רשלנות רפואית אף אוזן גרון: עיקרי הגשת התביעה

רשלנות רפואית אף אוזן גרון
תוכן עניינים

רפואת אף אוזן גרון היא אחת מהתחומים המוכרים ביותר לציבור והיא מתמקדת במחלות באזורים האלו ובהליכים כירורגיים של הראש והצוואר. התחום מכסה גם את ההיבטים הרפואיים של המערכת וגם את האסתטיים.

כך, למשל, הליכים רפואיים עשויים להיות טיפול בהצטברות נוזלים באוזניים לכדי דלקות חוזרות, מניעת התפתחות תסמונות כרוניות כמו נזלת כרונית או דום נשימה בשינה, הסרת גידולים סרטניים וכדומה. הליכים אסתטיים עשויים להיות תיקון שפה שסועה, ניתוח אף או הצמדת אוזניים, השתלת מכשירי שמיעה ועוד.

חשיבות האבחון המדויק

האבחון ברפואת אף אוזן גרון מתבצע על ידי שילוב של התלונות שמציג המטופל, התסמינים שהוא מציג בפני הרופא ותוצאתן של בדיקות שונות כמו משטח גרון, בדיקת שמיעה, בחינה של פנים האוזן, האף והגרון, וכיוצא באלו.

רשלנות רפואית עשויה להתרחש בכל שלב או ממשק מול הגורמים הרפואיים – בבדיקות שמתבצעות על ידי הרופא, באבחון שהוא מבצע, במתן הטיפול או בביצוע הליכים. אבל לפני שנציג את המלצות המומחים של MedLawyers להתנהלות נכונה במקרי רשלנות רפואית, בואו נבין רגע מהי ההגדרה שלה ואיך לזהות מקרה בו הופרו זכויותיכם הרפואיות.

מהי רשלנות רפואית?

הגדרת רשלנות רפואית נוגעת להתנהלות של אחד מהגורמים הרפואיים הרלוונטיים למקרה – הרופא המטפל, מבצע הבדיקה, הרופא המנתח או כל איש מקצוע רפואי אחר שההתנהלות שלו הובילה לפגיעה משמעותית בכם, או להחמרת המצב הרפואי שלכם.

בכל מקרה בו רופא או איש צוות רפואי התנהל באופן שאינו תואם את מידת המקצועיות, והבטיחות שמצופה ממנו להפעיל בעת תפקידו, הוא עשוי לגרום לנזק בלתי הפיך למטופל, שייפגע באיכות החיים שלו כבר מיד או במשך השנים הבאות.

כך, לדוגמא, כאשר רופא אף אוזן גרון מבצע השתלת מכשיר שמיעה בצורה הפוגעת באחוזי השמיעה הקיימים או פוגעת פיזית במערכת השמיעה, כתוצאה מחוסר דיוק או מקצועיות בהליך, ניתן לקבוע התקיימות רשלנות רפואית.

מאפייני עילות תביעות רשלנות רפואית אף אוזן גרון

עכשיו בואו נבחן כמה מקרים בהם מתקיימת לתובעים עילת הגשת תביעת רשלנות רפואית נגד רופאי אף אוזן גרון, או הצוותים הרפואיים.

המידע השלם יאפשר לכם להבין אם החשדות שלכם לרשלנות הרופאים במקרה שלכם הן מוצדקות, רק שימו לב שכל הסעיפים מציגים מקרים בהם הופרו זכויות המטופלים:

אבחון שגוי או רשלני, או עיכוב בקביעת האבחון המתאים

אבחונים שגויים, רשלניים או עיכוב בקביעת האבחון המתאים, נחשבים למקרים נפוצים ביותר ברפואת אף אוזן גרון.

