רשלנות רפואית שיניים פסקי דין: בחינת מקרי שגיאות רופאים בטיפולי שיניים

עורך דין רשלנות רפואית שיניים
תוכן עניינים

מטרת טיפולי שיניים היא לשפר את בריאות הפה ואת המראה, אבל מה קורה כשהטיפולים האלה משתבשים? למרבה הצער, רשלנות רפואית בטיפולי שיניים אינה נדירה, ועלולה להתבטא באבחונים שגויים והליכים לא נאותים, או במקרים חמורים יותר, ביצוע הטיפולים ללא קבלת הסכמה מדעת של המטופל, כלומר, קבלת הסכמתו לביצוע ההליך, לאחר שהוסבר לו במלואו.

בשנים האחרונות, תחום רשלנות רפואית שיניים פסקי דין מתרחשים בתדירות גבוהה, מה שהוביל לבדיקה מוגברת של שיטות העבודה של רופאים, ורמת הקפדתם על בטיחות המטופלים. 

במדריך זה, המומחים של MedLawyers אתר רפואת השיניים הגדול בישראל, המומחים בתחום מציגים כמה מפסקי הדין הבולטים ביותר ברשלנות רפואית בטיפולי שיניים, ומעמיקים בהשלכות הרשלנות וחשיבות האחריות במקצוע רפואת השיניים. בין היתר, אלו הנושאים שנעסוק בהם:

  • טיפול שגוי שחייב שיקום מחדש של הפה.
  • רשלנות בהתקנת גשרים בלסת העליונה והתחתונה.
  • רשלנות רפואית בעקירת שן בינה.
  • למעלה מ-2 מיליון ₪ פיצויים לילדה שקיבלה טיפול שיניים רשלני.
  • למעלה מ-3 מיליון דולר פיצוי על טיפול רשלני וניתוח מיותר.
  • “מעולם לא סיפקתי טיפול שיניים לתובעת”.
  • מתחילים עם בחירת עורך דין תותח בתחום
  • ותשובות לשאלות הנפוצות שלכם.

טיפול שגוי שחייב שיקום מחדש של הפה

מטופלת בת 68 הגישה לבית המשפט בלונדון תביעת רשלנות רפואית נגד רופא שיניים שטיפל בה בצורה רשלנית וגרם לה לנזקים. בכתב התביעה לבקשת קבלת פסק דין רשלנות רפואית שיניים נטען שהיא נזקקה לתוכנית טיפול שכוללת שתי עקירות כירורגיות, והשתלת שתי שיניים במקומן.

במהלך הטיפול שבוצע, רופא השיניים הרכיב כתרים על שתי שיניים אותן היה צורך לעקור, והתקין שתל אחד מתחת לחניכיים ללא תמיכה. בשל הטיפול הרשלני הזה, המטופלת סבלה מכאבים עזים ונאלצה לעבור טיפול לתיקו במרפאה אחרת.

טענת ההגנה ופסק הדין שהתקבל

בכתב ההגנה שהוגש בתשובה לתביעה, רופא השיניים טען כי המטופלת היא זו שגרמה לנזקים בכך שלא הייתה מרוצה מהטיפול ולכן הפסיקה להגיע לשאר הטיפולים הנדרשים. 

בית המשפט העדיף לקבל את הגרסה של המטופלת וקבע בפסק הדין שזהו מקרה חמור במיוחד של רשלנות רפואית בטיפול אורתודנטי ולכן חייב את הרופא בתשלום פיצויים בסכום של 3 מיליון ליש”ט. סכום הפיצוי כלל נזקים בגין כאב וסבל, עלות טיפול התיקון, הוצאות המשפט ושכר טרחת עורך הדין.

רשלנות בהתקנת גשרים בלסת העליונה והתחתונה

בתביעה שהוגשה בשנת 2007 נגד הנהלת חברת רפואת שיניים ובאופן פרטני נגד רופא במרפאה, התובעת טענה כי היא פנתה אל המרפאה לקבלת תוכנית לטיפול שיניים, והופנתה אל אחד הרופאים הבחירים במרפאה.

