אם נפגעתם כתוצאה מטיפול רשלני של רופא במהלך ניתוח לייזר, חשוב שתיצרו קשר עם משרד עורכי דין שמתמחה בתחום, כדי להתחיל הליך של הגשת תביעה לפיצויים.
נכון שהכספים שייפסקו לטובתכם לא יפחיתו את חומרת הנזק שנגרם, אבל תוכלו לממן טיפולים רפואיים, טיפולי שיקום, או ניתוח חוזר במידת הצורך. חלק משמעותי מפסיקת הפיצויים מסמל את ההכרה של בית המשפט ושל הצד הפוגע בסבל שנגרם לכם.
צוות משפטי מיומן ינהל את תביעתכם מתוך נקודת פתיחה של הבנת הכאב הרגשי והפיזי שנגרם לאחר מקרי רשלנות רפואית בניתוחי לייזר, והוא ינקוט בכל המאמצים על מנת לוודא שייפסקו לטובתכם כספי גמול הפיצוי המקסימלי.
איך צוות משפטי יכול לסייע לכם להגיש תביעת רשלנות רפואית בניתוחי לייזר?
צוות משפטי מיומן ומנוסה יסייע בהסרת או הפחתת הלחץ הנפשי והפיזי הכרוך בהגשת תביעת פיצויים. היקף הניסיון והמומחיות של הצוות פירושו שאתם יכולים להיות סמוכים ובטוחים שאתם נמצאים בעמדה הטובה ביותר כדי לקבל את הפיצוי הכספי המגיע לכם בעקבות הכאב והסבל הלא מוצדקים שעברת.
עורכי דין מומחים בתחום בקיאים בהנחיות דיני רשלנות רפואית – הלכה ומעשה והם מתנהלים בגישה שקופה לחלוטין להשגת התוצאה הרצויה.
האם זוהי אכן רשלנות רפואית?
גורמים ושיקולים רבים נכנסים לתביעת רשלנות רפואית, ועשויים להצביע ישירות על התקיימות המחדלים שהובילו לנזק; יחד עם זאת, מכיוון כדי שבית המשפט יקבל את טענות התביעה, התובע נדרש להוכיח את התקיימות המצבים הבאים:
- המנתח, הרופא או אנשי הצוות הבכירים במרכז הרפואי או בבית החולים לא פיקחו היטב על התנהלות ההליך ועל הטכנאים שהפעילו את מכשירי הלייזר.
- המטופל לא קיבל מידע הולם או מלא – כולל על כל הסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח – ולכן לא יכול היה להסכים כראוי להליך, מה שאומר שלא התקיימה חובת הסכמה מדעת.
- המנתח, הרופא, או אנשי מקצוע רפואיים השתמשו במכשיר לייזר שאינו מתאים, כמו לייזר פחמן דו חמצני ישן, שהשימוש בו כרוך בסיכונים, וניתן היה להחליף אותו בציוד אמין ומודרני יותר.
במרבית המקרים, הרופא, המנתח, הטכנאים או צוות המרכז הרפואי ביצעו את תפקידם ברשלנות, והתובע נדרש להוכיח את אחריותם באמצעות הצגת ראיות לביצוע ניתוח שגוי, הגזמה בסיכויי הצלחת הניתוח, או הצגה כוזבת של כישוריהם וניסיונם.
השלכות הפגיעות במטופלים
אנשי מקצוע רפואיים שמפעילים מכשירי לייזר רפואיים ללא הכשרה נאותה, עלולים לגרום לנזקים למטופלים, כמו למשל כוויות בעור ונזק לתאים, או התביעה יכולה להוכיח את אחריות המנתח או הצוות הרפואי למקרה הרדמה רשלנות רפואית.
הנזקים עלולים להתרחש כתוצאה משימוש לקוי במכשירים, או הפעלת מכשירים שאינם תקינים. לציוד המשמש לביצוע הניתוחים, יש קרני לייזר עוצמתיות, וחלקים אינטנסיביים שעלולים לפגוע קשה באדם שעובר את ההליכים הללו.