במקרים אלו, רופאים שמבצעים את האבחון, מתעלמים ממידע חשוב שנמסר להם על ידי המטופלים או בני משפחתם, מתרשלים בביצוע סקירת היסטוריה רפואית מקיפה, נכשלים בעדכון ממצאי הבדיקות, מתרשלים בביצוע בדיקה מקיפה למטופל, ומתנהלים באופן שאינו מקצועי ונכון שמצופה מהם.

השלכות אבחון שגוי

ברפואת אף אוזן גרון מתרחשים מקרים רבים בהם תסמינים דומים של שני מצבים שונים, מובילים רופאים לקביעת אבחנה שגויה רשלנות רפואית, שמבוססת על המעטה בחומרת הבעיה, שמובילה להעדר טיפול הולם. בנוסף לטיפול השגוי, האבחון הרשלני מעכב את איתור הבעיה החמורה יותר מה שמאפשר לה להמשיך ולהתדרדר.

אבחון שגוי עלול להתרחש גם במקרה של בחינה רשלנית של ההיסטוריה הרפואית או הפרופיל הרפואי של המטופל. כך למשל רופא יכול להחמיץ את המידע הנוגע לתרופות הקבועות שהמטופל מקבל בהווה, ולהמליץ לו על טיפול תרופתי סותר שיסכן אותו.

אבחנה שגויה תהיה גם כזו שתתעלם מתלונותיו של החולה ותבוסס על השערות לא מבוססות של הרופא כתוצאה מדעות קדומות או שיקול דעת מוטה.

ביצוע הליך ללא הסכמה מודעת של המטופל

לפני ביצוע הליך של ניתוח ברפואת אף אוזן גרון, המנתח מחויב להסביר את מאפייני ההליך למטופל, עם פירוט מלא ושלם, ולקבל את הסכמתו בכתב לביצוע את הניתוח, כאשר הוא בהכרה מלאה ובמידת שפיות.

הסכמה מדעת היא טופס שהמטופל מתבקש לחתום עליו, ויש לתעד ברשומות הרפואיות את המעמד. גם אם לא נגרם כל נזק עקב ההליך, אך לא החתימו אתכם על טופס כזה, סביר להניח שבית המשפט יקבע שהתקיימה במקרה זה רשלנות רפואית אף אוזן גרון!

ביצוע הליכים ביד בלתי מיומנת או רשלנית

רופאי אף אוזן גרון מחויבים לאותה מידה של מקצועיות כמו כל רופא מנתח או מטפל אחר. ביצוע שגוי, לוקה בחסר, לא מקצועי של הליך, המותיר במטופל פגם או יוצר בעיה רפואית או אסתטית שלא הייתה אמורה להתרחש – היא דוגמה לרשלנות רפואית.

סעיפים נוספים של החוק להגנת החולה

מטופלים שיודעים איך אומרים רשלנות רפואית באנגלית, יודעים לקרוא תקדימים בינלאומיים להפרות זכויותיהם בטיפולים רפואיים, ולזהות מקרים של פגיעה בחיסיון הרפואי שלהם, שהרופא שטיפל בהם הפר.

הפסיקה הענפה בתחום, שמוצגת בתקדימים שמתפרסמים באתרים משפטיים, מתעדת גם מקרים בהם נפסקו פיצויים גבוהים למטופלים שרופאיהם נכשלו בביצוע מעקב אחר מצבם הרפואי, במיוחד לאחר ביצוע ניתוחים לטיפול במצב של רפואת אף אוזן גרון.

אחריות הרופאים מתקיימת גם כשהם נכשלים בהפניית המטופלים לביצוע הבדיקות הנכונות, או שהם קובעים טיפולים תרופתיים שאינם מתאימים, שמסכנים את המטופלים, או במינונים שאינם מתאימים.

איך מגישים תביעת רשלנות רפואית?

הגשת תביעת רשלנות רפואית מחייבת הצטיידות בחוות דעת מומחה רשלנות רפואית אף אוזן גרון שיבחן את המטופל ומצבו הרפואי לאור המאורעות וידע לזהות אם אכן התחרש עוול או לא.

