אין ויכוח שבריאות העיניים חיונית לתפקוד היומיומי, ורוב האנשים לא מבינים את החשיבות של ראייה תקינה עד שהם מאבדים אותה.
למרבה הצער, רשלנות רפואית בניתוחי עיניים עלולה להוביל לפגיעה חמורה בראייה, ואם יש לכם איך להוכיח שאכן התרחשה רשלנות מצד המנתח או הצוות הרפואי, תוכלו לקבל פיצויים שיאפשרו לכם לשלם הוצאות רפואיות, לפצות על השכר שאיבדתם, לפצות על הכאב והסבל שלכם ושל בני משפחתכם, ועוד סעיפים אחרים שיופיעו בכתב התביעה, ושיכולים להוביל לפסיקת פיצויים לטובתכם, שיכולים להסתכם ביותר ממיליון ש”ח. אז הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על רשלנות רפואית בניתוחי עיניים.
שינוי משמעותי בחיים זה רק מאפיין אחד קטן מאובדן ראייה
בעוד שבחלק מהמקרים, אובדן ראייה מתרחש כתוצאה מתאונות טראומטיות או ממחלה בלתי נמנעת, מקרים אחרים של לקות ראייה ועיוורון נובעים ממקרי רשלנות רפואית בניתוחי עיניים.
למרות שרופאי עיניים הם רופאים שמתמחים בטיפול בבעיות עיניים, הם עלולים לטעות במהלך הניתוח, והתוצאות יכולות לפגוע בעיניים, אולי לצמיתות.
איזו מיומנות מקצועית צריכה להיות לרופאי עיניים?
רופאי עיניים יכולים להיות מנתחים או רופאים לרפואה אוסטאופתית. צריכה להיות להם מיומנות מקצועית גבוהה בביצוע הליכים כמו:
- ביצוע כל בדיקות העיניים
- אבחון מצבים רפואיים בזמן
- רישום תרופות מתאימות לטיפול במחלות עיניים
- ביצוע ניתוחי עיניים בהתאם לתקן הטיפול הנדרש.
רופאי עיניים עוברים הכשרה מקיפה יותר מאופטומטריסטים, ולכן צריכה להיות להם המיומנות המקצועית המתאימה לבצע הליכים כירורגיים מורכבים שקשורים לבריאות העיניים.
לרופא המתאים לטיפול בבעיות עיניים צריכה להיות מיומנות מקצועית מתאימה לזהות את הסיבה לבעיה ולהרכיב תכנית טיפול מתאימה. אנשים שסובלים מבעיות עיניים כמו גלאוקומה, קטרקט או ניוון מקולרי, צריכים טיפול של רופאי עיניים שיש להם הכשרה גבוהה וניסיון עשיר בטיפול במצבים אלה.
ניתוח עיניים מתחיל עם ייעוץ אצל מנתח שיש לו הכשרה מקצועית מעבר לבדיקת עיניים או מרשם חדש לעדשות מגע או משקפי ראייה.
מהן הסיבות הנפוצות של מקרי רשלנות רפואית בניתוחי עיניים?
מטופלים עשויים לסבול מהחמרה בבעיות ראייה כתוצאה ממקרי רשלנות רפואית שביצע רופא עיניים, בספר אופנים. מהסיבות השכיחות ביותר לכך שרופאי עיניים נתבעים בגין רשלנות רפואית בניתוחי עיניים, כוללות:
אבחון שגוי. דרך אגב, זה נכון לגבי כל תחומי הרפואה
רופאי עיניים צריכים להיות מסוגלים לאתר בעיות בעיני המטופל במהלך בדיקת עיניים שגרתית. אבל רופאים רבים אינם מאבחנים כמו שצריך את מצבו של המטופל, והאמת היא שזהו הגורם המוביל למקרי רשלנות רפואית בניתוחי עיניים לא רק בקרב רופאי עיניים, אלא בכל ענף הבריאות.
מטופלים שמאובחנים עם מצב רפואי שגוי עלולים לסבול מפציעות מכיוון שהמצב האמיתי שלהם אינו מטופל בזמן. ומה שיותר חמור זה שאבחון שגוי יכול להוביל לטיפול מיותר שעלול לגרום להם נזק נוסף.
הבדיקות המתאימות לא בוצעו, או שהן בוצעו באיחור
בחלק מהמקרים, רופאי עיניים מאבחנים מצב רפואי מבלי לבצע את הבדיקות הדרושות. הם עשויים לערוך בדיקות הדמיה כגון בדיקת טומוגרפיה קוהרנטית אופטית (OCT) ולאבחן מטופל עם בעיית עין שגויה, כאשר היה עליהם לבצע בדיקות מיוחדות שיובילו לאבחנה מדויקת.
