שכר טרחה עורך דין רשלנות רפואית: מדריך שמסביר את היקף העלויות

Medical Negligence Attorney fees
תוכן עניינים

אחד השיקולים שחשוב לקחת בחשבון לפני שמגישים תביעות רשלנות רפואית, הוא הגובה והמרכיבים של שכר טרחה עורך דין רשלנות רפואית. 

במקרים קלים יחסית, בהם הנזק שנגרם הוא זמני ונמשך פרק זמן קצר, יתכן שעלות שכר הטרחה שייגבה לא תצדיק את הפתיחה בהליכים המשפטיים, לכן חשוב להבין מראש את שכר הטרחה של עורך הדין שתבחרו, ולוודא שההליך ישתלם לכם, בשקלול סכום הפיצוי שעורך הדין יעריך שתוכלו לקבל.

במדריך זה, המומחים המשפטיים שתמצאו באתר MedLawyers מסבירים איך עורכי דין בוחרים לנסח את הסכמי שכר הטרחה שלהם, עם הצג סיכומי פסיקה רשלנות רפואית, כך שתדעו למה לצפות. בין היתר, אלו הנושאים שנעסוק בהם:

  • שכר טרחה עורך דין רשלנות רפואית על בסיס עמלות.
  • הסכם שכר טרחה שמבוסס על אחוזים מהפיצויים.
  • אילו עלויות נוספות מתווספות לשכר הטרחה?
  • דוגמאות לפסקי דין שהתקבלו בתביעות רשלנות רפואית.
  • ותשובות לשאלות הנפוצות שלכם.

שכר טרחה עורך דין רשלנות רפואית על בסיס עמלות

עורכי דין רבים גובים את שכר הטרחה שלהם על בסיס עמלות, כלומר, הם מנהלים את ההליכים המשפטיים ללא גביית תשלום מראש, מלבד הוצאות בית משפט כגון אגרות או שכר טרחת מומחים רפואיים.

התשלום לעורך דין שמנהל את ההליכים בגישה זו, מתבצע עם קבלת אחוזים שנקבעים מראש, ונגזרים מסכום הפיצויים שיפסקו בתום ההליכים. בהתנהלות זו, התובעים יכולים להיות בטוחים בידיעה שעורך הדין שלהם ינקוט בכל המאמצים כדי להשיג סכום פיצוי גדול ככל האפשר.

הסכם שכר טרחה שמבוסס על אחוזים מהפיצויים

מבחינת החוק בישראל, אין מגבלה על גובה השכר שעורך הדין רשאי לגבות כדי לנהל תביעת רשלנות רפואית באשדוד או בכל מקום אחר בארץ, ולכן נושא שכר הטרחה מוסדר כבר בתחילת ההליכים.

הנקודה חשוב להבין היא שהליכי תביעות רשלנות רפואית הם הליכים ממושכים ברוב המקרים, ודורשים התנהלות מקצועית מקיפה, כך שכשהסכם שכר הטרחה מבוסס על אחוזים מהפיצויים, עורך הדין לא יקבל תשלום על עבודתו, במקרה של דחיית התביעה. 

מסיבה זו, בפגישת הייעוץ הראשונה, עורך הדין יבחן את כדאיות הגשת התביעה והפתיחה בהליכים, וימשיך בייצוג רק כשיהיה בטוח שהתביעה תתקבל על ידי בית המשפט, עם פיצויים שיפסקו בשיעור הולם גם לנזק שנגרם וגם לחלקו בשכר הטרחה.

כמה אחוזים גובים עורכי דין בתביעות רשלנות רפואית?

מבחינת לשכת עורכי הדין בישראל אין ממש הגבלה על עורך דין רשלנות רפואית עלות שכר הטרחה שיכול לגבות על ייצוג בהליכים, ולרוב עורך הדין מחליט כך סך האחוזים שידרוש מתוך הפיצויים בהתאם לסכומי הפיצויים הצפויים, כמות הזמן שהוא יצטרך להשקיע בתיק, ההוצאות שלו על ניהול התיק ועוד.

