אם נפגעתם מניתוח לב, ואתם חושדים שהפגיעה נובעת מרשלנות רפואית, המומחים של MedLawyers זמינים לייעץ לכם בכל הנוגע להתנהלות משפטית נכונה, עם כתב תביעה מקיף שיוגש נגד האחראים ויחתור להשגת הפיצויים המגיעים לכם. בפגישת ייעוץ עם עורך דין מומחה בתחום, תוכלו לקבל את כל המידע האיכותי והרלוונטי בתחום.
קרדיולוגיה היא אחד מענפי הרפואה החשובים ביותר. זהו תחום שעוסק בטיפול במחלות לב וכלי דם. וקרדיולוג הוא איש מקצוע שמתמחה בטיפול בבעיות שגורמות ללב לחרוג מהתפקוד השגרתי שלו, וכל חריגה מרמת הטיפול המקצועי, עשויה להוביל לתביעת רשלנות רפואית בקרדיולוגיה.
הבנת הסיכונים בטיפולי לב שגויים
יהיה אשר יהיה הגורם לכך, לב שלא מתפקד כראוי עלול להוביל לבעיות רפואיות רבות, שהחמורה שבהן היא מוות. בריאות הלב חיונית לחיים בריאים וקרדיולוג חייב לספק טיפול מקצועי ברמה הגבוהה ביותר, כי במקרים רבים, טיפול תקין יכול להציל ממוות.
אז “למה יש רשלנות רפואית?” זו שאלה גדולה שמעסיקה את הגולשים באתר, ולצד התשובות שתמצאו בסיום מדריך מעמיק זה, תוכלו להבין גם את התשובה לשאלה חשובה זו.
זה אולי יפתיע אתכם, אבל רשלנות רפואית היא עניין נפוץ
יש מגוון ענפי רפואה, ובכל יום מתבצעים אינספור הליכים רפואיים. וביחד עם חוק המספרים הגדולים, הולכת יד ביד הסבירות שמשהו ישתבש. אבל אנחנו לא מדברים על שיבוש “רגיל”, אלא על טיפול רפואי שקיבלתם, שהתבצע בחוסר מקצועיות של רופא, מנתח או צוות רפואי.
טיפול כזה יכול להיות: התעלמות מתלונות של חולה, אי הפניה לבדיקות רפואיות, מעקב לקוי אחרי תוצאות בדיקות או כל התנהלות רשלנית או שגויה של רופאים, מנתחים וצוותים מקצועיים. בבחינת מכלול מאפיינים של רשלנות רפואית, עולה מהנתונים שיש גורם אחד עיקרי: אבחון, או יותר נכון, חוסר אבחון. קרדיולוגים רבים נתבעו בגלל שאבחנו תסמינים בצורה שגויה או באיחור.
יש לקרדיולוגים אחריות גדולה: לזהות בעיות פוטנציאליות של כלי דם ולב, לפני שאלה גורמות למצבים מסכני חיים כמו שבץ מוחי או התקף לב, וכל מטופל צריך לקבל טיפול מתאים שמתבצע תוך הקפדה על רמת מקצועיות גבוהה. אז אם הרופא שלכם כשל, אל תהססו ליצור קשר עם עורך דין מומחה בתחום.
איך יודעים אם יש עילה לתביעת רשלנות רפואית?
על מנת להביא את התיק לבית המשפט, יהיה עליכם להיעזר בשירותים של עורך דין מיומן ומנוסה בתחום. איש מקצוע זה יאסוף את כל המסמכים הרפואיים הדרושים, ייצור קשר עם מומחה בתחום הקרדיולוגיה, שיציג באמצעות תצהיר שיגובה בעדות בבית המשפט, חוות דעת רשלנות רפואית, ויבחן לעומק את המקרה, כדי לקבוע אם החשש שלכם מוצדק.
במידה וקיימת עילה סבירה להגשת התביעה, עורך הדין ינקוט בכל המאמצים כדי להוכיח שהרופא התנהל בצורה בלתי מקצועית ובלתי סבירה, כפי שקובע הסטנדרט הרפואי. אחד מהקווים המנחים במקרי רשלנות רפואית עוסק בשאלה: “איך רופא אחר היה פועל בנסיבות דומות?”.