אם רופא עיניים גורם לאובדן ראייה חלקי או מוחלט כתוצאה מהעדר אבחון ראוי של מצב רפואי בעין, הוא יכול להימצא אשם בתביעת רשלנות רפואית בניתוחי עיניים.
אם אין לרופא עיניים את המומחיות הדרושה, הוא לא יכול לטפל. זה עד כדי כך פשוט
לא כל רופאי העיניים מתמחים בטיפול באזורים מסוימים בעין. כך, למשל, חלק מהרופאים מומחים לגלאוקומה; ולאחרים יש יותר ניסיון בניתוחי קרנית. מומחים אחרים מתמחים ברשתית ועשויים לבצע בדיקות ייעודיות לאבחון מצבי עיניים שרופאי עיניים כלליים נתקלים בהם לעתים נדירות.
אם רופא עיניים גורם למטופל נזק במהלך ביצוע ניתוח רשתית או השתלת קרנית, רק בגלל שלא הפנה את המטופל לרופא עיניים אחר שיש לו ניסיון מיוחד, בית המשפט יכול למצוא אותו אשם בתביעת רשלנות רפואית בניתוחי עיניים.
המנתח לא עקב אחר מצב המטופל לאחר הניתוח, והמטופל סובל מזיהומים
רופאים חייבים להקפיד על מעקב אחר מצב המטופל בתקופה הראשונה לאחר הניתוח. הסיבה לכך היא שהעין פגיעה במיוחד לזיהומים, וברגע שנוצר זיהום, הוא מתפשט במהירות ומשפיע על אזורים אחרים בגוף.
למרבה הצער, חלק ממטופלים מפתחים זיהומים כאשר רופא העיניים שלהם אינו מקפיד על חיטוי הציוד לפני שהוא משתמש בו לבדיקת עיניים לפני או לאחר ניתוח, ואינו מבצע מעקב קבוע ומוקפד על התאוששות המטופל מהניתוח.
טעויות בניתוחי עיניים שמובילות לעיוורון
רשלנות רפואית בניתוחי עיניים עשויה להתרחש גם במהלך ניתוח קטרקט, השתלת קרנית, ניתוח עפעפיים, או ניתוח לאחר תאונה, והטעויות עלולות לגרום לעיוורון.
אם הבעיה בעיניים מחמירה והתביעה מוכיחה שהמנתח או הצוות הרפואי לא התנהלו בהתאם לנהלים רפואיים מקובלים, למטופל יש עילת תביעת רשלנות רפואית בניתוחי עיניים. חלק מהטעויות הנפוצות ביותר שרופאי עיניים מבצעים במהלך ניתוחים כוללים:
- ניתוח בעין הלא נכונה.
- פגיעה באזורים אחרים בעין.
- שימוש בכלים שלא חוטאו.
- וביצוע הליכים שאינם נחוצים.
לפני הטיפול, המטופל חייב לתת הסכמה מדעת. ההסכמה הזאת צריכה להיות חתומה
רופאי עיניים חייבים ליידע את המטופלים לגבי כל הסיכונים הכרוכים בהליך או בניתוח לפני תחילת הטיפול, וליידע את המטופל לגבי הסיכונים הבריאותיים הצפויים בניתוח, וגם מה עלול לקרות אם המטופל יבחר שלא לבצע את הניתוח. הרופאים חייבים להסביר למטופלים את האפשרויות החלופיות שיש להם, ולציין את כל היתרונות והחסרונות של בחירה בהליכים אחרים.
כלומר, מטופלים צריכים לדעת את כל המידע המלא על מנת שיוכלו להחליט אם לעבור את הטיפו, ורק אחרי שהבינו הסיכונים האפשריים. כשרופאים אינם מסבירים למטופלים את השלבים במהלך הניתוח, הסיכונים והאפשרויות האחרות שיש להם, יתכן שתהיה עילת תביעת רשלנות רפואית בניתוחי עיניים, במיוחד במקרה של פגיעה חמורה במהלך הניתוח.
אילו פגיעות נפוצות מתרחשות כתוצאה מרשלנות רפואית בניתוחי עיניים?
מטופלים שנפגעו כתוצאה ממקרי רשלנות רפואית בניתוחי עיניים עלולים לסבול מפגיעות ופציעות חמורות, שכוללות:
עיוורון מלא או חלקי
טעות של רופא עיניים עלולה לגרום למטופל לאבד חלקית או לחלוטין את יכולת הראייה. מצב זה משפיע באופן משמעותי על חיי המטופל ועל יכולתו לעבוד ולחיות באופן עצמאי.
התפתחות זיהומים
רשלנות רפואית בניתוחי עיניים מתרחשת כשרופאי עיניים אינם מטפלים בתנאי סיכון שמציבים את מטופליהם בסיכון לפתח דלקות עיניים חמורות.