הרופא הרכיב תכנית טיפולים שכללה שני טיפולי שורש וכן קיבוע של השיניים באמצעות גשרים בלסת העליונה והתחתונה. על פי תביעת רשלנות רפואית בטיפול שורש והתקנת גשרים שהוגשה לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה, נטען שלאחר ביצוע התקנת הגשרים, התובעת החלה לסבול מדלקות חניכיים, כאבים וזיהום מוגלתי בשפה העליונה. 

קביעת חוות דעת של מומחה רפואי

בחוות הדעת הרפואית אשר צורפה לתביעה, רופא מומחה קבע שהגשרים הותקנו ללא הכנה פריודונטלית, כלומר, מבלי לבצע התקנה של גשר זמני המאפשר אבחון, מבלי לבצע הליך הלחמה בין החלקים של המתכת, ומבלי לחבר בין שני חלקי הגשר. 

כתוצאה מהתנהלות רשלנית זו, התובעת סבלה מכאבי לסת עזים וממושכים, ומהתפתחות זיהומים חמורים, עד שפנתה לטיפול שיקום פה מסיבי אשר כלל טיפולים בחניכיים, עקירות, חידושים של טיפולי השורש, התקנה של גשרים חדשים והליכים נוספים לתיקון הנזק.

בפרק זה של מדריך דוגמאות רשלנות רפואית שיניים פסקי דין, פסק הדין קבע פיצויים על כאב וסבל בסך 200,000 ₪, פיצוי כולל עבור שיקום השיניים בסך של 300,000 ₪, החזר של עלות הטיפולים בסך 35,000 ₪ והחזר הוצאות בסך 5,000 ₪.

רשלנות רפואית בעקירת שן בינה

בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב כנגד רופא שיניים, נטען שהרופא ביצע הליך עקירת שן על מטופל בגיל 23, ללא שימוש בחומר אלחוש וזריקת הרדמה מקומית, בטענה שזהו הליך קצר וקל.

מיד בתום הטיפול, כשהמטופל ביקש לקום מכיסא הטיפולים, הוא נפל על פניו, בשל סחרור מעוצמת הכאבים, ושיניו הקדמיות נפגעו. זהו מקרה קלאסי של רשלנות רפואית בטיפול שיניים, כפי שהוסבר בהרחבה בפסק הדין שניתן.

כדי לפצות על המקרה, רופא השיניים ביצע טיפול ראשוני לשיניים שנפגעו, ללא חיוב, אבל כשהתברר שהנזק שנגרם חמור יותר, בלתי הפיך, ומצריך טיפול שיקום נרחב, המטופל הופנה לתיקון הנזק אצל מומחה בתחום שיקום הפה. בפסק הדין, השופט פסק שאכן הייתה התנהלות רשלנית של הרופא המטפל וקבע פיצוי בסך של 58,538 ₪ לטובת התובע.

למעלה מ-2 מיליון ₪ פיצויים לילדה שקיבלה טיפול שיניים רשלני

בתביעה שהוגשה נגד רשת מרפאות שיניים בישראל, על ידי הורים לילדה אשר עברה טיפול אורתודנטי במרפאה בגיל עשר, נטען שהטיפול בוצע בצורה רשלנית והוביל לנזק משמעותי בשיני הילדה, ברמה שהצריכה ביצוע תוכנית של סדרת טיפולי שיניים מקיפים במשך כמה שנים.

השופט התבסס על חוקים רשלנות רפואית ופסק לטובת התובעת פיצויים בגין הוצאות רפואיות, כאב וסבל ושכר טרחה של עורך הדין, בסך כולל של 2,350,000 ₪.

למעלה מ-3 מיליון דולר פיצויים על טיפול מיותר וניתוח רשלני

בתביעה שהוגשה לבית המשפט בוושינגטון נגד מרפאת שיניים, נטען שרופא השיניים ביצע טיפול רשלני על מטופלת בגיל 32 שהגיעה למרפאה עם תלונות על שן קדמית מתנדנדת. הרופא המליץ לה על תוכנית טיפול לעקירת כל השיניים העליונות, כדי למנוע מצבים דומים על השיניים הקדמיות הנוספות, וכדי להשיג תוצאות אסתטיות אחידות, עם קיבוע כתרים לתמיכה בשתלים.

