קשירת חצוצרות: כל מה שצריך וחייב לדעת

קשירת חצוצרות
תוכן עניינים

קשירת צינורת היא שיטה כירורגית שכיחה של אמצעי למניעת הריון, ונשים רבות בוחרות בה. אבל עם העלייה בניתוחים אה, יש גם מספר הולך וגדל של הליכים כושלים שהובילו לסיבוכים חמורים. 

חלק מהאירועים האלה הם פשוט סיבוכים צפויים, אבל במקרים אחרים הכישלון, המחדל או הסיבוך נובע כתוצאה ממקרה של רשלנות רפואית בקשירת חצוצרות ובית המבחן יבחן את נסיבות המקרה לזיהוי האשמים וקביעת סכום הפיצויים המגיע לנפגעת. 

מאמר זה מתמקד בעיקר בסוגי הנזקים השונים שאישה יכולה לתבוע כתוצאה מהריון שהתרחש לאחר קשירת חצוצרות, בטענת “לידה בעוולה”.

מה עלול להשתבש בהליך קשירת חצוצרות?

אחד הסיבוכים השכיחים בהליך קשירת חצוצרות הוא ניקוב המעי. במהלך הניתוח, המנתח עשוי לחתוך או לנקב את המעיים של המטופלת, במצב שעלול להוביל לדימום פנימי, כמו גם לדליפת חומר צואה לבטן, וכתוצאה מכך מתרחש זיהום חמור.

ניקוב המעי מייצר תסמינים קלאסיים כמו למשל:

  • נפיחות בבטן
  • בעיות בזרימת הדם
  • כאבים וחום
  • סימני זיהום אחרים. 

תסמינים אלה דורשים פעולה מיידית, וכשהרופא אינו מזהה את הסיבוכים ואינו מגיב להם בזמן, הוא עשוי להימצא אחראי למחדל, באשמת סטייה מסטנדרט הטיפול והימנעות מהקפדה על נהלים ואמצעי הגנה מתאימים, במיוחד אם המטופלת סובלת מפגיעה פנימית חמורה, או במקרה של מוות. 

הוכחה לתרחישים אלו יכולה להיות קשה ביותר, ואם את סבורה כי ניקוב המעי שלך או תסמינים אחרים שחווית ושהובילו לסיבוכים חמורים נבעו מרשלנות, חשוב שתתייעצי עם עורך דין מומחה ברשלנות רפואית כדי להבין אם יש לך סיכויים להמשיך להליכים משפטיים.

מה קורה אם הניתוח נכשל?

למרות שקשירת חצוצרות היא פתרון קבוע, כביכול, למניעת הריון, הניתוח עלול להיכשל. בחלק מהמקרים, המנתח פשוט אינו מצליח לבצע כראוי את הניתוח, ואם ההליכים המשפטיים יובילו לקביעת אחריותו, הוא עלול להימצא אשם בתביעת רשלנות רפואית בקשירת חצוצרות.

במקרים אחרים, ההליך מתבצע כראוי אבל בשלבים מאוחרים יותר החצוצרות צומחות או מתחברות מחדש, וכתוצאה מכך מתרחש הריון. למרות שלעתים מצב זה עלול להוות רשלנות רפואית, יתכן שבית המשפט יקבע שהמקרה היה צפוי ולא נבע מרשלנות המנתח.

כשהניתוח נכשל, התוצאות עלולות להיות הרות אסון. במקרים רבים, התינוק מפתח מומים מולדים, לעתים חמורים. חוץ מזה, הריונות לאחר קשירת חצוצרות הם לרוב הריונות חוץ רחמיים, כלומר, העובר מושתל מחוץ לרחם, ומצב זה מחייב הפסקת הריון ומסכן באופן חמור את בריאות האישה וחייה, אם ההיריון אינו מזוהה במהירות.

יש כמה סיכונים שקשורים לקשירת חצוצרות, שכדאי לקחת בחשבון

הסיכונים השכיחים ביותר שעלולים להתרחש במהלך ניתוח קשירת חצוצרות כוללים:

  • סיבוכי הרדמה.
  • זיהומים באגן שנגרמים כתוצאה מחיידקים שחודרים לחתך שמבוצע לצורך קשירת החצוצרות.
  • פגיעה מכלי כירורגי שמשמש את המנתח לביצוע ההליך ברחם, ופוגע בחצוצרות או בשחלות. 
  • ניקוב הרחם.
  • פגיעה בשלפוחית השתן או במעי.
  • סיכון מוגבר להריון מחוץ לרחם.