בשילוב של חוות הדעת המקצועית עם הדוקומנטציה הרפואית שיציג המטופל התובע בבית המשפט, ובמידה וזה יכריע כי מדובר במקרה של רשלנות רפואית, ייתכן שייפסקו לטובת המטופל סכומי פיצויים בלתי מבוטלים שתואמים את חומרת הנזק שנגרם.

הוכחת התקיימות מקרה של רשלנות רפואית עשויה להיות מורכבת ולכן חשוב לפנות במהירות האפשרית למומחה על מנת שגורם מקצועי יסביר לכם את ההליך וידרוש מכם את כל פרטי המידע הרלוונטיים. זכרו כי תביעת רשלנות רפואית מותנת בזמן התיישנות ולא מומלץ לחכות הרבה מרגע הגילוי.

חשיבות הצגת חוות דעת מומחה

הצוות המשפטי שתבחרו לייצג אתכם בהליכים המשפטיים, ידאג לביצוע נכון של כל תהליך התביעה שלכם, כולל הצגת חוות דעת מומחה שיוכיח בתצהיר שיצורף לכתב התביעה, וגם בעדות שהוא ייתן בבית המשפט, להוכחת הנזק שנגרם לכם.

המומחה יבצע גם הערכה של גובה סכום הפיצויים המתאים, כך שתוכלו לבחון את כל סיכויי הצלחת התביעה שלכם ולקבל החלטה מושכלת לגבי המשך בהליך. אלא שכשאתם תוהים אם להמשיך בהליכים או לא, חשוב שתבינו שחוות הדעת של המומחה חיונית לקביעה אם אכן התקיימה רשלנות רפואית או לא, ולאיזה סכום פיצוי משוער אתם יכולים לצפות.

מה זה אומר: הדבר מדבר בעד עצמו?

ייתכן וכבר התחלתם לחפש אחר מידע בתחום הרשלנות הרפואית וקראתם מושג שאינכם מכירים, כמו למשל: הדבר מדבר בעד עצמו רשלנות רפואית, אז הנה ההסבר:

כאשר מגישים תביעת נזיקין בגין רשלנות רפואית, יש להוכיח כי נגרם נזק שכזה, אך ישנה אפשרות להעביר את חובת ההוכחה שלא בוצע כל נזק, לגורם הנתבע. כלומר – להטיל על רופא אף אוזן גרון או על הצוות הרפואי, את חובת ההוכחה לכך שלא פעל ברשלנות. ישנם מספר תנאים לעקרון זה:

התובע לא יכול היה לדעת על הסיבות שהובילו לרשלנות

כך, למשל, למטופל שמועמד לניתוח לטיפול במצב אף אוזן גרון, לא הייתה אפשרות לדעת שהרופא המנתח הגיע לעבודתו כאשר הוא שיכור.

ניצול חוסר המודעות של המטופל לביצוע הליכים רפואיים נכונים

כשמטופלים מקבלים טיפולים שכרוכים בהרדמה, כמו במקרי ניתוחים, הם אינם מודעים לביצוע ההליכים שמתבצעים על ידי הרופאים והצוותים הרפואיים, ואינם יכולים להבין שנגרם להם נזק.

במקרים אלו, ובמקרים רבים אחרים של פגיעה במטופלים, שופט בית המשפט צריך להשתכנע, לאחר הוכחת רשלנות רפואית על ידי התובע, שהרופא או הצוות הרפואי אכן ביצעו את הטיפול ברשלנות ובחוסר הקפדה על הזהירות ורמת המקצועיות המצופה מהם.

גישור במקרי רשלנות רפואית

במקרים רבים, מטופלים שנפגעו מרופאי אף אוזן גרון, אינם מעוניינים להתחיל הליכים משפטיים ארוכים ומייגעים, ולכן הם בוחרים לסיים את המגעים למיצוי זכויותיהם, באמצעות הליך גישור.

