עורך דין רשלנות רפואית שיניים מלווה אתכם עד למיצוי הדין עם האחראים

עורך דין רשלנות רפואית
תוכן עניינים

בכל מקרה בו קיבלתם טיפול שיניים שגרתי או במצב חירום, שבוצע באופן שגוי והוביל להחמרת מצבכם, לפגיעה נרחבת או לכאבים חמורים, במצב שהצריך טיפול נוסף ויקר לתיקון הנזק, רופא השיניים שביצע את הטיפול השגוי, או הצוות שלו, עשויים להימצא אחראים בהליכים משפטיים שתפתחו נגדם.

במקרים אלו, חשוב שיהיה לצידכם עורך דין רשלנות רפואית שיניים שבקיא בהליכים המשפטיים שיש לנקוט בהם ובניסוח נכון של כתב התביעה שיפרט בהרחבה את נסיבות המקרה שלכם ויתאר באופן מדויק את הפגיעה והנזקים שנגרמו לכם. 

עורך הדין יחקור את המקרה בשמכם וינקוט בכל המאמצים כדי לוודא שתקבלו את הפיצוי ההולם, וזה המקום שבו המומחים של MedLawyers שמוצגים באתר, זמינים לשירותכם. עם בחירת איש המקצוע המתאים, חשוב ליצור איתו קשר, ולהתחיל ללא דיחוי בהליכים נגד האחראים. 

במדריך מקיף זה, עורך דין רשלנות רפואית שיניים בחיפה, מסביר איך להתנהל במקרה של פגיעה במהלך טיפול שיניים, ובין היתר, אלו הנושאים שהמדריך דן בהם בהרחבה:

  • אילו סוגי רשלנות רפואית בטיפולי שיניים עלולים להתרחש?
  • מתי מתקיימת עילת תביעת רשלנות רפואית בטיפול?
  • תהליך הגשת תביעת רשלנות רפואית בטיפול שיניים.
  • דוגמאות למקרי רשלנות דנטלית.
  • ותשובות לשאלות הנפוצות שלכם.

אילו סוגי רשלנות רפואית בטיפולי שיניים עלולים להתרחש?

רשלנות דנטלית מתרחשת בדרך כלל במהלך אבחון או טיפול. אם סבלת מפציעה או שמצבכם הוחמר בעקבות טיפול לקוי שבמהלכו בוצעה אחת או יותר מהטעויות הבאות, יתכן שתתקיים עילת תביעת רשלנות רפואית. 

מומחים משפטיים לרשלנות רפואית בטיפולי שיניים מיומנים בניהול תביעות שמופנות נגד האחראים על סוגים רבים של נזקים שנגרמו באשמתם, אבל הסוגים הנפוצים ביותר של פגיעות רשלנות רפואית בטיפולי שיניים כוללים:

  • תביעות פיצוי רשלנות רפואית עקב טיפול רשלני.
  • תביעות רשלנות עקב טיפול או שאינו מספק, שהוביל לאובדן שיניים או לנזק נרחב.
  • עיכוב באבחון, אבחון שגוי של מחלת חניכיים, או אבחנה שהוחמצה, כולל אבחון שגוי של סרטן הפה.
  • פריודונטיטיס (מחלת חניכיים), פגיעה שמתרחשת כשרופא שיניים אינו מאבחן את המחלה ואינו מטפל בה.
  • רשלנות רפואית בניתוחי חניכיים.
  • התאמה שגויה של שתלים, שמתרחשת כשרופא השיניים טועה במהלך התאמת השתלים.
  • בעיות בהליכים קוסמטיים בטיפולי שיניים, כגון שיבושים ביישום ציפויים, כתרים, גשרים או טיפולי הלבנת שיניים.
  • עקירת השן הלא נכונה, גרימת פגיעה עצבית או פגיעה בחניכיים במהלך עקירת שן.
  • תוכנית טיפול שיניים שגויה.
  • זיהום שיניים בעקבות העדר הקפדה על השלמה נכונה של הטיפול.
  • הימנעות מביצוע צילום לזיהוי המקום המדויק שבו יש לטפל.
  • העדר ייעוץ לטיפול מעקב או טיפול מונע ושמירה נאותה על היגיינת הפה.
  • טעויות בהליכי שיקום ברפואת שיניים.