ובכן, כשבוחנים את הסיטואציה מנקודת מבט כזו, מקבלים פרספקטיבה אחרת. אם רופא אחר היה מעניק לכם טיפול שונה שהיה יכול להיות יעיל יותר, הרי ששיקול דעתו המקצועית של הרופא שנתן לכם את הטיפול היה מוטעה, ובמקרה זה מתקיימת עילת תביעת רשלנות רפואית בקרדיולוגיה.
התקיימות עילת תביעת רשלנות רפואית
תביעת רשלנות רפואית מקבלת תוקף כאשר התובע מצליח להוכיח שהתנהגותו של הרופא סטתה מהנורמה. ניקח לדוגמה את המקרה הבא: אדם הגיע לבדיקה אצל קרדיולוג לאחר שחווה כאבים בלב. הבדיקה לא העלתה תוצאות מיוחדות, ואותו אדם שוחרר הביתה בהבטחה שאין לו מה לדאוג. כמה ימים אחר כך לקה בהתקף לב שכמעט עלה לו בחייו.
אם קיים ולו רופא אחד שהיה פועל אחרת ומאבחן בעיה אצל אותו איש, סביר להניח שהייתה כאן רשלנות רפואית שגרמה לאותו אדם נזק גדול, והטיעון העיקרי במקרה התקף לב רשלנות רפואית יהיה הרשלנות של הרופא שלא פירש נכון את ממצאי הבדיקות, או של טכנאי המעבדה שלא ביצע בדיקה נכונה או שתיעד ממצאים שגויים בתוצאות הבדיקות.
רוב החולים עם בעיות לב יתייעצו ויקבלו טיפולים רפואיים ממספר אנשי מקצוע, ולכן, למומחים רפואיים, למנתחים ולרופאים כלליים יש חובה להשלים את הרישומים של כל מטופל בצורה מדויקת ויסודית. אי תיעוד פרטים רלוונטיים לגבי האבחנה או הטיפול של המטופל בפלטפורמה המאפשרת הפצה עלול להתברר כקטסטרופלי.
טעויות כירורגיות
ניתוח לב הוא הליך מסובך מטבעו ומהווה סיכון ניכר למטופלים. במילים אחרות, אם ההליך שבוצע אינו מניב את התוצאה הצפויה, זה לא אומר בהכרח שהתרחשה רשלנות, ובעניין זה, חשוב מאוד לדעת מה ההבדל בין רשלנות רפואית לטעות רפואית, כדי שניתן יהיה לבסס נכון את טיעוני התביעה.
יחד עם זאת, מנתחים עלולים לטעות, והם אכן טועים במקרים רבים. האמת היא ששגיאות כירורגיות כל כך נפוצות, עד שהן מובילות לדעה הרווחת לפיה הן נחשבות לגורם השני בשכיחותו לתביעות שמוגשות נגד קרדיולוגים. טעויות כירורגיות נפוצות כוללות:
- ביצוע הליך רפואי שגוי;
- טיפול באבר הלא נכון;
- אי מעקב אחר מצבו הבריאותי של המטופל לאחר ביצוע ההליך;
- מינון שגוי בחומר ההרדמה;
- או השארת מכשיר, כלי, ציוד או ספוגית בתוך חלל הגוף.
- ביצוע טיפול, הליך רפואי או ניתוח שגוי שהוביל למות המטופל, מה שמצדיק הגשת תביעה בעילת מוות עקב רשלנות רפואית.
מקרים נפוצים של רשלנות רפואית בקרדיולוגיה
לפעמים הנזק שנגרם הוא בלתי הפיך, ולפעמים הוא הפיך. כך או אחרת, האירוע מותיר חותם בנפש ובגוף המטופל. נכון שאין שום סכום כספי שיכול לפצות על העוול שנגרם לכם, אבל פתיחה בהליכים משפטיים תוביל להוצאת הצדק לאור, ולכן מומלץ להתייעץ עם עורך דין. רשלנות רפואית יכולה לגבות מחיר כבד והתמודדות קשה – אל תעברו את זה לבד!
אז הנה כמה תנאים שבהם יכולה להיות עילה לתביעת רשלנות רפואית: התנאי הראשון (והברור ביותר) הוא מקרה שבו הקרדיולוג יצר שיבושים שגרמו למטופל לנזק זמני או קבוע. יש לבחון האם הרופא גרם לנזק באופן אקטיבי (למשל: ביצע טעות במהלך הניתוח). במקרה כזה, רוב הסיכויים שבית המשפט יפסוק לטובת המטופל.
