ניתוח טחורים עשוי להיות הליך רגיש ולעתים כואב. מטופלים רבים שסובלים מסיבוכים לאחר ניתוח טחורים, נמנעים מלהתייעץ עם הרופא או עם עורך הדין שלהם, בשל הסטיגמה החברתית. יחד עם זאת, חשוב שתבינו את זכויותיכם המשפטיות וחשוב עוד יותר שתפנימו שככל שתמתינו יותר זמן עם הגשת תביעת רשלנות רפואית בניתוח טחורים, סיכויי הצלחת התביעה פוחתים.
אז אם נפגעתם במהלך ניתוח טחורים וכעת אתם סובלים מסיבוכים רפואיים חמורים, חשוב שתתייעצו עם עורך דין בנוגע לזכויותיכם. במאמר זה נדבר על ההתנהלות הנכונה המצופה מרופאים לפני ניתוח טחורים, והאפשרויות המשפטיות שעומדות בפניכם אם זיהיתם חריגה מהתנהלות רפואית תקינה.
מהם טחורים?
במצב של כאבים באזור פי הטבעת, או קשיים בביצוע פעולות מעיים, יתכן שהגורמים הם טחורים. אבל איך תדעו אם אתם סובלים מטחורים? ובכן, טחורים מתרחשים כשהוורידים סביב פי הטבעת, או הוורידים שממוקמים בחלק התחתון של פי הטבעת, מתנפחים.
שני המצבים, טחורים פנימיים וחיצוניים, גורמים לכאבים, אבל טחורים חיצוניים עלולים להיות מודלקים, והם נפוצים הרבה יותר. ברוב המקרים, טחורים הם בעיה זמנית, מצב שב התסמינים מתלקחים ואז שוככים, והם עשויים להופיע כתגובה לגירוי או למתח. אבל אם הטחורים ממשיכים להוות כואבים במיוחד או שאינם נעלמים, יש לפנות מיד לטיפול רפואי.
פגישת הייעוץ לפני ניתוח טחורים
בפגישת הייעוץ, הרופא צריך לשאול שאלות, כגון:
- כמה זמן תסמיני הטחורים גורמים לחוסר נוחות?
- מה, אם בכלל, נראה שמחמיר את התסמינים?
- האם יש בן משפחה אחר שסובל היום או סבל בעבר מטחורים או מסרטן מעי הגס או סרטן פי הטבעת?
- האם התרחשו שינויים לאחרונה בהרגלי תנועת המעיים?
- האם הופיעו סימני דם על נייר הטואלט לאחר השימוש בשירותים, או שדם נטף והתערבב בצואה?
כל מצב שבו הרופא נמנע מפגישת ייעוץ מלאה ומקיפה, שאלת כל השאלות הנחוצות, הסבר מלא למטופל על השיטות הכירורגיות השונות ובחירת הליך שיתאים ספציפית למצבו, יכול להוות עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית בניתוח טחורים.
גישות כירורגיות להסרה יעילה של טחורים
אם נוצר קריש דם כואב, שנקרא פקקת, בטחורים חיצוניים, הרופא צריך לבצע אבחנה נכונה של טחורים חיצוניים ולהסירם כך שהמטופל יחווה הקלה מיידית.
הליך זה, שמתבצע בהרדמה מקומית, הוא היעיל ביותר, אם הוא מתבצע בתוך שלושה ימים מיום התפתחות קריש הדם.
ניתוח זעיר פולשני
למצבים של דימום מתמשך או טחורים כואבים, הרופא צריך להמליץ על אחת מגישות ההליכים הזעיר פולשניים האחרים שקיימים.
טיפולים אלו ניתנים לביצוע במשרד הרופא או במרכז רפואי אחר, וברוב המקרים אינם דורשים הרדמה.
ניתוח לייזר או אינפרא אדום
בשיטות הסרת טחורים באמצעות הקרנה או חום הרופא משתמש בלייזר או באור אינפרא אדום, או בשיטת חום. אמצעים לו גורמים להתקשות והפחתת טחורים פנימיים קטנים ומדממים. גישות אלו כרוכות במעט תופעות לוואי וברוב המקרים אינן גורמות לאי נוחות.
מתי נבחרות שיטות כירורגיות להסרת טחורים?
אחוז קטן בלבד של אנשים שסובלים מטחורים זקוקים לניתוח, אבל אם הליכים אחרים לא צלחו, או שהמטופל סובל מטחורים גדולים, אז איך תדעו אם אתם זקוקים לניתוח להסרת טחורים, ואיך תבחרו את השיטה היעילה להסרת הטחורים? בנקודה זו, הרופא צריך להמליץ על אחד מההליכים הבאים:
כריתת טחורים
בבחירת אחת מהשיטות השונות, המנתח מסיר רקמות מוגזמות שגורמות לדימום. ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית בשילוב חומר הרגעה או הרדמה בעמוד השדרה, או הרדמה כללית.
