כוריואמניוניטיס: עורך דין מומחה לרשלנות רפואית יקבע אם יש לכם עילת תביעה

כוריואמניוניטיס
תוכן עניינים

אבחון שגוי של כוריואמניוניטיס עלול להוביל להשלכות בריאותיות שליליות על נשים הרות, כמו גם על העוברים שלהן, ובמקרים נדירים, סיבוכים עלולים להיות קטלניים לעובר. כוריואמניוניטיס הוא מצב חמור בקרב נשים הרות. חיידקים עלולים לזהם את מי השפיר, מה שעלול להוביל לזיהומים אצל האם והעובר.

אם את או התינוק שלך סובלים מהשלכות בריאותיות שליליות עקב אבחון שגוי של כוריאומניוניטיס, חשוב שתיצרי קשר עם עורך דין מומחה לרשלנות רפואית ואבחון וטיפול שגוי. יכול להיות שיש לך עילה לתביעת רשלנות רפואית וסיכויים להשגת פיצוי. לכן כדאי שתפני עוד היום לעורך דין שיבדוק את המקרה שלך.

סיבוכי כוריואמניוניטיס

אם רופא מאבחן מוקדם את מחלת החזה, טיפול באנטיביוטיקה יניב תוצאות חיוביות. הרופא צריך להציע גם לידה מוקדמת על מנת להגדיל את סיכויי הבראת האם והתינוק. יחד עם זאת, אם רופא מחמיץ כוריואמניוניטיס, הסיבוכים שעלולים להתרחש כוללים:

בקטרמיה. זיהום דם חמור אצל האם, שעלול להוביל לזיהומים אחרים ולפעמים לגרום לאלח דם, זיהום חמור שעלול להיות קטלני.

אנדומטריטיס. דלקת רירית הרחם. למרות שמצב זה אינו חמור, אם הוא אינו מטופל, הוא עלול להוביל לבעיות פוריות ולבעיות בריאות כלליות אחרות.

דלקת קרום המוח. אצל תינוק, כוריואמניוניטיס עלול להוביל לדלקת קרום המוח, זיהום חמור במוח ובחוט השדרה.

דלקת ריאות. בקרב כחמישה עד עשרה אחוזים מהתינוקות שנולדים לאימהות עם כוריואמניוניטיס, המצב עלול להוביל לדלקת ריאות אצל התינוק.

יתכנו גם סיבוכים אחרים כשהרופא מאבחן כוריואמניוניטיס באופן שגוי, או מאבחן את המצב מאוחר מדי. כך, לדוגמא, אודן דם בלידה, קרישי לידה והצורך בלידה קיסרית, הם חלק מהסיכונים האפשריים. 

בעוד שחלק מההשפעות עלולות להוות סכנה לחייו של התינוק, אם המצב מאובחן ומטופל מיד באמצעות אנטיביוטיקה, תופעות בריאותיות חמורות ומוות הם מקרים נדירים.

אבחון כוריואמניוניטיס

ברוב המקרים, כוריואמניוניטיס מאובחן עקב התרחשות תסמינים אצל האם. חלק מהתסמינים שעשויים להצביע על המצב כוללים:

  • חום מתמשך או גבוה
  • דופק מהיר של האם או העובר
  • רגישות רחמית
  • ריח רע של מי שפיר
  • ריח רע בנרתיק.

אם הרופא או הצוות הרפואי מאבחנים באופן שגוי כוריואמניוניטיס, או שאינם מאבחנים את המצב, והאם והתינוק סובלים מהשפעות בריאותיות שליליות חמורות, חשוב לפנות לעורך דין מומחה לרשלנות רפואית שיסקור את המקרה ויקבע אם התרחשה שגיאת אבחון כוריואמניוניטיס. ניתן להגיש תביעה ולקבל פיצוי על חשבונות רפואיות ועלויות אחרות שקשורות לאבחון השגוי.

הוכחת מקרה של רשלנות רפואית

הוריואמניוניטיס הוא מצב חמור שעלולות להיות לו השפעות עתידיות חמורות על האם והתינוק, ובחלק מהמקרים הנדירים הוא עלול להיות קטלני. ניתן לקבל פיצוי במקרה של רשלנות רפואית, אם התביעה מוכיח את ההיבטים הבאים:

  • התקיימו יחסי רופא וחולה.
  • הרופא הפר את חובת הזהירות המקצועית.
  • ההפרה גרמה לפגיעה באם ובתינוק.
  • לאם ולתינוק יש נזקים כתוצאה מהפגיעה.

הפרת חובת הזהירות עשויה להתקיים אם התרחשו מספר גורמי סיכון לדלקת כוריואמניוניטיס והרופא לא זיהה את התסמינים של האם כתוצאה מהמצב. גורמי סיכון עשויים לכלול עישון, שימוש באלכוהול וסמים, פגיעה חיסונית, בדיקות נרתיקיות מרובות, קרע בקרומי הממברנות, בין גורמי סיכון אחרים.

אם התינוק סובל מסיבוכים רפואיים נרחבים או ממצבים בריאותיים שנובעים מדלקת כוריואמניוניטיס שאינה מאובחנת או מטופלת, למשל נזק מוחי או פגיעות עצביות, ניתן לבסס תביעת רשלנות רפואית נגד הרופא.

