רשלנות רפואית בחדר הלידה עלולה להוביל לסיכונים שכרוכים במספר השלכות, כולל פגיעה מוחית בתינוקות, שהיא הגורם העיקרי לשיתוק מוחין. אם התינוק שלכם אובחן כחולה במחלה לאחר אירוע של רשלנות רפואית במהלך הלידה או זמן קצר לאחריה, יתכן שתימצאו זכאים לפיצויים.
ייעוץ של עורך דין מומחה לשיתוק מוחין, יסייע לכם לקבוע את האפשרויות המשפטיות שלכם ושל משפחתכם, לפני הגשת תביעת רשלנות רפואית בעילת טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין.
גורמי סיכון לשיתוק מוחין בקרב תינוקות
גורמי הסיכון שאינם מאובחנים ומטופלים בזמן, ומובילים לסיכון לשיתוק מוחין אצל תינוקות הם:
- זיהומים בדם האם.
- משקל לידה נמוך.
- לידה מוקדמת.
- שבץ איסכמי במהלך ההיריון או זמן קצר לאחר הלידה.
- מומים מולדים שנוגעים לתפקוד מוחי.
- הריון מרובה עוברים, כלומר, טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין סביר יותר להתרחשות בקרב תאומים או שלישיות, מאשר בקרב עוברים יחידים.
- ילדים שנולדים בעקבות הפריה חוץ גופית.
- שימוש שגוי במכשירי לידה.
- סיבוכי לידה.
- מתן תרופות שגויות במהלך ההיריון או הלידה.
- טעויות אבחון.
- עיכוב בהכרה במצוקה עוברית.
- רעלת הריון.
כמה מהגורמים הנפוצים וגורמי הסיכון האלו קשורים ישירות לטיפול הרפואי שנקבע במסגרת הלידה
כ-98% מהתינוקות שנולדים בישראל, נולדים במסגרת בית החולים, שם הם האימהות והתינוקות מטופלים ישירות על ידי אחיות, רופאים וצוותים רפואיים.
אם אחות, רופא או צוות בית חולים מתנהגים ברשלנות בטיפול באימהות או בתינוקות במהלך ההיריון או הלידה, אלו הם תרחישים שעלולים להשפיע באופן חמור על בריאות ורווחת האימהות והתינוקות, ולהגדיל את הסיכון להתפתחות טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין.
המחלה מתחילה לאחר הלידה וממשיכה עד הבגרות
ברוב המקרים, נפגעי שיתוק מוחין הם תינוקות וילדים קטנים שסובלים מהפגיעה לאחר הלידה, עם השלכות לאורך בגרותם ולכל החיים. המחלה נובעת בעיקר מהסיבות וגורמי הסיכון, כאשר התינוקות נתונים לטיפול רשלני במהלך ההיריון, ובחדר הלידה.
אם התינוק שלכם אובחן עם טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין, ואתם חושדים שהמחלה נבעה מטיפול רפואי רשלני, יתכן שתימצאו זכאים לקבלת פיצוי בבית המשפט.
הוכחת רשלנות רפואית בשיתוק מוחין
רשלנות רפואית היא תחום משפטי שנוגע לתביעת פיצויים לנפגעי הרשלנות הרפואית, או לבני משפחתם שנותרו בחיים, כתוצאה מסבל שנובע מהתנהלות רשלנית או מחדלים של רופא או צוות רפואי לעמוד ברמת הטיפול המצופה מהם.
רשלנות רפואית מובילה לשיתוק מוחין אצל תינוקות, כתוצאה מכמה גורמים שכיחים ביותר:
העדר הקפדה על מעקב
אחד הגורמים השכיחים ביותר לשיתוק מוחין במקרה של רשלנות רפואית, הוא העדר פיקוח ראוי של רופא או אחות, על מצבו של התינוק לאחר הלידה. תינוקות צריכים להיות נתונים למעקב רפואי קפדני זמן קצר לאחר הלידה, כדי להבטיח שמצבם הבריאותי והסימנים החיוניים שלהם נשארים יציבים.
קצב לב חריג, למשל, עשוי להצביע על הפרעה של חמצן למוח, מה שעלול להוביל לסוג הפגיעה המוחית שנראית אצל תינוקות שמאובחנים עם טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין.
הימנעות מטיפול הולם במצוקה עוברית
אם רופא או צוות רפואי אינם מגיבים כראוי למקרה חירום רפואי במהלך הלידה, למשל, מצב בו חבל הטבור עוטף את צווארו של התינוק, זהו תרחיש שעלול להוביל לתוצאות ארוכות טווח, כגון התפתחות טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין אצל התינוק.
