רשלנות רפואית באבחון כיב קיבה: עילות תביעה אפשריות

Medical Negligence in the Diagnosis of Gastric Ulcer
תוכן עניינים

גסטרואנטרולוגיה היא תחום מורכב ברפואה המתמקד בהפרעות במערכת העיכול – כולל הוושט, הקיבה, הכבד, דרכי המרה, המעיים, המעי הגס, פי הטבעת וכיס המרה. גסטרואנטרולוגים הם רופאים שמתמחים באבחון מצבי מערכת העיכול (GI), ובהתאם לממצאי סדרת בדיקות שהם נדרשים לבצע, הם מפנים את הנבדקים למומחים המתאימים, להמשך אבחון.

במדריך מקיף זה, המומחים של MedLaWyers מציגים את העילות האפשריות לפתיחה בהליכים נגד האחראים בכל מקרה של רשלנות רפואית באבחון כיב קיבה, או כל פגיעה אחרת שנגרמה לכם, וידריכו אתכם לגבי האופן בו ניתן להתנהל, עד למיצוי מלוא זכויותיכם. בין היתר, אלו הנושאים שנעסוק בהם:

  • מה התפקיד של גסטרואנטרולוג?
  • מאפייני אבחנה שגויה של כיב קיבה.
  • התקיימות עילת תביעת רשלנות רפואית באבחון כיב קיבה.
  • דוגמאות לרשלנות גסטרואנטרולוגית.
  • תביעות רשלנות נגד גסטרואנטרולוגים
  • מרכיב הפיצויים בתביעת רשלנות גסטרואנטרולוגית.
  • ותשובות לשאלות הנפוצות שלכם.

מה התפקיד של גסטרואנטרולוג?

גסטרואנטרולוגים הם רופאים מומחים שעובדים בעיקר בבתי חולים ומרפאות, אך אינם מבצעים ניתוחים. גסטרואנטרולוגיה מתמקדת באבחון וטיפול במחלות מערכת העיכול, ותפקיד הגסטרואנטרולוג הוא לבצע גם הליכים אנדוסקופיים שבהם נעשה שימוש במכשירים מיוחדים לבדיקת מערכת העיכול וביצוע אבחנות. 

במצבים בהם יש צורך בניתוח, גסטרואנטרולוג יפנה את הנבדק למנתח מומחה במערכת העיכול, שיבצע את ההליך. סיפורי רשלנות רפואית מתחילים עם מקרים שבהם הרופא לא הפנה את הנבדק למומחים המתאימים, או שקבע אבחנה שגויה ללא ביצוע סדרת הבדיקות המתאימות.

מצבים רפואיים שניתן לאבחן עם ביצוע הבדיקות המתאימות

במקרים רבים, רופאים גסטרואנטרולוגים, לא אבחנו בזמן, או לא אבחנו נכון מצבים המשפיעים על מערכת העיכול. המצבים העיקריים שניתן לאבחן באמצעות הבדיקות המתאימות הם:

  • ריפלוקס חומצי גסטרווושטי (צרבת).
  • כיבי קיבה.
  • צהבת.
  • טחורים או צואה דמית.
  • תסמונת המעי הרגיז (IBS).
  • מחלת כרונית.
  • דימומים וזיהומים.
  • מחלת כיב פפטי.
  • הפטיטיס C.
  • סרטן המעי, סרטן הוושט, סרטן הקיבה.
  • היווצרות פוליפים/גידולים במעי הגס.
  • דלקת בלבלב.
  • קוליטיס.
  • אבני מרה, מחלות כיס מרה ודרכי המרה.
  • או כל מצב אחר שפוגע במערכות הקיבה.

באבחון וטיפול במצבים הנ”ל, גסטרואנטרולוגים עשויים לשקול הליכים לא ניתוחיים, כמו למשל ביצוע אולטרסאונד אנדוסקופי, המשמש לבחינת מערכת העיכול העליונה והתחתונה, כמו גם איברים אחרים. כך, למשל, ניתן לזהות סרטן המעי הגס ופוליפים במעי הגס כאשר גסטרואנטרולוג מבצע קולונוסקופיה, ובכל מצב בו הרופא לא התנהל נכון, ניתן לקבוע רשלנות רפואית באבחון כיב קיבה או התנהלות רשלנית באבחון כל מצב רפואי קשור אחר.