פיצוי במקרה אבחון שגוי של כוריואמניוניטיס

אם רשלנות רופא או צוות רפואי של בית החולים גרמה לפגיעת הלידה של התינוק, יתכן שניתן להציג בבית המשט עילת רשלנות רפואית ולתבוע פיצוי, שהגובה שלו תלוי במקרה הייחודי ובחומרת הפציעות. חלק מסוגי הפיצויים שניתן לקבל כוללים:

  • טיפולים רפואיים
  • תרופות מרשם ותרופות ללא מרשם
  • טיפול ביתי
  • אובדן הכנסה
  • עלויות נסיעות לקבלת טיפולים
  • עלויות שינוי הבית בהתאם לצרכי התינוק
  • רכישת מכשירים וציוד רפואי
  • טיפול שיקומי
  • שירותי בריאות הנפש
  • כאבים וייסורים פיזיים או נפשיים.
  • הוצאות אחרות שנובעות מהפגיעה.

הסיוע המשפטי זמין, ועורך דין מומחה ברשלנות רפואית ואבחון שגוי יעמוד לצידכם ויסייע לכם להגיש תביעה נגד הרופא או בית החולים, כך שלא תצטרכו לשאת בעלויות הרשלנות הרפואית של מישהו אחר.

עורך דין תובע את זכויותיכם

לידת תינוק היא תקופה מלאה בשמחה ואושר למשפחה, אבל לחוסר זהירות רפואית עלולות להיות השלכות נרחבות. הסבל ממחלה שאינה מאובחנת אשר מסכנת את התינוק שלכם ועלולה לגרום לפגיעות קבועות, משפיעים באופן חמור על התינוק ועל כל המשפחה.

פגיעת לידה עלולה להוביל גם ללחץ כלכלי שאינו צפוי על ההורים. יתכן שלא ניתן יהיה לשוב לעבודה, ולטפל באם או בתינוק שנפגע לצמיתות. יתכן שיהיה צורך לקבל טיפולי מומחים תכופים והתינוק עשוי להזדקק לטיפולים נרחבים ויקרים. אם רופא או צוות רפואי גרמו לתינוק ולמשפחתכם פגיעות חמורות, הם צריכים לשלם על ההוצאות הרפואיות.

זה הזמן להשיג צדק ופיצויים הולמים

עורך דין לרשלנות רפואית נמצא במצד שלכם ומסייע לכם להשיג צדק ופיצוי. ההליכים המשפטיים מתחילים עם פגישת ייעוץ כדי לדון באפשרויות המשפטיות שלכם ולייעץ לכם על תוכנית הפעולה.

עורך הדין ייצג את זכויותיכם בבית המשפט וידרוש פיצויים, כך שחשוב ליצור קשר עכשיו עם עורך דין מומחה בתחום, שיעריך את טענת הרשלנות הרפואית שלכם, ויפתח בהליכים למיצוי הדין עם האחראים.

כוריואמניוניטיס: שאלות ותשובות

מה גורם לכוריואמניוניטיס?

כוריואמניוניטיס הוא גורם מוכר היטב בעולם הרפואה ללידה מוקדמת, כתוצאה מקרע מוקדם של הממברנות. כמו כל זיהום, מצב זה נובע מצמיחה והתפשטות של חיידקים שאינם רצויים. במקרה של כוריואמניוניטיס, חיידקים בנרתיק או במעי הגס עוברים כלפי מעלה אל הרחם ובסופו של דבר מזהמים את מי השפיר ואת קרום העובר.
כאשר שק מי השפיר אינו נפגע, סוג זה של זיהום פחות סביר. בירידת מים מוקדמת, מתרחש סיכון גבוה יותר לזיהום כוריונמניוניטיס. מצבים אחרים שמגבירים א הסיכון לדלקת כוללים לידה ממושכת לאחר ירידת מים, דלקות בדרכי השתן במהלך ההיריון, וצוואר רחם קצר.

מהם גורמי הסיכון לדלקת כוריואמניוניטיס?

גורמי הסיכון לדלגת כוריואמניוניטיס כוללים לידה ממושכת, קרע מוקדם של הממברנות, תהליך לידה שגוי, בדיקות נרתיקיות מרובות, מי שפיר מוכתמים במיקוניום, עישון, שימוש באלכוהול או בסמים, פגיעה במערכת החיסונית.

איך כוריואמניוניטיס גורם לפגיעה מוחית?

כוריואמניוניטיס מוביל לתגובה דלקתית של ציטוקינים שמכוונים במיוחד לחומר הלבן הפרינטריקולרי בפג, וגורמים ללוקומלציה. החומר הלבן רגיש במיוחד לנזקים, וחשוב לזכור כי עולם הרפואה יודע שמצב זה גורם לאי ספיקה ברחם ולפגיעה ביכולת השיה להזרים מספיק חמצן לעובר.
רוב הפגיעות המוחיות המתרחשות במהלך הלידה כרוכות במחסור בחמצן. כוריואמניוניטיס עלול לגרום ללידה מוקדמת ולהוביל לשפע סיבוכים אצל האם והתינוק.

מה קורה אם כוריואמניוניטיס אינו מטופל?

אם לאם יש מקרה חמור של כוריואמניוניטיס, או שהמצב אינו מטופל, סיבוכים עלולים להתפתח, שכוללים: זיהומים באזור האגן והבטן, זיהום ברירית הרחם, קרישי דם באגן, ובעיות בריאות אחרות.

איך אפשר למנוע כוריואמניוניטיס?

רופאים וצוותים רפואיים יכולים למנוע כוריואמניוניטיס עם הקפדה על שיטות אבחון וטיפול נכונות שכוללות:
אבחון דלקת בנרתיק בשליש השני להריון.
בדיקות לאיתור זיהום סטרפטוקוקוס בקבוצה B בין השבועות ה-35 ל-37 להריון.
הפחתת מספר בדיקות הנרתיק המתבצעות סמוך ללידה ובמהלכה.

נפגעתם בגלל רשלנות רפואית? ייתכן שמגיעים לכם פיצויים.

צרו עמנו קשר לייעוץ חינם

דילוג לתוכן