לכן נדרשת הכשרה מתאימה כדי להבין באופן מלא כיצד להשתמש במכשיר, וחובת הצוות הרפואי היא לוודא שהמטופל לא ייפגע במהלך הניתוח. מכיוון שההליך כרוך בשימוש במכשירי לייזר, ברוב המקרים, התרשלות של מנתח רפואי עלולה להוביל לפציעות עיניים שעלולות להתרחש כאשר לא מקפידים על אמצעי זהירות נאותים.
פציעות הנובעות משימוש שגוי במכשיר לייזר במהלך הניתוח עלולות להפוך לתביעת רשלנות רפואית
כאשר פציעה, נכות או חלילה מקרה פטירה הם תוצאות של ניתוח עם מכשיר לייזר, שבוצע על ידי איש מקצוע שאין לו הסמכה רפואית, התביעה עשויה לעסוק בנזקי גוף, ובמקרה זה, תהליך ההתדיינות עשוי להיות שונה לחלוטין מתביעת רשלנות.
לכן חיוני לפנות לעורך דין מומחה בתחום על מנת לוודא שאתם מבינים היטב את לשון החוק, מכיוון שאין זה מספיק להכיר חדשות רשלנות רפואית שעשויות להיות הגזמות של התקשורת או פרשנויות של כתבים שאינם בקיאים בחוק, במקום להתבסס על החוק ועל מקרים אמיתיים.
כלומר, גם אם מי שמבצע את ניתוח הלייזר מוסמך לעשות זאת, עדיין עשויה להתקיים עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית.
למה לשכור שירותי חקירות פרטיות במקרי רשלנות רפואית?
זהו עידן שבו מקרי רשלנות רפואית נפוצים ביותר, והנתונים מראים שמדי שנה עשרות אלפי אנשים מתים כתוצאה מהליכים רפואיים שבוצעו בשוגג, או כתוצאה ממחדלים של אנשי מקצוע רפואיים.
ברוב המקרים, מטופלים שנפגעו מניתוחים או מהליכים רפואיים שגויים, שוכרים שירותי מומחים כמו חוקר פרטי רשלנות רפואית כדי להשיג ראיות שניתן להציג בבית המשפט, לפיהן איש צוות רפואי ביצע שגיאה שגרמה לנזק, פציעה או מוות. מרכזים רפואיים שלמים, מנתחים, רופאים, אחים ואחיות או צוותים רפואיים עלולים אף הם לעמוד בפני האשמה ברשלנות.
הפנים הרבות של רשלנות רפואית
התובע נדרש להציג במהלך המשפט ראיות המעידות על התקיימות טעות רפואית, ולהגדיר במדויק את הטעות שבוצעה. מכיוון שרשלנות רפואית יכולה להתרחש בכל שלב של הניתוח, הצמדת השגיאה המדויקת יכולה להיות מורכבת, ולכן נדרשת בקיאות בהליך חובת הגילוי רשלנות רפואית.
תביעות רשלנות רפואית ניתנות לחלוקה לפי סוג: 33% טעויות אבחון, 23% טעויות ניתוחיות, 18% בעיות מעקב לאחר הניתוח, ו-10% טעויות בהרדמה או במתן התרופות. רוב עילות התביעה הנפוצות ביותר במקרי רשלנות מנתחים בניתוחי לייזר, מבוססות על הטענות הבאות:
- אבחון שגוי שהוביל למוות של המטופל.
- ניתוח או אשפוז הגורם לזיהום או לכשלים בטיפול.
- ביצוע ניתוח לייזר מיותר.
- ביצוע ניתוח לייזר שגוי.
- טעויות רפואיות הגורמות לנכות או לפציעה אחרת.
- חוות דעת מומחה לרשלנות רפואית שקבעה שהתקיימה טעות בביצוע הניתוח.
- רשלנות רפואית בסירוב לספק טיפול.
- רשלנות רפואית במתן טיפול לקוי
- התנהלות רשלנית במרשם תרופות, שהובילה להתמכרות המטופל או למצב רפואי חמור.
הוכחת הפרת או התעלמות מהסטנדרט הרפואי
חלק מהמקרים של רשלנות רפואית הופכים להיות חמורים ביותר אם התביעה מצליחה להוכיח שהמנתח, הרופא או הצוות הרפואי התעלמו ממצב רפואי של המטופל, שאילו נתנו את דעתם עליו, לא היו מבצעים את הניתוח.