אבל זה עוד לא הכול. שימו לב:

ניתן לבצע cholangiopancreatography רטרוגרדית אנדוסקופית כדי לזהות ולאבחן אבני מרה, גידולים או רקמת צלקת באזור דרכי המרה. במקרים רבים, סיגמואידוסקופיה היא הליך נוסף המבוצע כדי להעריך כאב ו/או לאתר מצב של איבוד דם במעי.

ניתן גם לאבחן דלקת ופיברוזיס בכבד על ידי ביצוע ביופסיות כבד, בעוד שניתן להשתמש באנדוסקופיות קפסולה ואנטרוסקופיות בלון כפול כדי לבחון את מצב המעי הדק. 

למרות שלא תמיד ניתן לקבוע במדויק מהו העיתוי המתאים לייעוץ של גסטרואנטרולוג, מה שעשוי להשפיע גם על התקיימות עילת תביעה רשלנות רפואית, סימנים כמו דם בצואה, קושי בבליעה וכאבי בטן הם סימנים נפוצים להתרחשות בעיות מסוימות במערכת העיכול. 

מניעת הסיכון לסרטן המעי הגס

חשוב להבין שגברים ונשים מעל גיל 50 נמצאים בסיכון מוגבר לפתח סרטן המעי הגס אשר יכול להיות מוגבר אפילו יותר במקרה של קרובי משפחה עם סרטן המעי הגס.

לכן ההתנהלות המומלצת היא פנייה לגסטרואנטרולוג כדי לעבור את הבדיקות המתאימות באופן קבוע, ולקבל טיפול מונע בהתאם לצורך, על סמך פרשנות מדויקת ונכונה של הממצאים.

מאפייני אבחנה שגויה של כיב קיבה

כאשר רירית הקיבה נפגעת, או כשמתפתח חור בנקודה מסוימת, נוצר כיב קיבה. אזורים פגועים אלו ידועים גם ככיבים פפטיים שגורמים לכאבים עזים, עם תסמינים שמצביעים על התפתחות כיב וכוללים עייפות, דם בצואה, בחילות, כאבי בטן, צרבת, או ירידה בלתי מוסברת במשקל.

בחלק מהמקרים, כיב הקיבה אינו מתבטא בתסמינים, אבל עדיין חשוב לבצע את הבדיקות המקיפות הנכונות כדי לאבחן את המצב במדויק ולמנוע נזק רשלנות רפואית. כאשר מטופל מדווח לרופא על תסמינים אלו או על תסמינים שעשויים להעיד על כיב קיבה, הרופא צריך להתחיל את האבחון עם בדיקה גופנית מלאה. 

הבדיקה צריכה לכלול גם סקירת היסטוריה רפואית על מנת לשלול מחלות ומצבים נפוצים אחרים. אם אתם חווים מצב כמו מלאות מתמדת, התנפחות בבטן וצרבת על בסיס יומי, חשוב לפנות לרופא כדי לאבחן את הכיב לפני שהוא יתפתח למצב חמור אחר.

סדרת בדיקות שיש לבצע בכל מקרה של חשד לכיב קיבה

רופאים החושדים בקיומו של כיב קיבה צריכים להתחיל את סדרת הבדיקות עם הזמנת בדיקת בריום, ולשם ביצועה, הנבדק נדרש לבלוע בריום, שמאפשר להציג באופן ברור את הקיבה עם צילום רנטגן.

לכן חשוב לבצע את מערך הבדיקות המקיפות הנדרשות, ולהמשיך לביצוע בדיקות נוספות, בהתאם לממצאים, כדי למנוע מקרה של רשלנות רפואית באבחון כיב קיבה.

בהתאם לממצאי הבדיקה, יש לבצע בדיקות המשך כמו בדיקות דם, או מדידה סרולוגית שמסייעות באבחון סימנים של זיהום כמו ספירה של רמות מוגברות של תאי דם לבנים. בדיקת הנשימה של פחמן 12 אוריאה קובעת אם חיידק הליקובקטר פילורי גורם לבעיה.

התקיימות עילת תביעת רשלנות רפואית באבחון כיב קיבה

אם סבלתם מפציעות שניתן היה למנוע, או מנזקים שנגרמו כתוצאה מאבחון שגוי של מצב רפואי או מטעויות שבוצעו במהלך הניתוח הגסטרואנטרולוגיה שעברתם, או מכשלים שבוצעו במסגרת בדיקות רפואיות לזיהוי מצבי גסטרולוגיים, או פרשנות שגויה של הבדיקות, או כל הליך רפואי אחר שבוצע באופן שגוי, יתכן שתתקיים עילת תביעת רשלנות רפואית במסגרתה ייתבע סכום פיצוי הולם בגין הנזקים שנגרמו לכם.