הימנעות מביצוע ניתוח קיסרי
כשמתרחשות בעיות במהלך ההיריון או הלידה, הרופאים מחויבים לזהות את האפשרות הבטוחה ביותר ללידת תינוקות. אם נראה שהעובר חווה הפרעה באספקת החמצן שלו, במצב שנקרא היפוקסיה, הליך ניתוח קיסרי יכול להיות צעד בטוח למניעת נזק מוחי.
אם הרופא והצוות הרפואי בחדר הלידה לא זיהו את הצורך בניתוח קיסרי, וכתוצאה מכך התינוק סובל מנזק מוחי, הרופא האחראי, או הצוות הרפואי, עלולים להימצא אשמים בתביעת רשלנות רפואית.
סימני טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין אצל תינוקות עשויים להשתנות, למרות שקיימים מספר סימנים נפוצים שיכולים להתריע לרופאים, לצוותים הרפואיים ולהורים על נוכחות המחלה.
מהם ארבעת הסוגים הנפוצים של שיתוק מוחין?
ברוב המקרים, שיתוק מוחין מאובחן באחד מארבעה סוגים, שמבוססים על התסמינים שנצפו:
שיתוק מוחין ספסטי
מאופיין בנוקשות שרירים, טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין ותנועות ספסטיות.
שיתוק מוחין דיסקינטי
מאופיין בתנועות בלתי נשלטות של ידיים, זרועות, רגליים, ולעתים גם הפנים והלשון. מצב זה עלול לגרום לתנועות מתפלות או קשיחות תנועה, עם טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין שיכול להשתנות מיום ליום, ולהשפיע על התנועה במשך כל היום.
שיתוק מוחין אטסקי
מאופיין באיזון ותיאום לקוי שעלולים לגרום לחוסר יציבות ולתנועות בלתי נשלטות של הידיים, הרגליים והזרועות.
שיתוק מוחין מעורב
מצב זה עשוי להתבטא בתסמינים משולבים של סוגים שונים של שיתוק מוחין.
עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית
ההשלכות של פגיעות לידה שנגרמות כתוצאה מרשלנות רפואית עשויות להיות מרחיקות לכת וארוכות טווח, לא רק על בריאות הילד אלא על כל המשפחה. במקרים רבים, ילדים שמאובחנים עם טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין מפתחים בעיות התנהגויות, קשיי למידה וליקויים התפתחותיים אחרים, כגון אפילפסיה, התקפים, מוגבלות שכלית ובעיות ראייה ושמיעה.
המחלה דורשת טיפול ותמיכה שוטפים כדי לסייע לילדים ולמשפחותיהם, להתמודד עם בעיות הבריאות האלו ולספק להם פתרונות הולמים עד גיל ההתבגרות והבגרות.
בסיוע של עורך דין מיומן בתביעות רשלנות רפואית בשיתוק מוחין, סוגי נזקי הלידה שניתן לתבוע עשויים לשקף הן את ההוצאות השוטפות והן את ההוצאות הצפויות העתידיות שמשפחות עתידות להתבקש לממן, כדי להתמודד עם צרכי הטיפול בשיתוק מוחין של הילד.
סוגי נזקים שניתן לתבוע פיצויים בגינם
סוגי הנזקים שמשפחות עשויות לתבוע בגינם פיצויים, כוללים, אך אינם מוגבלים להוצאות הכלכליות הבאות:
- חשבונות רפואיים
- עלויות ניתוחים מתקנים
- טיפולי פיזיותרפיה
- טיפולים רפואיים ביתיים
- שינויים ביתיים להתאמת ההתנהלות של הילד בבית
- הליכונים וכיסאות גלגלים
- אימון דיבור
- פלטה לרגליים
- שירותי ייעוץ
- אובדן שכר בהווה ובעתיד
- כאב וסבל
- אובדן הנאה מהחיים.
ייעוץ של עורך דין מומחה ברשלנות רפואית בשיתוק מוחין
רשלנות רפואית מובילה לתוצאות הרסניות לנפגעים ולמשפחותיהם, כולל השפעות חמורות על הבריאות ואובדן איכות חיים. אלפי תביעות רשלנות רפואית מוגשות בישראל מדי שנה, במטרה לבקש פיצוי בגין הנזקים שנגרמו כתוצאה מרשלנות של רופאים, אחיות, בתי חולים וצוותים רפואיים.