אם הזיהום אינו מתגלה ומטופל במהירות, הוא עלול להתפשט לאזורים אחרים בגוף או להיות כה חמור עד שהמטופל מאבד את העין הפגועה.
ראייה מטושטשת
בחלק מהמקרים, נפגעי רשלנות רפואית בניתוחי עיניים סובלים מראייה מטושטשת קבועה, שאינה עיוורון מוחלט אבל חמורה לא פחות.
חיים עם ראייה מטושטשת קבועה עלולים להיות לא נעימים לחלוטין ולהשפיע על היכולת לנהוג, לעבוד, ולהשתתף בפעילויות מהנות שהמטופל שנפגע ביצע לפני הפציעה.
בעיות ראייה אחרות
מלבד עיוורון או ראייה מטושטשת, מטופלים עלולים לחוות בעיות עם תפיסת עומק וזיהוי צבעים עקב רשלנות רפואית בניתוחי עיניים.
איך מוכיחים רשלנות רפואית בניתוחי עיניים?
חשוב להבין שלא כל טעות שרופא עיניים מבצע מהווה בהכרח עילת רשלנות רפואית בניתוחי עיניים. על מנת להוכיח כי התרחשה רשלנות רפואית, יש להוכיח את רשלנות הרופא, באמצעות עדות של רופא מומחה אחר שיצביע על המחדלים ויסביר איך הניתוח היה אמור להתנהל בהתאם לסטנדרט מקצועי תקין.
שלב זה בדיונים המשפטיים נשמע אולי פשוט, אבל העדות עשויה להיות מורכבת למדי. כדי לקבוע אם יש לכם עילת רשלנות רפואית בניתוחי עיניים, מומלץ להתייעץ עם עורך דין בהקדם האפשרי לאחר האירוע.
רשלנות רפואית בניתוחי עיניים: שאלות ותשובות
האם מטופלים יכולים לתבוע מנתחים על שגיאות בביצוע ניתוחי עיניים?
אם משהו משתבש במהלך ניתוח עיניים, רוב התביעות לפיצויים יוגשו כתביעות רשלנות רפואית בניתוחי עיניים או כתביעות מקצועיות נגד המנתח, רופא העיניים או רופאים אחרים.
עורך דין לרשלנות רפואית יבדוק את רשומות הניתוח כדי לברר אם הייתה הפרה של תקן הטיפול במקרה של תוצאה גרועה, וכתב התביעה נגד האחראים יוגש על בסיס ממצאי החקירה.
מה עושים אם המנתח טועה במהלך הניתוח?
אם אתם מאמינים שיש לכם עילת תביעת רשלנות רפואית בניתוחי עיניים, חשוב שתתייעצו מיד עם עורך דין מומחה בתחום.
אל תפנו לבית החולים או לרופא שלדעתכם אשם. במקרים מסוימים, הרופא עשוי להיות מודע לטעותו והוא יכול לנסות להציע לכם להתפשר.
מהי הסיבה הנפוצה ביותר לרשלנות רפואית בניתוחי עיניים?
אבחון מוטעה הוא הגורם המוביל לתביעות רשלנות רפואית בניתוחי עיניים.
מה קורה כשהרופא נמצא אשם ברשלנות רפואית בניתוחי עיניים
גם אם בית המשפט יקבע שהרופא אחראי ברשלנות רפואית, אין זה אומר שהרופא יאבד את רישיונו.
האמת היא שברוב המכריע של המקרים בהם נמצא כי הרופא אשם ברשלנות, הוא אינו מאבד את רישיונו.
מה קורה אם הגרוע מכל מתרחש?
התרחישים הגרועים מכל שיכול להתרחש במהלך ניתוח עיניים הם כשהמנתח סובל מהתקף במהלך הניתוח, ניתוח העין הלא נכונה, או שהרופא המרדים נותן למטופל מינון קל מדי של חומר ההרדמה.
כל תרחיש כזה עלול להוביל לפגיעה חמורה בעין או אפילו לאובדן ראייה מוחלט.
בשורה התחתונה, החוק לצידכם. אז אל תוותרו על זכותכם לתבוע פיצויים
אם נפגעתם מהתנהלות רשלנית של רופא עיניים ואתם סובלים מפציעה חמורה, לקות ראייה או עיוורון, פנו עוד היום לעורך דין מומחה בתחום כדי לקבוע פגישת ייעוץ שבמהלכה תוכלו להבין אם יש לכם עילה לתביעת רשלנות רפואית בניתוחי עיניים.
עורך הדין יתחיל לחקור את המקרה על מנת לקבוע אם רופא העיניים התרשל כך שניתן יהיה להשיג צדק ולגבות את הפיצויים המגיעים לכם. אם יש לכם עילה והתביעה מגיעה לבית המשפט, אתם יכולים לצפות לפיצויים בגובה של יותר ממיליון שקלים.