עורכי הדין המנוסים ברשלנות רפואית שתמצאו באתר MedLawyers, ייעצו לכם לגבי השאלות שעשויות להעסיק אתכם, כגון כמה משלמים רשלנות רפואית, ויענו על כל שאלה אחרת שיש לכם בנושא.

בהתאם לבדיקת נסיבות המקרה שלכם, וקביעת העילה האפשרית לתביעה, הם גם ייצגו אתכם בתביעת רשלנות גסטרואנטרולוגית, עד למיצוי הדין עם האחראים והשגת הפיצוי ההולם לכם ולבני משפחתכם.

דוגמאות לרשלנות גסטרואנטרולוגית

הצוות של משרד עורכי דין רשלנות רפואית ראשון לציון או כל משרד עורכי דין אחר באזור שלכם שתבחרו שייצג אתכם, יבחן את נסיבות המקרה שלכם ויבסס את עילת התביעה בהתאם להתקיימות כל אחת מהטעויות שבוצעו במהלך האבחון או הבדיקות שעברתם לאיתור מדויק של מצב גסטרואנטרולוגי שאתם סובלים ממנו. 

מצבים שונים של רשלנות רפואית בתחום זה עשויים לכלול:

  • טעויות שבוצעו במהלך אבחון או טיפול במצב גסטרואנטרולוגי עשויות לכלול:
  • אבחון שגוי או מאוחר של בעיות חמורות במערכת העיכול כגון מחלת קרוהן או תסמונת המעי הרגיז.
  • עיכוב באבחון או סרטן של מערכת העיכול, כולל קיבה, לבלב, מעי דק וגדול.
  • פרשנות שגויה של תוצאות בדיקות נדרשות או בדיקות הדמיה.

טיפולים מיותרים שנובעים מפרשנות שגויה של ממצאי בדיקות

בחלק מהמקרים של רשלנות רפואית באבחון כיב קיבה, הליכי אבחון, ביצוע בדיקות שגויות או פרשנות שגויה של ממצאי הבדיקות, עלולים להוביל לקביעת טיפולים מיותרים, כמו למשל טיפול אנדוסקופי רשלני שהוביל למצבים חמורים כמו נקבים או קרעים באיברים כגון הקיבה, הוושט, כיס המרה, התריסריון ושלפוחית השתן.

במקרים קיצוניים, הטעויות באבחון או הפרשנות השגויה של ממצאי הבדיקות עלולים להוביל לביצוע ניתוחים מיותרים או לטיפולים גסטרואנטרולוגיים מיותרים. הטיפול הרשלני עשוי להתרחש גם לאחר ניתוח גסטרואנטרולוגיה או הליך אנדוסקופי, כמו במקרי העדר אבחון או טיפול בפציעה או בזיהום והימנעות מטיפול בזמן בסיב וכים שהתגלו.

תביעות רשלנות נגד גסטרואנטרולוגים

שיעורי סיכון מתרחשים כתוצאה מהתנהלות רשלנית של מומחים גסטרואנטרולוגים אחראים, כמו כל רופא אחר, שלא ביצעו את האבחון הנדרש בהתאם למידת הזהירות והמיומנות הנדרשת מהם בהתחשב בנסיבות, וסיכונים עלו עשויים להוביל לתביעת פיצוי עונשי ברשלנות רפואית.

רשלנות רפואית מתרחשת כאשר הגסטרואנטרולוג חורג מסטנדרט האבחון וכתוצאה מכך נגרמה לנבדק פגיעה. 

איש מקצוע זה עשוי להימצא אחראי בתביעת רשלנות רפואית באר שבע, או בכל מקום אחר בו הוגשה התביעה, אם לא יצליח לאתר ולאבחן נכון ובזמן מחלה במערכת העיכול; או במקרים בהם הוא ממליץ על טיפולים שגויים למחלת מערכת העיכול, או בכל מקרה בו הוא נמצא אחראי לטעות שגורמת לפציעה במהלך ביצוע הליך של מערכת העיכול.

מרכיב הפיצויים בתביעת רשלנות גסטרואנטרולוגית

אם גסטרואנטרולוג התרשל במהלך האבחון, הבדיקות או הפרשנות הנכונה של הבדיקות, או כל טעות אחרת שבוצעה, יתכן שתתקיים עילה להגשת תביעה לפיצויים, וחשוב ליצור קשר עם המומחים באתר MedLawyers כדי לקבל ייעוץ ופתיחה בהליכים לאחר בחינת נסיבות המקרה. 