המטופלת עברה את הטיפול הזה, אבל כעבור פרק זמן קצר, חלק מהשתלים התחילו לנשור ובסופו של דבר היא נשארה רק עם ארבעה שתלים, מתוך 11 שתלים שבוצעו במסגרת התוכנית. 

וזה עוד לא הכול. שימו לב:

עורך הדין של התובעת דרש פיצוי גבוה במיוחד גם לכיסוי נזקים שנגרמו משני ניתוחים כושלים להרמת סינוסים, שהסתבכו והובילו לכאבים עזים וצורך בטיפול תיקון. 

טענות התביעה נתמכו בהליכים המשפטיים עם מצגת על רשלנות רפואית להמחשת הנזקים שנגרמו, כמו גם חוות דעת של מומחה רפואי לתמיכה בטענות, לפיהן לא הייתה הצדקה רפואית לביצוע עקירת כל השיניים הקדמיות העליונות, והדגמת ההתנהלות הרשלנית בביצוע הניתוחים.

לאחר שמיעת העדויות וחקירות העדים, בית המשפט קבע פיצוי לטובת התובעת בסך של 2,800,000 דולר בנוסף לסכום פיצוי של 350,000 דולר בגין פגיעה באוטונומיה. 

“מעולם לא סיפקתי טיפול שיניים לתובעת”

בשנת 2013 הוגשה לבית המשפט בחיפה תביעה נגד רופא שיניים שביצע טיפול החלפת גשר למטופלת בגיל ארבעים, בתוכנית שנמשכה כשנתיים. כעבור פרק זמן קצר מסיום תוכנית הטיפול, המטופלת סבלה מקשיי אכילה ונגיסה, ובבדיקה שבוצעה במרפאה אחרת, התברר שהגשר הותקן ברשלנות, נשבר, והוביל לבעיות שמהן המטופלת סבלה.

בכתב ההגנה שהוגש מטעם התובע, נטען שהתביעה היא טורדנית וקנטרנית, מכיוון שהרופא מעולם לא טיפל בתובעת, ואין שום מסמך שקובע יחסי רופא-מטופלת שהתקיימו ביניהם. 

אבל השופט ביסס את פסק הדין שקבע על תקדימים של פסקי דין רשלנות רפואית שיניים ודחה את טענות ההגנה עם קבלת גרסת התובעת שנתמכה בתצהיר בשבועה, ואומתה על ידי הצוות הרפואי במרפאה, במסגרת חקירה שבוצעה בהליכים המשפטיים. 

לא רק שטיעוני ההגנה נדחו, גם הפיצויים שנפסקו היו גבוהים

עוד קבע השופט, לאחר בחינת הרשומות הרפואיות שהוגשו על ידי התובעת, ושמיעת עדות מומחה רפואי לתמיכה בטענות התביעה, שהטיפול שבוצע היה רשלני ולא זהיר, ולכן התוצאה הייתה שבירת הגשר ונזקים רבים שנגרמו למטופלת. 

המומחה מטעם התביעה קבע שכדי להחזיר את המצב לקדמותו, יהיה על המטופלת לעבור סדרה של טיפולים משקמים בעלות של 79,000 ₪.

סכום זה התקבל על ידי השופט כפסיקת פיצוי לטיפול השיקום, לצד פסיקת פיצוי נוסף בגובה של 30,000 ₪ על כאב וסבל, תוספת של 22,000 ₪ עבור שכר הטרחה של משרד רשלנות רפואית ועורך הדין המייצג, וכן 7,500 ₪ הוצאות בית משפט.

מתחילים עם בחירת עורך דין תותח בתחום

תביעות רשלנות רפואית, במיוחד בתחום טיפולי השיניים, הן תביעות מורכבות מאוד. לכן, אם אתם רוצים להגיש תביעת רשלנות רפואית בחולון או בכל מקום אחר בארץ, הצעד הראשון שלכם הוא לבחור את עורך הדין המתאים לכם באתר MedLawyers.

עורכי הדין שתמצאו באתר מיומנים ומנוסים בתחום רשלנות רפואית, ותוכלו למצוא כאן עורכי דין שיש להם התמחות פרטנית בתביעות רשלנות רפואית בטיפולי שיניים. 