העילות העיקריות בתביעת רשלנות רפואית בקשירת חצוצרות

כדי לקבוע עילת רשלנות רפואית בקשירת חצוצרות, אישה שנפגעה קשה חייבת להוכיח שפגיעתה היא תוצאה ישירה מהתנהגות רשלנית. 

חוץ מזה, התביעה צריכה להוכיח כי איש המקצוע הרפואי הפר את “חובת הזהירות” בכך שסטה מסטנדרטים רפואיים מקובלים של טיפול, ושכתוצאה מכך נגרמו נזקים חמורים. ברוב המקרים, ומעבר לנזקי החשבונות הרפואיים ואובדן הנאת החיים, עילות תביעת רשלנות רפואית עשויות לכלול:

עילת העדר קבלת הסכמה מדעת

אם הרופא או המנתח נמנעו מליידע את המטופלת לגבי מהות ההליך, אופן הביצוע שלו, והסיכונים הצפויים, והמטופלת לא נתנה בכתב את הסכמתה לביצוע ההליך, הרופא, הצוות הרפואי, בית החולים או המרכז הרפואי בו בוצע הניתוח, עשויים להימצא אחראים בתביעת רשלנות רפואית בעילת העדר הסכמה מדעת.

עילת אובדן שכר

אם ההכנסה של האישה מופחתת עקב הריון או לידה לאחר הליך קשירת חצוצרות, יתכן שבית המשפט יפסוק לאישה פיצויים בגין ההכנסות שהייתה יכולה להרוויח אלמלא ההיריון. 

עילת כאב וסבל

הליך קשירת חצוצרות עלול להסתבך, ואם יתברר מאוחר יותר שההליך נכשל כתוצאה מרשלנות המנתח או הצוות הרפואי, האישה תוכל לתבוע נזקים בגין הכאב והסבל שנבעו מההליך.

ההיגיון שעומד מאחורי עילה זו הוא שהאישה הייתה מוכנה לקבל את הכאב והסבל הכרוכים בהליך כדי להשיג את מטרת הניתוח, אבל אם ההליך נכשל, נשללה מהאישה השגת המטרה ולכן יש לפצות אותה על הכאב והסבל. 

בחלק מהמקרים, יתכן שניתן יהיה לתבוע גם נזקים בגין כל עיוות פיזי שנובע מהלידה, כלומר, היווצרות צלקת לאחר לידה בניתוח קיסרי.

עילת מצוקה נפשית

תביעת רשלנות רפואית בקשירת חצוצרות עשויה להתבסס על החרדה והמצוקה הנפשית שנגרמו לאישה בעקבות ההיריון הבלתי צפוי.

אלו הן עילות התביעה הנפוצות ביותר עליהן מתבססות תביעות רשלנות רפואית בקשירת חצוצרות, אבל כל מקרה נבחן לגופו ובית המשפט עשוי לקבוע פיצויים בגין עילות שונות אחרות או נוספות.

עילת לידה בעוולה

זוהי עילת התביעה הנפוצה ביותר בתביעות רשלנות רפואית בקשירת חצוצרות, והתביעה תתבסס על עילה זו כאשר הניתוח אינו מוביל לחסימת הריון. סוגים אחרים של מקרים כוללים טעויות כירורגיות שמובילות לדלקת רירית סביב איברי הבטן, זיהום באגן וניקוב איברים.

עכשיו בואו נדבר רגע על מאפייני עילת תביעה זו. ראשית, חשוב להבין שהליך קשירת חצוצרות עלול להיכשל מסיבות רבות. אם האישה פעילה מינית לפני ההחלמה המלאה מהניתוח, הביציות שלה יכולות להיות מופרות. במקרים אחרים, החצוצרות עשויות לצמוח או להתחבר מחדש באופן ספונטני, ויתכן גם שהניתוח אינו מצליח עקב טעות רפואית שבוצעה במהלך ההליך.

מה שחשוב להבין זה שאישה בוחרת לעבור הליך קשירת חצוצרות מכיוון שהיא כבר לא רוצה להביא ילדים לעולם. כך שהריון שמתרחש לאחר קשירת חצוצרות פירושו שההורים ייאלצו להתמודד עם השלכות ההיריון שלא רצו בו, מה שעלול להוביל למצוקה רגשית קשה.