בכל מקרה בו המטופל סובל מכאבים בגלל רשלנות שיניים שבוצעה במסגרת פרטית או במסגרת קופת החולים, התביעה תתמקד בקביעת סכום הפיצוי ההולם לסבל המיותר שנגרם, ולכיסוי עלויות הטיפולים האחרים הנדרשים לתיקון הנזק, לצד תביעת הפיצוי בגין כל נזק אחר שנגרם.

מתי מתקיימת עילת תביעת רשלנות רפואית בטיפול?

אם רופא השיניים שלכם ביצע טעות במהלך אבחון המקור לבעיית השיניים או החניכיים, או שהוא ביצע טיפול שגוי באופן שהוביל לפציעה או להחמרת המצב, יתכן שתתקיים עילת תביעה לפיצוי על רשלנות רפואית בטיפול שיניים, שתתבסס על פסקי דין רשלנות רפואית ותקדימים רלוונטיים בספרות המשפטית.

עורך דין מומחה לרשלנות רפואית בטיפולי שיניים יבחן את נסיבות המקרה שלכם, ובפגישת ייעוץ ראשונה ייקבע אם מתקיימת עילת תביעה, ואם כן, הוא יפתח בהליכים נגד האחראים, עד למיצוי הדין.

תהליך הגשת תביעת רשלנות רפואית בטיפול שיניים

בפגישת ייעוץ ראשונה, הצוות המשפטי במשרד עורך דין רשלנות רפואית שיניים מקשיב לתיאור שלכם את מערך ההתרחשויות שהובילו לפגיעה שחוויתם במהלך טיפול שיניים, ובהתאם לנסיבות המקרה, הצוות יאשר את הרשלנות שהתרחשה או שתקבלו ייעוץ להתחלת הסדרים לפשרה מחוץ לכותלי בית המשפט, אם אין מספיק ראיות להוכחת הרשלנות. 

במהלך הפגישה ייבחנו סיכויי הצלחת התביעה בבית המשפט או בהסדר פשרה, ותקבלו ייעוץ לגבי גובה סכום הפיצוי המגיע לכם. עם קביעת התקיימות עילת התביעה או הסדר הפשרה, עורך הדין במשרד שימונה ללוות ולייצג אתכם בהליכים, יהיה אחראי לניהול התביעה שלכם מתחילתה ועד סופה. 

איש הצוות שימונה ללוות אתכם בהליכים המשפטיים יהיה זמין לענות על שאלותיכם, יספק ייעוץ מקיף בכל שלב, שמבוסס על תקדימי ספרות רשלנות רפואית, וידריך אתכם לגבי ההתנהלות הנכונה בתהליך, שיתנהל בשלבים הבאים:

השגת התיעוד הרפואי 

השלב הראשון בכל תביעה הוא השגת התיעוד הרפואי. עורך הדין שאחראי לניהול תביעתכם יפנה למרפאת השיניים או לכל מרכז רפואי או בית חולים שבו התבצע הטיפול, כדי להשיג את הרשומות הרפואיות שמתעדות את מהלך הטיפול שקיבלתם.

בחלק מהמקרים, שלב השגת הרישומים עשוי להימשך זמן רב, אבל זהו שלב חיוני לביסוס עילת תביעת רשלנות רפואית, ולצד הצגת פסקי דין רשלנות רפואית שיניים, ותקדימים דומים, עורך הדין יגבה את טיעוני התביעה כדי להגביר את הסיכויים שלה להתקבל בבית המשפט.