העילה העיקרית להתקיימות עילת רשלנות רפואית בניתוחי לייזר נקבעת כשניתן להוכיח התנהלות שהיא בגדר הפרה כה חמורה של סטנדרט הטיפול המקובל, עד שניתן להוסיף לתביעה גם האשמות פליליות, או להגיש נגד האחראים תביעה פלילית נפרדת.
בשורה התחתונה, בשום תרחיש אין סיבה להמשיך לסבול לבד
אם מצאתם את עצמכם מצולקים או פצועים לאחר ניתוח לייזר, אין סיבה שתמשיכו את הסבל לבדכם. סביר להניח שיש לכם עילת תביעת רשלנות רפואית בניתוחי לייזר, וחשוב שתפנו להתייעצות עם צוות משפטי מומחה בתחום, עוד היום.
המומחים של MedLawyers עונים על השאלות הנפוצות שלכם
כמה זמן תימשך התביעה שלי לניתוח לייזר?
כל מקרה של רשלנות רפואית הוא ייחודי, אבל עורכי דין מסורים, מקצועיים ומנוסים, עושים כמיטב יכולתם כדי להעניק שירות מותאם אישית לכל לקוח.
המשמעות היא שקשה לקבוע מראש בדיוק כמה זמן תימשך תביעת הפיצויים שלכם נגד מנתח שהתרשל בניתוח הלייזר שעברתם, אבל הצוות המשפטי ילווה אתכם ויעמוד לרשותכם עם עדכונים שוטפים לאורך כל התהליך המשפטי.
איך ניתן לקבוע עילת רשלנות רפואית?
נטל ההוכחה בתביעות של רשלנות רפואית מוטל על התובע, אבל בחלק מהמקרים, כפי שהם קבועים בחוק, בית המשפט עשוי להחליט להפוך את נטל הראייה.
כלומר, על מנת שתתקיים עילת רשלנות רפואית בניתוח, התובע נדרש להציג בפני בית המשפט את מכלול התיעוד הרפואי, כמו גם חוות דעת של מומחה רפואי בתחום, ולהוכיח מעבר לכל ספק את התקיימות הרשלנות הרפואית.
מי נמצא אחראי לרשלנות רפואית?
לעתים קרובות, אנשי המקצוע שמפעילים מכשירי לייזר אינם רופאים, אבל אין פירוש הדבר שהרופאים פטורים מאחריות. האמת היא שמכיוון שרופאים צריכים לפקח על כל שלבי ההליך, הם הופכים לחלק מהנתבעים בכתב התביעה.
גם אם רופא אכן נושא בנטל האחריות, הקלינאים והטכנאים הם הנתבעים הראשיים, וברגע שהמשפט מגיע לבית המשפט, מי שנמצא אחראי למחדל הוא איש המקצוע שהוכח שאין לו הכשרה מספקת, ולפי הגדרה של רשלנות רפואית, הוא נמצא אחראי כמו מומחים רפואיים אחרים.
אבל אלו אינם הנתבעים היחידים, כי גם יצרן מכשיר הלייזר עלול להיות חשוף לתביעה אם יוצגו ראיות לפיהן המכשיר התקלקל באופן כלשהו וגרם לכוויות, צלקות או סוג אחר של נזק.
למה חשוב לבחור נכון משרד עורך דין לתביעת רשלנות רפואית בניתוחי לייזר?
עורכי דין עם ניסיון עשיר ברשלנות רפואית בכלל, ובתביעות של הליכי ניתוחים קוסמטיים או ניתוחים רפואיים שכרוכים בשימוש במכשירי לייזר, מציעים שירותים משפטיים מעולים בתביעות אלו.
לפני הבחירה במשרד עורכי הדין המתאים, יש לבדוק את אחוזי ההצלחה של הצוות המשפטי בתביעות של מקרים דומים, את אופן ההתנהלות של הצוות בהליכים המשפטיים, ולבדוק המלצות וסיפורי הצלחה של לקוחות בעבר ובהווה.
עורכי דין מומחים בתחום יודעים איך מגישים תביעה על רשלנות רפואית, והידע המקיף שלהם יסייע לכם להשיג את התגמול הכספי המגיע לכם לאחר הסבל המיותר שנגרם לכם עקב ניתוח פגום.