כדי לקבוע אם המקרה שלך מוגדר כרשלנות רפואית, כדאי שתקבלי ייעוץ משפטי

כל ניתוח כרוך בסיכונים, אבל במקרה של פציעה קשה לאחר הליך כירורגי, יתכן שהמנתח או הצוות הרפואי התנהלו ברשלנות. השיטה היחידה לדעת בוודאות אם פגיעתך נגרמה כתוצאה ממקרה של רשלנות רפואית בקשירת חצוצרות היא להתייעץ עם עורך דין מיומן בתחום שיבדוק את המקרה שלך, ויקבע אם ניתן לטעון אחת או יותר מעילות התביעה הבאות:

  • היעדר ביצוע בדיקה רפואית מקיפה לפני הניתוח.
  • חוסר ניסיון של הרופא או חוסר הכשרה של המנתח, או חוסר מקצועית של הצוות הרפואי להשתמש בציוד המשמש לניתוח.
  • שימוש לרעה בציוד הניתוחי שמתבצע על ידי המנתח.
  • הימנעות מחיטוי ציוד כירורגי או ביצוע הניתוח בתנאים שאינם סניטריים, שמובילים להתפתחות זיהום
  • השארת כלי כירורגי בתוך גוף המטופלת.
  • טיפול תת סטנדרטי לאחר הניתוח.

אז כדאי שיהיה לצידך עורך דין שיש לו שנים של ניסיון בתחום

עורכי דין שמתמחים ברשלנות רפואית, עם ניסיון של למעלה מעשר שנים בייצוג משפחות שנפגעו ממקרי רשלנות רפואית בקשירת חצוצרות, ייצג אותך ואת משפחתך בהליכים המשפטיים ויחתור להשגת הפיצויים ההולמים באמצעות תביעה שתכלול טענות מגובות בראיות הנוגעות לשגיאות רפואיות שניתנות למניעה, כולל פציעות לידות, זיהומים שהתפתחו בבית החולים, ומוות בעוולה. 

אז אם יש לך חשד שהמקרה שלך מצדיק הגשת תביעה, אל תהססי לבדוק את סיכוייך להשיג את הפיצויים ההולמים.

רשלנות רפואית בקשירת חצוצרות: שאלות ותשובות

 

מה זה קשירת חצוצרות?

קשירת חצוצרות היא הליך כירורגי שניתן לביצוע בכמה סוגים. בכל אחד מסוגי הניתוחים, החצוצרות של המטופלת נסגרות, כך שזרע כבר אינו יכול לחדור דרכן על מנת להגיע לביצית, והביצית כבר אינה יכולה לנוע במורד החצוצרות. ניתן לחתוך, לקשור או לשנות את צורת הצינורות כדי להשיג תוצאה זו.

מה קורה במהלך ההחלמה מהניתוח?

כשניתוח קשירת חצוצרות מתבצע כראוי, סיכויי האישה להיכנס להריון עתידי קלושים ביותר. במהלך ההחלמה מהניתוח, שנמשכת ברוב המקרים כמה ימים, האישה עשויה לחוות כאבים באגן או בבטן, או שמתרחש דימום קל מהנרתיק שניתן לשליטה באמצעים פשוטים.
אין השפעות שליליות הנוגעות לחשק המיני או לפעילות המינית של האישה, ועם תום תקופת ההחלמה, ניתן לשוב לפעילות מינית בהתאם לנוחות האישה. במקרים מסוימים, הרופא ימליץ על שימוש באמצעי מניעה נוספים בתקופה הראשונה כדי שלא לאפשר הפריה לפני שמתרחשת חסימה מלאה של החצוצרות.

מהן ההשפעות השליליות של קשירת חצוצרות?

הסיכונים הקשורים לקשירת חצוצרות כוללים:
פגיעה במעי, בשלפוחית השתן או בכלי הדם העיקריים.
תגובה שלילית לחומר ההרדמה.
התפתחות זיהום או פצעים.
כאבי אגן או בטן.
כישלון ההליך, וכתוצאה מכך הריון שאינו רצוי.

האם ניתוח קשירת חצוצרות נחשב לאמצעי מניעה לצמיתות?

הליך ביטול קשירת חצוצרות נחשב להליך מסובך יותר מההליך הראשוני, במיוחד מכיוון שמטרת ההליך המקורי הייתה לבצע אמצעי מניעת הריון שאינו ניתן לביטול, אבל בהתאם לשיטת הניתוח המקורי שנבחרה, ניתן לבטל את ההליך.
שחרור קשירת חצוצרות נושא סיכויי הצלחה גבוהים, אם ההליך המקורי בוצע באמצעות חבק, קשר או טבעת שהודקה על החצוצרות ליצירת לחץ מכאני עליהן. אם ההליך המקורי בוצע באמצעות חיתוך או צריבה חשמלית, ברוב המקרים לא ניתן יהיה לבטל אותו.

נפגעתם בגלל רשלנות רפואית? ייתכן שמגיעים לכם פיצויים.

צרו עמנו קשר לייעוץ חינם

דילוג לתוכן