עיון בתיעוד הרפואי וייעוץ מומחה

עם השגת הרשומות הרפואיות שייבדקו על ידי עורך הדין שאחראי על ניהול תביעתכם, הן יועברו למומחה רפואי משפטי שיבחן את נסיבות המקרה וינסח דו”ח שיקבע אם אכן התקיימה רשלנות דנטלית, ומה הנזק שנגרם כתוצאה מכך. עם קבלת הדו”ח, עורך הדין ידון איתכם באופן יסודי לגבי  השלבים הבאים של תביעתכם.

בדיקות רפואיות נוספות

בחלק מהמקרים, יתכן שתידרשו להיבדק על ידי מומחה רפואי על מנת לקבוע בדיוק מה הנזק שנגרם לכם, ולקבוע איך ניתן לתקן את הנזק.

עורכי הדין שמתמחים במקרי רשלנות רפואית, שתמצאו באתר MedLawyers ושתבחרו שייצגו אתכם בהליכים המשפטיים, עובדים עם רשת מומחים ברפואת שיניים ברחבי הארץ, והם יפנו אתכם לבדיקה אצל מומחה שמקבל מטופלים סמוך למקום מגוריכם.

ניסוח כתב התביעה

עם קביעת הנזקים על ידי המומחה הרפואי שיבדוק אתכם, ינוסח כתב תביעה מפורט, שמציג את הטיעונים לרשלנות ולהתקיימות קשר סיבתי רשלנות רפואית שיופנה נגד רופא השיניים שטיפל בכם.

הטענות שיוצגו בכתב התביעה שלכם ייחקרו על ידי הצוות המשפטי של הנתבע, והם יגישו כתב הגנה שמציג תגובות ענייניות לטענות שלכם. אם הצד השני יסכים שהתרחשה רשלנות רפואית בטיפול שיניים, יתחיל משא ומתן להסדרת המקרה שלכם, או שהתביעה תועבר לפתיחה בדיונים בבית המשפט עד להשגת הפסיקה.

הסדר התביעה

אם הנתבע יודה באחריות, עורך דין רשלנות רפואית שיניים שאחראי על ניהול תביעתכם יעריך את גובה הפיצוי ההולם שאתם עשויים לקבל, בסכום שישתנה בהתאם לפציעה שנגרמה לכם. אם תזדקקו לטיפול משקם נרחב, למשל, תקבלו פיצוי גבוה יותר מהסכום שייקבע במקרה של טיפול שיניים רשלני שלא הוביל לנזק נרחב.

פיצוי שיתקבל בעקבות תביעה מוצלחת בגין רשלנות דנטלית יורכב מהסעיפים הבאים:

פיצוי על כאב וסבל

סעיף זה מיועד לקביעת פיצוי על כל הכאב שעברתם, ויכלול גם מרכיבים כמו אי נוחות, השפעות חברתיות (כגון מבוכה) וכל שינוי בהרגלי האכילה או השינה שלך.

פיצוי בגין עלויות טיפול עתידיות

כמו למשל קביעת הצורך בטיפולי עקירה, שחזור שיניים או טיפול קוגניטיבי התנהגותי כתוצאה מפגיעה פסיכיאטרית שנגרמה עקב רשלנות. 

התביעה תיקח בחשבון גם את עלויות המימון העתידי לכל טיפול שתזדקקו לו, כולל ייעוץ עתידי של מומחים רפואיים.

מימון הוצאות שנגרמו לאחר הטיפול הרשלני

סעיף זה עשוי לכלול עלויות מרשי תרופות שקיבלתם לאחר הטיפול הרשלני, הוצאות נסיעות לקבלת טיפולי שיניים נוספים, וכמובן מימון לעלויות טיפולי שיניים לתיקון הנזק.

כך, לדוגמה, אם נסעתם למפגשים מרובים עם מומחים רפואיים כתוצאה מהליך רשלנות דנטלית, סביר להניח שהעלות של הנסיעות, הייעוץ והטיפולים הנוספים תיכלל בקביעת סכום הפיצוי שמגיע לכם בתביעת רשלנות שיניים רשלנות רפואית.

