלנות רפואית אורתודנטיה מתרחשת בכל מקרה בו הטיפול שבוצע על ידי רופא השיניים הובילה לפגיעה במטופל. ניתן להגיש תביעה להשבת פיצויים בגין הוצאות רפואיות בעבר ובעתיד, אובדן הכנסה, כאב וסבל ועוד. בעת הגשת תביעה, יש להוכיח שרופא השיניים לא עמד בסטנדרט הזהירות הנדרש על ידי המקצוע, וכי הפרת חובה זו גרמה לפציעות המטופל.
חשוב לציין שאין אפשרות להגיש תביעה במקרים בהם המטופלים אינם מרוצים מהתוצאות, אלא רק במקרים בהם ניתן להוכיח באופן עובדתי את ההתנהלות הרשלנית של הרופא.

מה מטופלים צריכים לעשות כשהם חושדים במקרה של רשלנות רפואית?

כדאי לפנות בהקדם האפשרי להתייעצות עם עורך דין רשלנות רפואית באזור חיפה והקריות, או לפנות לעורך דין אחר שיש לו התמחות בייצוג נפגעי טיפולי שיניים. יש להציג בפני עורך הדין את נסיבות המקרה, כולל כל הפרטים והאסמכתאות המוכיחות את הרשלנות הרפואית, מהביקור הראשון שלך אצל רופא השיניים, ועד למגע האחרון איתו.
במידת האפשר, יש להשיג את התיעוד הרפואי שלך ולהביא אותם לפגישה הראשונה שלך עם עורך הדין. יש מגבלות זמן המסדירות את משך הזמן המותר להגשת תביעת רשלנות רפואית, כך שהזמן הוא חיוני.

מה זה ביסוס יחסי רופא-מטופל?

בתחילת ההליכים המשפטיים, יש להוכיח את קיומם של יחסי רופא-מטופל, אשר (בעיני החוק) מולידה את חובתו של האורתודנט להעניק טיפול מוכשר בהתאם לנסיבות.
ברוב המקרים, עורך דין רופא רשלנות רפואית יכול לבסס מרכיב זה בקלות, שכן אורתודנטים מטפלים בחולים רק באמצעות הסכמים מפורשים וחתומים (חלק מכל הניירת שאתם ממלאים וחותמים עליה בחדר ההמתנה לפני תחילת הטיפול).

מהי הוכחה ניתנת לכימות לנזק (נזקים)?

התביעה נדרשת להציג את מלוא הפרטים על הנזק שנגרם למטופל בפועל ("נזקים" בשפה המשפטית). נזקי רשלנות רפואית עשויים לכלול את העלות של טיפול רפואי נוסף, והכנסה שאבדה, או אובדן כושר עבודה עתידי, בשל חוסר יכולת לעבוד.
במקרים רבים, עורך דין נזקי גוף רשלנות רפואית יכול לתבוע פיצוי בגין "כאב וסבל" (פיזי ונפשי) הנובעים מהשפעת הטיפול הרפואי התת-סטנדרטי, וטיעוניו יתקבלו על ידי בית המשפט.

נפגעתם בגלל רשלנות רפואית? ייתכן שמגיעים לכם פיצויים.

צרו עמנו קשר לייעוץ חינם

דילוג לתוכן