ברוב המקרים, גובה שכר הטרחה של עורך הדין ינוע בטווח של בין 20%-30% מסכום הפיצויים, וגישת שכר טרחה זו מומלצת, מכיוון שבחירה בעורך דין שגובה שכר טרחה נמוך יחסית, ללא נטילת חלק מהפיצויים שייפסקו, פירושה שעורך הדין אינו בטוח בסיכויי הצלחת התביעה בבית המשפט, או שיתכן שהוא אינו מומחה לחלוטין בתחום התביעה שלכם.

אילו עלויות נוספות מתווספות לשכר הטרחה?

מלבד גובה או מאפייני הסכם שכר טרחה עורך דין רשלנות רפואית, יש לקחת בחשבון בפגישת הייעוץ הראשונה גם הוצאות נוספות שכרוכות בהגשת התביעה, וכוללות:

  • עמלת פתיחת התיק.
  • שכירת שירותי יועצים חיצוניים מקצועיים כמו מומחים רפואיים.
  • תשלומי אגרות.
  • או כל הוצאה אחרת שאינה קשורה לשכר הטרחה, ומוטלות על התובע.

דוגמאות לפסקי דין שהתקבלו במקרי רשלנות רפואית

רשלנות רפואית יכולה להתרחש בכל ענף ברפואה, כולל בטיפולים קוסמטיים, טיפולים פסיכולוגיים, טיפולים רפואיים בבתי חולים, או כל הליך רפואי אחר, וכל פסק דין, גם אם הוא ניתן במקרים דומים של רשלנות רפואית, נקבע באופן שונה. כלומר, אי אפשר לחזות מראש את גובה סכומי הפיצויים שייפסקו, אלא לחזות טווח משוער בלבד.

פרק זה של המדריך מציג כמה פסקי דין על רשלנות רפואית שהתקבלו בתיקים שעורכי הדין באתר MedLawyers ניהלו, כך שתוכלו להתרשם מהתביעות השונות, מההליכים המשפטיים, ולהבין איך יתנהל גם המקרה שלכם.

פסק דין של למעלה ממיליון ₪ במקרה של רשלנות רפואית בחדר לידה

תביעה שהוגשה על ידי הורים לתינוקת שנפטרה בגיל שנה, בשל רשלנות רפואית של הרופא המיילד והצוות הרפואי בחדר הלידה בבית חולים בצפון הארץ, נטען שהרופא לא קיבל החלטה בזמן להעביר את היולדת לניתוח קיסרי במצב חירום, וכתוצאה מכך נגרם לאישה נזק של קרע מדרגה 4.

ההליכים המשפטיים הסתיימו עם פסיקה לחיוב המרכז הרפואי בתשלום פיצויים שכללו את כל הנזקים, בגובה של 1,140,900 ₪, כמו גם החזרי הוצאות המשפט, למעט האגרות.

טעות חמורה בביצוע הליך השתלת שיניים הובילה לפיצוי הולם

בכתב תביעה שהוגש על ידי עורך דין רשלנות רפואית באשקלון, נגד רופא שיניים, נטען שאישה בגיל 32 שעברה השתלת שיניים איבדה, כמה שעות לאחר ההליך, תחושה בלסת התחתונה, וכעבור יומיים, בבדיקה חוזרת שבוצעה במרפאת הרופא, הסתבר שהשתלים הוחדרו אל תוך התעלה של העצבים, והיה צורך בטיפול נוסף להוצאתם.

התובעת טענה כי לאחר כשנה היא התחילה לחוות תסמינים שהעידו על פגיעה בעצבים באזור המטופל, לצד כאבים באכילה ולעיסה, ולאחר בחינת נסיבות המקרה, השופט חייב את הרופא לשלם פיצויים לתובעת בגין נזק לא ממוני בגובה של 50,000 ₪.

פסק דין של 2.5 מיליון דולר במקרה של שינוי שבוצע במהלך הניתוח ללא קבלת הסכמת המטופל

תביעה שהוגשה נגד מנתח בניו יורק, שהתבססה על טענת ביצוע ניתוח לאיחוי חוליות, שלא תאם את תוכנית הטיפול המקורית שהוצגה למטופל, וללא קבלת הסכמתו לביצוע השינוי בניתוח, נטען שבמהלך הניתוח, המנתח החליט להסיר צלקת שהייתה דבוקה בין השרירים, וכתוצאה מכך נגרם נזק למעטפת של חוט השדרה. 