הוצאות הליכים בבית המשפט

אם הנתבע מכחיש את הטענות שהוצגו בכתב התביעה, או מסרב לנהל משא ומתן להסדר, התביעה תופנה לבירור בהליכים משפטיים בבית המשפט, ועורך הדין שאחראי על ניהול תביעתכם ייעץ לכם איך להתנהל בהליכים אלו, וינחה אתכם בכל שלב, עם תשובות לכל שאלה שתהיה לכם לאורך כל ההליכים המשפטיים.

דוגמאות למקרי רשלנות דנטלית

הנה כמה מקרים של רשלנות דנטלית שיכולים לסייע לכם להבין אם במקרה שלכם בוצעה רשלנות רפואית.

רשלנות רפואית בטיפולי עקירות

במקרה שהתרחש בניו ג’רזי, מטופל אושפז בבית החולים לאחר טיפול עקירה שהסתבך והוביל לזיהום חמור. הצוות הרפואי בבית החולים לא הצליח לעצור את הזיהום ולטפל בו, והמטופל נפטר. 

עדות של עד מומחה במהלך המשפט קבעה שבמהלך הטיפול נקטעו עצבים בהליך שאינו תקני, שהוביל לפציעות חמורות, ושרופא השיניים לא זיהה את הטעות במהלך הטיפול ולא ביצע מעקב אחר מצב המטופל לאחר הטיפול. 

העדר האבחון והמעקב לאחר הטיפול הוביל להחמרת מצבו הרפואי של המטופל, ברמה כזו שגם מנתחי פה מומחים בבית החולים לא הצליחו להציל אותו, והוא נפטר מהפצעים. בהליך בבית המשפט, הנתבע חויב בתשלום של 80,000 דולר לפיצוי משפחת הנפגע.

עוולת רשלנות רפואית בטיפולי שיניים

סעיפים 35-36 לפקודת הנזיקין מפרטים את החוק הנוגע לעוולת רשלנות רפואית, ועורך הדין שתבחרו באתר MedLawyers לייצג אתכם בהליך זה, יסביר לכם את חובת הזהירות שהרופא היה צריך לנקוט בה, ואת האופן בו חובה זו הופרה, לצד הנזקים שניתן לפסוק כדי לחייב את הרופא בטעויותיו. עוולת רשלנות רפואית מבוססת על שלושה היבטים:

  1. התקיימות חובת הזהירות בטיפול למניעת פגיעה במטופל.
  2. הפרת חובה זו.
  3. התרחשות הנזק כתוצאה מההפרה.

בפסק דין שנקבע בבית המשפט העליון בתביעת הפרת חובת הזהירות בטיפול, נקבע שבתהליך הטיפולי, הרופא מחויב לבצע שלושה שלבים: אבחון, הרכבת תוכנית טיפול, וביצוע התוכנית. 

סכום הפיצוי נקבע בהתאם לחומרת הנזק

השופטים פסקו שאין להסתפק בקבלת ההחלטה על הטיפול בהתאם לממצאים שהתגלו בשלב האבחון, אלא קיימת חובה לנקוט בכל המאמצים ליידע את המטופל על חשיבות ביצוע התוכנית והשלכותיה.

בכל מקרה בו המטופל לא קיבל את המידע השלם, או שהרופא לא התנהל לפי התוכנית הנדרשת, ולמטופל נגרם נזק, הרופא יימצא אשם ויחויב בתשלום פיצוי למטופל, בסכום שתואם את חומרת הנזק, האובדן שנגרם למטופל ולמשפחתו, והכאב והסבל הכרוכים ברשלנות.

בשורה התחתונה, כדי שהתביעה שלכם תתקבל בבית המשפט, המומחים המשפטיים צריכים להיות לצידכם

כדי להשיג את פסק הדין לטובתכם, ולקבל את מלוא סכום הפיצויים שתתבעו במסגרת תביעה שתופנה נגד רופא שיניים רשלנות רפואית, חשוב שיהיה לצידכם צוות משפטי מיומן שייעץ לכם וילווה אתכם בכל שלב בהליכים המשפטיים. 