הליכי גישורים רשלנות רפואית מאפשרים לשני הצדדים להתנהל בקלות ואפשרויות אלו מתאימות במיוחד למקרים ‘קלים’ בהם הרשלנות הרפואית לא יצרה נזק משמעותי מידי, אך כן נגרם לכם עוול שאינכם מוכנים לעבור עליו לסדר היום.

מגשרים של רשלנות רפואית ידעו לנהל את ההליך במידת הרגישות והמקצועיות הנדרשת ולאפשר לכם להמשיך את שגרת חייכם כאשר אתם שלמים עם ההסכם הסופי.

השיקול החשוב ביותר שלכם צריך להיות בחירת הצוות המשפטי המתאים

כפי שראינו, אין ספק שבמקרים של רשלנות רפואית, חשוב לקבל את הסיוע, הליווי והייעוץ של מומחים בתחום, שילוו אתכם לאורך כל שלבי ההליכים המשפטיים, שיכללו:

  • קביעת העילה שלכם להגשת תביעה.
  • הערכת מידת הנזק שנגרם וכימות הנזק במספרים לתביעת סכום הפיצוי ההולם.
  • ניסוח כתב התביעה.
  • ייצוג בהליכים המשפטיים, או בהליכים להסדרי פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט.
  • הקפדה בכל שלב על חתירה למיצוי מלוא זכויותיכם.

הנקודה שחשוב להפנים היא שככל שתפנו מהר יותר לייעוץ עם צוות משפטי שקיבלתם עליו שפע המלצות עורך דין רשלנות רפואית, ושהתרשמתם שיש לו מוניטין מצוין בתחום, כך תגבירו את הסיכויים שלכם לאסוף את כל הראיות והמסמכים וליצור כתב תביעה מלא שמציג את מכלול נסיבות המקרה, עם הראיות הנדרשות.

בשורה התחתונה, לא מתנהלים בלי המומחים לצידכם

בכל מקרה, היועצים והמומחים של MedLawyeers זמינים לענות על כל שאלותיכם, בנוסף לשאלות הנפוצות שנענה עליהן כאן בהמשך, ואנחנו זמינים גם לייעץ לכם על האופן בו תוכלו למצות את מלוא זכויותיכם, בכל מקרה של פגיעה שנגרמה לכם על ידי רופא אף אוזן גרון.

אז זה הזמן למלא את טופס יצירת הקשר באתר, ואחד המומחים שלנו יחזור אליכם מיד, עם המידע השלם והמקיף שאתם מחפשים.

המומחים של MedLawyers עונים על השאלות הנפוצות שלכם

 

למה ניתן לצפות עם הגשת תביעה?

אין סכום פיצוי שיכול לספק לכם או לבני משפחתכם את אותה איכות חיים שהייתה לפני רשלנות רפואית בטיפול במצבי אף אוזן גרון. יחד עם זאת, הגשת תביעה נגד בית חולים פרטי או רופא קופת החולים, בית חולים פרטי או ציבורי, או כל מרכז רפואי אחר, יכולה להוביל לתמיכה הכספית הדרושה כדי להפוך את החיים לטובים יותר.
היכולת להגיש תביעה היא זכותכם כמטופלים, במיוחד אם מתקיימים דיני עונשין רשלנות רפואית, וכמובן שבמקרים בהם הגדרת סבלתם מטיפול שאינו איכותי, והתחלת תהליך תביעת רשלנות במקרי אף אוזן גרון עוזרת לכם לקבל את התשובות הדרושות על מנת להבין טוב יותר מה התרחש ומי אחראי בסופו של דבר.
בעת הגשת תביעה בגין מקרה רשלנות אף אוזן גרון, יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם האפשרי לאחר שהתרחשו מקרי אבחנה שגויה של מצב אף אוזן גרון, עיכוב בטיפול או פציעות ניתוח. ככל שתקדימו לפנות לסיוע משפטי, כך יש לכם סיכוי טוב יותר לקבל את הפיצוי המגיע לכם לכיסוי ההפסדים הכלכליים והרגשיים שלכם.