אחת התוצאות הנפוצות ביותר של רשלנות רפואית בתביעות פגיעות לידה היא אבחון מצב של פגיעת טווח תנועה, שנקראת טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין, שנחשבת למחלה שמתבטאת בנכות המוטורית השכיחה ביותר בילדות.
יתרונות קבלת ייעוץ משפטי של עורך דין מיומן בתביעות רשלנות רפואית בשיתוק מוחין, כוללים:
- ייעוץ עם מומחים משפטיים ורפואיים.
- ביסוס קשר סיבתי סביר בין רשלנות רפואית לבין טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין.
- הסבר על ההליך המשפטי, צעד אחר צעד.
- הכנת התביעה.
- העמדה לדין של הנאשמים בהליכים משפטיים.
בשורה התחתונה, טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין נמשך לכל החיים, אבל הפיצויים יסייעו לכם להתמודד
הגשת תביעת נזיקין להשגת צדק בגין רשלנות רפואית היא הליך שהורים חייבים לנקוט בו כדי לקבל את הפיצויים שיסייעו להם לממן את הטיפולים בילדם, ויש להם גם זכות משפטית לתבוע פיצויים בגין כאב וסבל, שכרוכים בהתמודדות עם ההשלכות לכל החיים, עם מחלה שהתרחשה באשמת הרופאים.
בפגישת ייעוץ עם עורך דין מומחה בתביעות רשלנות רפואית, עם ניסיון בייצוג משפחות שנפגעו מהשלכות רשלנות רפואית שהובילה ללידת תינוק עם שיתוק מוחין, תוכלו לקבל את המידע המלא על סיכויי התביעה שלכם בבית המשפט.
שיתוק מוחין טונוס שרירים גבוה: שאלות ותשובות
מה גורם לשיתוק מוחין?
שיתוק מוחין הוא מצב שמתייחס למספר הפרעות נוירולוגיות שעלולות להשפיע על תנועת הגוף, טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין, קואורדינציה, מוטוריקה עדינה ויציבה. ברוב המקרים, המחלה נקראת “פגיעת לידה”, ותינוקות שסובלים מהמחלה יפתחו אותה כתוצאה ממחסור בחמצן, וכתוצאה מבעיות אחרות במהלך הלידה.
הגורם העיקרי המקשר בין תסמיני המחלה הוא פגיעה מוחית, שעלולה להשפיע באופן מתמשך על תנועות הגוף, טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין, ותיאום תנועת שרירים.
מהם הסימנים שמעידים על טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין?
הנה כמה סימנים נפוצים שבמקרים רבים מעידים על טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין אצל תינוקות:
הרופא והצוות הרפואי לא הגיבו לסימני מצוקה עוברית, וכתוצאה מכך התרחש נזק נוירולוגי.
התינוק חווה טראומת ראש במהלך הלידה, או זמן קצר לאחריה.
אם אחד מהתרחישים האלו רלוונטיים למקרה שלכם, ותואמים את התנהלות הרופא והצוות הרפואי במהלך ההיריון או בחדר הלידה, יתכן שיש לכם עילה לתביעת פיצוי בגין נזקים, שתתקבל על ידי הגשת תביעת רשלנות רפואית.
האם ניתן לטפל בשיתוק מוחין?
זוהי שאלה נפוצה שנשאלת על ידי הורים לילדים שאובחנו עם טונוס שרירים גבוה שיתוק מוחין, שמעוניינים לדעת אם המחלה ניתנת לטיפול. ובכן, בשלב זה, אין תרופה לשיתוק מוחין.
זוהי מחלה שאינה פרוגרסיבית, כלומר, אינה מחמירה עם הזמן, אבל היא נמשכת לכל החיים ודורשת טיפול ותמיכה שוטפים, בהתאם לחומרת ההפרעה, ולגורמים נוספים אישיים שמשפיעים על כל ילד.
למה לשכור שירותי עורך דין מומחה ברשלנות רפואית בשיתוק מוחין?
הוכחת רשלנות רפואית כגורם לשיתוק מוחין עשויה להיות תהליך מאתגר, אבל אפשרי, עם הייצוג המשפטי הנכון.
עורך דין מומחה בתחום מבסס את התביעה על עדות מומחה רפואי שבוחן את המקרה, מעיד בבית המשפט על ההתנהלות הרפואית הנכונה שהייתה צריכה להתקיים בנסיבות העניין, ומצביע על המחדלים של הרופא והצוות הרפואי.