אז אתם מוזמנים לבחור את עורך הדין המתאים לייצוג במקרה שלכם, באתר MedLawyers, לתאם פגישת ייעוץ ראשונה, ולפתוח ללא דיחוי בהליכים נגד האחראים.

המומחים של MedLawyers עונים על השאלות הנפוצות שלכם

מהי רשלנות שיניים?

רשלנות שיניים היא טיפול שהתבצע על ידי איש מקצוע בתחום רפואת השיניים, שגרם נזק למטופל. על מנת שטיפול יסווג כרשלני, על התביעה להוכיח שהוא הפר את חובת הסבירות המקצועית שמצופה מאיש מקצוע רפואי בנסיבות אלו.
התביעה מבוססת על עדות של מומחה רפואי עצמאי בתחום, שמציג את האופן בו הטיפול היה צריך להתבצע, לעומת אופן הטיפול שבוצע בפועל, כמו למשל עקירת שן רשלנות רפואית, או כל פגיעה אחרת שנגרמה למטופל, ותואמת את לשון החוק בישראל, שמגדיר רשלנות כהפרת חובת זהירות שמביאה לנזק.

האם יש לי עילה להגשת תביעת רשלנות שיניים?

לכל רופא שיניים שעובד במסגרת פרטית או במסגרת קופת חולים, יש את החובה לבצע את הטיפולים בהתאם לנהלים הנכונים והנאותים. אם אתם מאמינים שרופא השיניים שלכם התרשל בטיפול בכם ונגרמו לכם כאבים או שהייתם צריכים לשלם על טיפולי תיקון, יתכן שתימצאו זכאים לפיצוי בהליכים משפטיים.
עורך דין רשלנות רפואית שיניים מתמחה בהליכים המשפטיים הנדרשים להשגת הפיצוי ההולם בגין פגיעות רשלנות רפואית, ויש לו ניסיון עשיר בתביעות אלו, לכן חשוב לפנות אליו בהקדם לקבלת ייעוץ והבנה אם יש לכם עילה להגשת תביעה נגד האחראים.

מהם המרכיבים בתביעת רשלנות דנטלית?

אם נגרם לכם נזק פיזי, נפשי או ממוני כתוצאה מרשלנות רפואית בטיול שיניים, התביעה תתמקד בסעיפים העיקריים הבאים:
כאב וסבל
אובדן כושר השתכרות
עלות טיפולים נוספים
הליכים קוסמטיים, למשל במקרה של אובדן שן.

מה התביעה צריכה להוכיח כדי להשיג פסק דין הולם לפיצויים?

על מנת שהתביעה תתקבל על ידי השופט בבית המשפט, עורך הדין שלכם צריך להוכיח שני מרכיבים עיקריים של ראשי נזק רשלנות רפואית: הפרת חובת ההתנהלות הרפואית המקצועית על ידי הרופא או הצוות הרפואי, וקשר סיבתי. הפרת חובה מתרחשת כאשר התביעה מוכיחה שהטיפול שהתקבל לא תאם את סטנדרט הטיפול הסביר המצופה מרופא שיניים מקצועי.
אם ראיות רפואיות הראו שרופא השיניים פעל בצורה מקובלת על רוב רופאי השיניים האחרים, זו תהיה הגנה תקפה וסביר להניח שהתביעה שלכם לא תתקבל על ידי בית המשפט. קשר סיבתי מתקיים כאשר ניתן להוכיח כי הכשלים בטיפול השיניים גרמו לך לסבל של פציעה, והפיצוי יקבע בהתאם לחומרת הפגיעות והפציעות שנגרמו.

נפגעתם בגלל רשלנות רפואית? ייתכן שמגיעים לכם פיצויים.

צרו עמנו קשר לייעוץ חינם

דילוג לתוכן