לאחר שתסכמו כמה עולה עורך דין רשלנות רפואית ותבחרו להמשיך בהליכים, תביעת הפיצויים שתוגש עשויה לכלול את הטענות הבאות:

  • הפציעה שנגרמה בעקבות האבחון השגוי, שהובילה לטיפול מיותר או לכל הליך רפואי אחר שלא היה בו צורך.
  • אובדן השתכרות/הכנסה.
  • הוצאות רפואיות (למשל, עלויות תרופות, דמי שיקום).
  • טיפול או כל סוג של תמיכה שנדרשו בעבר או שנדרשים בהווה, כולל צורך בטיפולים עתידיים, הם מרכיבים חשובים של תביעת רשלנות רפואית בבדיקת גסטרו.
  • שינויים נוכחיים וצפויים בחיים (כלומר, ירידה באיכות החיים).
  • תוחלת חיים מופחתת.
  • זמן החלמה ארוך מהצפוי.

בשורה התחתונה, חשוב לקבל את הייעוץ, הליווי והייצוג של המומחים בתחום

עורכי הדין הנצניען ברשלנות רפואית שתמצאו באתר ילוו אתכם בהליכים המשפטיים עד להשגת הפיצויים הנתבעים, בכל מקרה שנגרם לכם או לאדם קרוב לכם, נזק כתוצאה מאבחון שגוי של מצב גסטרולוגי, שהוביל גם לטיפול מיותר או לניתוח.

המומחים של MedLawyers עונים על השאלות הנפוצות שלכם:

אילו תסמינים מאשרים את האבחנה של כיב קיבה?

התסמינים שיש לבדוק על מנת לקבוע או לאשר נכון אבחנה של כיב קיבה ולמנוע עילת תביעת רשלנות רפואית באבחון כיב קיבה הם:
הקאות תכופות או הקאות דם.
דם כהה בצואה, או צואה שחורה.
בעיית נשימה.
תחושת עילפון.
בחילות תכופות.
ירידה בלתי מוסברת במשקל.
שינויים בתיאבון.

איזו בדיקת אבחון נדרשת לזיהוי כיב קיבה?

בדיקת האבחון הנפוצה ביותר לאבחון נכון של כיב קיבה היא אנדוסקופיה. בבדיקה זו, הרופא בוחן את מערכת העיכול העליונה שלך עם צינור דקיק וחלול שמצויד בעדשה (אנדוסקופ), ומועבר במורד הגרון שלך לתוך הוושט, הקיבה והמעי הדק. באמצעות האנדוסקופ, הרופא שלך יכול לאתר נוכחות כיבים בקיבה.

אילו בדיקות נוספות נדרשות לאבחון נכון של כיבי קיבה?

כדי לאבחן נכון מצב של כיב קיבה, הרופא נדרש לבצע סדרת בדיקות נוספות שיאשרו את האבחנה הראשונה שנקבעה, או לשם ביצוע אבחנה מבדלת, או איתור מצבים רפואיים נוספים. אלו הבדיקות הנוספות שיש לבצע כדי להימנע מקביעת פסק דין רשלנות רפואית אבחון:
סקירת היסטוריה רפואית ומשפחתית.
בדיקה פיזית.
בדיקת דם.
בדיקת נשיפה אוריאה.
בדיקת צואה.
אנדוסקופיה וביופסיה של מערכת העיכול העליונה.

אם האבחון בוצע ופורש כהלכה, אבל הניב ממצאים שגויים מסיבות אחרות, האם הרופא יימצא אחראי בהליכים המשפטיים?

רופאים אינם נחשבים באופן אוטומטי לרשלניים כאשר הליך רפואי אינו מוצלח או שבדיקות אבחון הניבו תוצאות שליליות שגויות. גם כאשר הבדיקות בוצעו ברמה הגבוהה ביותר, הרופאים אינם יכולים להבטיח תוצאות, ועל מנת שעילת תביעת רשלנות רפואית באבחון כיב קיבה תתקבל על ידי בית המשפט, התוצאה השלילית חייבת להיות תוצאה של חריגת הרופא מסטנדרט הטיפול.

נפגעתם בגלל רשלנות רפואית? ייתכן שמגיעים לכם פיצויים.

צרו עמנו קשר לייעוץ חינם

דילוג לתוכן