מי משלם על תביעות רשלנות אף אוזן גרון?

אם עילת תביעת רשלנות רפואית אף אוזן גרון מבוססת על טיפול שאינו איכותי שבוצע, כשהטיפול התרחש במסגרת אחת מקופות החולים, בבית חולים ציבורי או במרכז רפואי פרטי, הנפגע עשוי להימצא זכאי לקבלת פיצוי אם התוצאה הובילה לפציעה.
התוצאה השלילית עשויה להיות מבוססת על אבחנה שגויה של מצב אף אוזן גרון או עיכוב בקבלת הטיפול ההולם. רוב מקרי רשלנות אף-אוזן-גרון שמומחים משפטיים בתחום מייצגים כרוכים בצורך בטיפול רפואי שוטף נוסף הנדרש לפרק זמן ממושך לשיקום מהפגיעה, וכן באיכות חיים מופחתת שנגרמת למטופל.
בנוסף לפיצוי על נושאים נפוצים אלו המתעוררים עקב רשלנות אף אוזן גרון, יתכן ויהיה צורך בתביעת אובדן השתכרות, תשלום עבור טיפול נוכחי או טיפולים שבוצעו לאחר הפגיעה, ונזק רגשי בהתאם לרמת הטיפול שניתן.

איזה מידע דרוש לעורכי הדין כדי להכין תביעת רשלנות רפואית?

כדי להתחיל את תביעת רשלנות רפואית אף אוזן גרון שתוגש נגד בית חולים פרטי, ציבורי, או מרכז רפואי פרטי, עורכי הדין המומחים בתחם צריכים לשמוע את הסיפור שלכם, כך שתתבקשו לספר לצוות המשפטי מה קרה כתוצאה מהטיפול הרשלני, כולל התאריך שבו התרחש האירוע, הפרטים סביב הניתוח או הטיפול שלכם, והתוצאה שחוויתם בגלל הטיפול באיכות ירודה שקיבלתם.
המומחים המשפטיים צריכים לדעת גם אילו פעולות, אם בכלל, ביצעתם על מנת להפחית את ההפסדים שלך לאחר שהבנתם שהתרחשה שגיאה. כדי להתחיל תהליך זה, יש ליצור קשר משרד עורכי דין מומחה בתחום

אילו סוגי תביעות רשלנות אף אוזן גרון ניתן להגיש?

למרות שניתוחי אף אוזן גרון נפוצים כתשובה לפתרון בעיות רפואיות באברים אלו, טעויות עלולות להתרחש ולהוביל לפציעות המטופלים. הבעיות הבאות נפוצות ביותר בהליכים אלו:
פגיעה עצבית בפנים
פגיעה במיתרי הקול
אובדן שמיעה
פציעות ניתוח אף אוזן גרון הגורמות לנזק למבני פנים
אובדן חושים כמו ריח וטעם
אבחנה שגויה של מצבי אף אוזן גרון
אי אבחון גידולי אף אוזן גרון
עיכובים באבחון גידולי אף אוזן גרון
טיפול לא נכון
עיכוב בטיפול הנדרש
כל אחד מהמקרים האלו מגיעים עם תוצאות הרסניות שעשויות לדרוש טיפול מעקב לכל החיים, ולהוביל לאיכות חיים שונה בתכלית, כך שזה הזמן להחליט אם אתם מעוניינים להגיש תביעה נגד האחראים, או לחתור למגעים שיובילו לניסוח הסכם פשרה רשלנות רפואית.

נפגעתם בגלל רשלנות רפואית? ייתכן שמגיעים לכם פיצויים.

צרו עמנו קשר לייעוץ חינם

דילוג לתוכן