בית המשפט קבע בפסיקתו ששינויים בהליכים כירורגיים, שמתבצעים ברגע האחרון ובזמן אמת במהלך הניתוח, צריכים להתבצע רק במקרה שהשינוי יוביל להצלת חיי המטופל. 

במקרה התביעה, השופט פסק שניתן היה לצפות מראש את הצורך בטיפול בצלקת, באמצעות סריקות והדמיות לפני ההליך, כך שניתן היה להחתים מראש את המטופל על טופס הסכמה מדעת שמפרט את ביצוע ההליך במלואו, ולכן פסק סכום פיצוי בגובה של 2.5 מיליון דולר, לטובת התובע, וגם שכר טרחה עורך דין רשלנות רפואית נגזר מסכום הפיצויים.

למעלה מ-4 מיליון ₪ בתביעת רשלנות רפואית שגרמה למוות בעוולה

בתביעה שהוגשה על ידי הורים לילד בגיל שלוש, נטען שגידול סרטני בראש שהיה לילד, לא אובחן נכון, והוא הופנה לטיפולים פסיכיאטריים בבית חולים במרכז הארץ, בעקבות תלונות על כאבי ראש חמורים ונפילות תכופות כתוצאה מסחרחורות. 

במקום לבצע סריקות הדמיה יסודיות שיכלו לגלות את הגידול בזמן ולספק טיפול שיכול היה להציל את חייו, הרופאים בחרו שלא לבצע את כל הבדיקות, וסברו בטעות שהתסמינים הם פסיכיאטריים. העדר האבחון הנכון הוביל למות הילד לאחר שנה של ייסורים, שכללו שיתוק של עצב בפנים, פגיעה בשמיעה, וניתוחים מאוחרים שבוצעו בניסיון להציל את חייו. 

בחוות הדעת הרפואית שהוצגה בהליכים המשפטיים, המומחה הרפואי מטעם התביעה קבע שהיה ניתן לאבחן את הגידול מוקדם יותר, ולכן הנתבעים הואשמו על ידי השופט בגרימת מוות בעוולה, ונדרשו לשלם להורים פיצוי בגובה של למעלה מארבע מיליון ₪.

מטפלים קוסמטיים שאינם מוכשרים, מוסמכים ומקצועיים, נדרשו לתת את הדין על פגיעה במטופלת

בתביעת רשלנות רפואית בטיפול קוסמטי ה שהוגשה נגד מרכז רפואי גדול בישראל, מטופלת בגיל 45 טענה שבהליך פילינג עמוק שעברה במרכז, נגרמו לה כוויות חמורות בפנים. 

בכתב התביעה נטען שהמרכז הציג פרסומים כוזבים ליכולות המקצועיות של המטפלים במרכז, שכן בחקירת המקרה התברר שלא היו להם כישורים מתאימים לביצוע הליכים אלו, וגם לא ניתן היה למצוא תיעוד רשמי להליך שבוצע. 

בית המשפט פסק לטובת הנתבעת פיצוי של החזר עלות הטיפול הכושל, וחייב את הנתבעים לשלם גם את עלות טיפול התיקון שהתובעת הייתה צריכה לעבור, לצד פיצויים בגין כאב וסבל, עוגמת נפש, והפסדי שכר, בסכום כולל של 15,000 ₪.

בשורה התחתונה, ללא קשר לשאלה כמה שכר טרחה גובה עורך הדין שלכם, חשוב להקפיד לבחור את עורך הדין המתאים

בהליכים משפטיים רבים לבירור תביעות רשלנות רפואית שמתנהלים בארץ ובעולם, בית המשפט נוטה לקבל את טענות התביעה, ופוסק פיצויים הולמים, אבל רק אם הוצגו בפניו ראיות חותכות, והתביעה לא עברה את פרק הזמן שנקבע להתיישנות.

לכן חשוב לבחור עורך דין מומחה לרשלנות רפואית, שיש לו ניסיון בייצוג נפגעים בתחום המקרה שלכם, כך שתוכלו להיות בטוחים שהוא ינהל את ההליכים המשפטיים באופן המקצועי ביותר, עם ייצוג משפטי הולם שיחתור למיצוי הדין עם האחראים.