והנה הנקודה שחשוב להפנים, רגע לפני סיום

תקדימים של פסקי דין רשלנות רפואית שיניים משמשים תזכורת לחשיבות השמירה על סטנדרטים גבוהים של טיפולים רפואיים, מכיוון שמטופלים סומכים על רופאי שיניים שידאגו לבריאותם ולרווחתם, וכל הפרה של אמון זה עלולה להיות כרוכה בהשלכות חמורות.

אז אם נפגעתם מהתנהלות רשלנית של רופא שיניים או צוות במרפאת השיניים, זה המקום בו תוכלו לקבל ייצוג משפטי הולם שיחתור להשגת הפיצוי שמגיע לכם ומיצוי הדין עם האחראים.

המומחים של MedLawyers עונים על השאלות הנפוצות שלכם

בתוך כמה זמן צריך להגיש תביעות רשלנות רפואית בטיפולי שיניים?

על תביעות רשלנות רפואית בישראל חלה תקופת התיישנות של 7 שנים, ולכן מומלץ להגיש את התביעה כמה שיותר מהר ולא להמתין יותר מידי זמן על מנת שלא להגיע למצב בו התביעה תיפסל על ידי בית המשפט בטענת התיישנות.

איך אפשר להוכיח שהייתה רשלנות בטיפול השיניים שקיבלתי?

זהו בדיוק תחום ההתמחות של עורך דין מומחה ברשלנות רפואית, שבוחן לעומק את נסיבות המקרה, עם תמיכת מומחים רפואיים שמציגים חוות דעת מקצועיות בהליכים המשפטיים, ומאפשרים הכנת סיכום רשלנות רפואית שמציג ראיות ממשיות להתרחשות עוולת הרשלנות.
לכן חשוב גם לבחור עורך דין שיש לו קשרים מקצועיים עם צוותים מומחים בתחומים רפואיים שונים, כדי לנהל את ההליכים באופן הטוב ביותר.

כמה עולה להגיש תביעה של רשלנות רפואית?

מלבד אגרות והוצאות משפט סטנדרטיות, רוב ההוצאות בתיקי רשלנות רפואית מבוססות על שכר טרחת עורך הדין והמומחה הרפואי. לכן, ברוב המקרים עורכי הדין קובעים הסכמי שכר טרחה שמבוססים על אחוזים מסכום הפיצויים שנפסק.
במקרים בהם לא נקבעים לטובת התביעה פיצויים במסגרת פסקי דין רשלנות רפואית שיניים בתום ההליכים, עורך הדין לא יקבל תשלום שכר טרחה, והתובעים ישלמו את הוצאות המשפט בלבד. בגישה זו, למטופלים שנפגעו מרשלנות רפואית יש את הביטחון שעורך הדין שמייצג אותם ינקוט בכל המאמצים להשגת פיצויים בסכומים גבוהים ככל האפשר.

האם אפשר להגיש תביעת רשלנות על השתלת שיניים בחו"ל?

תביעת רשלנות רפואית צריכה להיות מוגשת במדינה בה בוצע הטיפול, וכאשר מדובר בטיפול שבוצע בחו"ל, העניין מורכב יותר. במקרים אלו, כשנגרמו לכם נזקים שנובעים מרשלנות רפואית בטיפול שיניים שבוצע במדינה אחרת, חשוב שתקבלו ייצוג משפטי של עורך דין במדינה זו, ותפתחו בהליכים שתואמים את חוקי המדינה.
במסגרת הייעוץ המשפטי שתקבלו, עורך הדין שתבחרו יסביר לכם גם את המאפיינים המקומיים של חקיקה רשלנות רפואית ואת זכאותכם, כאזרחים זרים, להגיש תביעה, לצד הסבר על ההליך, שעשוי להיות מורכב. לכן ברוב המקרים ההמלצה היא לבצע טיפולים רפואיים מורכבים בארץ כך שבכל מקרה של בעיה יהיה לכם אל מי לפנות.

נפגעתם בגלל רשלנות רפואית? ייתכן שמגיעים לכם פיצויים.

צרו עמנו קשר לייעוץ חינם

דילוג לתוכן