כריתת טחורים היא השיטה היעילה והמתאימה ביותר לטיפול בטחורים קשים או חוזרים. הסיבוכים שעלולים להתרחש בעקבות ניתוח זה הם קשיים בריקון שלפוחית השתן, מה שעלול לגרום לדלקות בדרכי השתן. סבוכים אלו מתרחשים בעיקר לאחר הזרקת חומר הרדמה בעמוד השדרה.
הליך הידוק טחורים
זהו הליך כירורגי שחוסם את זרימת הדם לרקמות הטחורים, ומשמש ברוב המקרים לטיפול בטחורים פנימיים בלבד.
הליך הידוק טחורים כרוך בפחות כאבים בהשוואה להליך כריתת טחורים, ומאפשר שיבה מוקדמת יותר לפעילות סדירה. אבל בהשוואה לכריתת טחורים, הליך הידוק נקשר לסיכון גבוה יותר להישנות הטחורים או צניחת פי הטבעת, מצב שבו חלק מפי הטבעת בולט.
סיבוכים אחרים עלולים לכלול גם דימומים, עצירת שתן וכאבים, ולעתים נדירות גם זיהום דן מסכן חיים, שנקרא אלח דם. לכן חשוב לקבל ייעוץ מקיף מהמנתח לפני הניתוח, בנוגע לאפשרות הטיפול הכירורגי הטובה ביותר בהתאם לנסיבות.
טחורים בדרגה 3-4
מכיוון שטיפולים ביתיים או מסורתיים אינם מובילים להסרת טחורים חמורים, אפשרויות הניתוחים שזמינות היום להסרת טחורים כוללות גישות כירורגיות שונות כמו למשל הסרה באמצעות סכין כירורגית, טיפול חשמלי או לייזר.
אלא שחשוב להבין שכל הליך כירורגי כרוך בסיכונים או סיבוכים מסוימים, שעלולים להציב את הצלחת הניתוח ואיכות חיי המטופל בסכנה.
רשלנות רפואית בניתוח טחורים: שאלות ותשובות
האם המטופל הסכים לניתוח?
אם נתתם את הסכמתכם לעבור ניתוח טחורים? לפני הניתוח, ובמהלך פגישת הייעוץ, המטופל חייב לתת את הסכמתו, ובכתב, לביצוע הניתוח. הסכמתו כוללת חתימה על טופס הסכמה רשמי, שמפרט את מהלך הניתוח ובמיוחד את הסיבוכים שעלולים להתרחש. חובת הרופא היא להסביר למטופל את מכלול ההליך לפני שהוא חותם על טופס ההסכמה.
טופס ההסכמה יכול להגן על הרופא מפני תביעת רשלנות רפואית בניתוח טחורים, למרות שקיימים מקרים בהם ניתן להגיש תביעת רשלנות אם ההתרשלות של הרופא מוכחת בבית המשפט באופן חד משמעי.
מה עלול להשתבש לאחר ניתוח טחורים?
הסיבוכים החמורים הנפוצים ביותר לאחר ניתוח טחורים כוללים דימום, זיהום ואצירת שתן, או אלח דם באגן. סיבוכים עלו עלולים להוביל לתחלואה חמורה ואף לתמותה, אבל זהו סיכון נדיר יחסית.
הסיבוכים לטווח הארוך המדאיגים ביותר כוללים בריחת שתן בצואה, היצרות אנאלית וכאבים כרוניים באגן.
מה ההבדל בין סיבוכים ידועים לבין רשלנות רפואית בניתוח טחורים?
במקרים רבים, אנשים אינם מאמינים שיש להם עילת תביעת רשלנות רפואית בניתוח טחורים, רק מכיוון שכך ייעצו להם אנשים בסביבתם, למרות שאין להם שום מומחיות רפואית או משפטית לקביעה זו.
חשוב להבין שגם אם המטופל חתם על טופס הסכמה מדעת לפני הניתוח, עדיין קיימת עילת תביעה אם ניתן להוכיח שבוצעה רשלנות רפואית במהלך הניתוח, על ידי המנתח או הצוות הרפואי.
איך מגישים תביעת רשלנות רפואית בניתוח טחורים?
כשהרופא המטפל אינו מצליח לבצע את הניתוח כראוי, עלולים להיווצר סיבוכים רציניים. בעוד שכל מטופל סובל מהשפעות שונות, סביר להניח כי כל סיבוך כזה עשוי להימשך לטווח הארוך ולהיות כרוך בטיפול רפואי נוסף ועקבי.
תביעת רשלנות רפואית בניתוח טחורים מוגשת במקרים בהם הרופא אינו מצליח לעקוף את השרירים המסייעים למטופל לשלוט בתנועות המעיים. כאשר שרירים אלה מוסרים ברשלנות, המטופל עלול להישאר מצולק לנצח. הוא כבר אינו מסוגל לשלוט כראוי בכל סוג של תנועת מעיים, ומצב זה נקרא בריחת צואה. במילים פשוטות, המטופל מאבד כל יכולת לשלוט במשימות אותן ביצע בעבר באופן שגרתי.