בשאלת שכר טרחת עורך דין רשלנות רפואית, חשוב יותר לוודא שיהיה לכם ייצוג משפטי מתאים, במקום להתעכב על גובה התשלום המבוקש, מכיוון שתמיד ניתן להגיע להסדר הסכם שכר טרחה שיניח את דעת שני הצדדים.

המומחים של MedLawyers עונים על השאלות הנפוצות שלכם:

מהם המרכיבים של שכר טרחת עורך דין רשלנות רפואית?

שכר טרחת עורך דין רשלנות רפואית מורכב ממכלול החיובים שעורך הדין שלכם גובה בגין הייעוץ, הליווי והייצוג בבית המשפט בתביעה שלכם.
יש עורכי דין שגובים את שכר הטרחה שלהם בהתאם לתוצאות שנפסקות, או כאחוזים מסכום הפיצויים שנקבעים. במקרים אחרים, עורך הדין יחתים אתכם על הסכם שכר טרחה שנקבע בתחילת ההליכים, שיכלול את מערך חישובי הסכומים שתידרשו לשלם לכל שלב בתהליך.

כמה גובים עורכי דין רשלנות רפואית?

הסכום אותו גובים עורכי דין רשלנות רפואית יכול להשתנות בהתאם למגוון גורמים, כגון מורכבות התביעה, כמות הזמן והמשאבים הנדרשים לחקירה והתדיינות בתיק, ורמת הניסיון והמוניטין של עורך הדין.
עורכי דין רבים בישראל בוחרים לגבות שכר טרחה שמורכב מאחוזים שנגזרים מסכום שפיצויים שייפסק לטובתכם, בדרך כלל בסביבות 30% מהפיצויים שייקבעו. הסכום משתנה גם בהתאם לוותק של עורך הדין והמיקום שלו.
כך, למשל, בעיר לוד עורכי דין רשלנות רפואית נוטים לגבות סכומים נמוכים יותר של עמלות או שכר טרחה, בהשוואה לעורכי דין שמייצגים לקוחות בתל אביב או בחיפה.

האם לקוח יכול לנהל משא ומתן על שכר טרחת עורך דין במקרה של רשלנות רפואית?

אפשר לנהל משא ומתן על כל דרישה לתשלום, אבל במקרה של דרישה לתשלום שכר טרחה לעורך דין מומחה לרשלנות רפואית, היתכנות המשא ומתן תלויה בנכונות עורך הדין להתפשר על הסכומים שהוא גובה, ובנכונותו לנהל דיון בנושא.
לכן לקוחות צריכים לדון עם עורך הדין שלכם על כל מקרה של חששות שיש להם לגבי יכולותיהם לשלם את סכום שכר הטרחה שנקבע, כדי לנסות להגיע להסכם סביר והוגן מבחינת שני הצדדים. בכל מקרה של ספק, ניתן לעיין בהחלטות מבקר המדינה רשלנות רפואית, כדי להבין את גובה הסכומים המשוערים שעורכי דין לרשלנות רפואית עשויים לגבות כשכר טרחה.

מה קורה אם לקוח לא יכול להרשות לעצמו לשלם שכר טרחת עורך דין רשלנות רפואית?

אם לקוח אינו יכול להרשות לעצמו לשלם שכר טרחת עורך דין רשלנות רפואית, בחלק מהמקרים, עורך הדין יציע הסדר חלופי לשכר הטרחה, כמו למשל הסכם שכר טרחה שמציע הפחתה בסכום, או חלוקה לתשלומים נוחים.
ניתן לבחון גם אפשרות של מימון שכר הטרחה או חלקו על ידי חברת הביטוח של הנפגע, או לקבל הלוואה בתנאים נוחים, אבל בכל מקרה, חשוב לנהל דיון גלוי וכנה עם עורך הדין בכל הנוגע לבעיות כלכליות, כדי לבחון את כל האפשרויות הזמינות לתשלום הוצאות משפט, ועלות הייצוג של עורך הדין שתבחרו.

נפגעתם בגלל רשלנות רפואית? ייתכן שמגיעים לכם פיצויים.

צרו עמנו קשר לייעוץ חינם

דילוג לתוכן