התנאי השני הוא מקרה שבו הקרדיולוג נכשל בזיהוי בעיה
ההנחה היא שקרדיולוג שמתנהל במקצועיות היה מסוגל לאבחן נכון את הבעיה שהמטופל סובל ממנה, וכתוצאה מכך, להציע לו טיפול ראוי. קרדיולוג שמחמיץ אבחנה או קובע אבחון שגוי, נכשל בתפקידו. עם ייעוץ עורך דין רשלנות רפואית, ניתן לחתור להוכחת הקשר בין הנזק שנגרם למטופל לבין התנהגותו הרשלנית של הרופא.
התנאי השלישי הוא פגיעה בעצמאות הפציינט. גם אם אין נזק פיזי, רופא עלול למנוע ממטופל את הזכות לקבל את הטיפול הטוב ביותר בכך שלא יציג בפניו את כל הפרטים אודות מאפייני ההליך שהוא עומד לבצע.
במקרה זה, המטופל לא מחזיק בידע המקצועי הרלוונטי לטיפול בבעייתו, אבל כדי לעבור את ההליך המוצע, הוא צריך לתת את הסכמתו. במצב זה, רשלנות הרופא עשויה להתבטא באי הצגת טיפולים אפשריים, תרופות חלופיות או הליכים בטוחים יותר, ובעיקר, טענת התביעה תהיה שלא התקיימה הסכמה מדעת, כלומר, המטופל לא נתן את הסכמתו לביצוע ההליך.
התנאי הרביעי הוא עוד מקרה של פגיעה בחופש הבחירה של המטופל. שימו לב:
נניח שקרדיולוג הציג בפני הפציינט שני טיפולים אפשריים, והמטופל בחר בטיפול הראשון שהוצע לו. אם הרופא בחר (על דעת עצמו) לבצע את הטיפול השני בלי הסכמת המטופל, הרי שיש כאן פגיעה באוטונומיה שלו.
עד אז, אנחנו מזמינים אתכם לגלוש באתר ולקבל מידע חשוב בנושא, מחכות לכם כאן עוד מגוון כתבות על רשלנות רפואית.
המומחים של MedLawyers עונים על השאלות הנפוצות שלכם:
איך מזהים רשלנות רפואית בקרדיולוגיה?
רשלנות רפואית מוגדרת עם התרחשות כל מצב שבו רופא, מנתח או איש צוות רפואי התנהלו באופן שאינו מקצועי או ביצעו הליך רפואי שמבוסס על שיקול דעת מוטעה ובכך גרמו לנזק שהעמיד את חיי המטופל בסכנה או גרמו לו לנכות (זמנית או קבועה).
מצופה מכל קרדיולוג לעמוד במבחן "הרופא הסביר", שגורס כי עליו להתנהל בטיפול בבעיה ממנה סובל המטופל, כפי שכל רופא אחר היה מתנהל, תוך שהוא שם את טובת המטופל לנגד עיניו.
אז אם הטיפול שקיבלתם בבעיית הלב שאתם סובלים ממנה היה לא מקצועי וגרם לכם לנזק, או שעברתם ניתוח שכשל? יכול להיות שיש לכם עילת תביעת רשלנות רפואית בקרדיולוגיה. שווה לכם לבדוק את זה!
עד מתי אפשר להגיש תביעה על רשלנות רפואית?
חוק התיישנות הגשת תביעות רשלנות רפואית קובע שניתן להגיש תביעות עד לפרק זמן של שבע שנים מהיום שבו נגרם הנזק, ועיכוב בהגשת התביעה בתוך פרק הזמן הקבוע בחוק עלול למנוע מכם את מה שמגיע לכם לקבל על פי דין.
חשוב לציין שקיימות כמה חריגות שנועדו עבור אזרחים מאוכלוסיות מיוחדות, וכמובן שכל מקרה נבחן לגופו. בכל מקרה, ההמלצה של המומחים המשפטיים בתחום היא לפנות לאיש מקצוע, עורך דין מומחה ברשלנות רפואית, כמה שיותר מהר.
מהן שגיאות אבחון ברשלנות רפואית?
כאשר קרדיולוג לא מצליח לאבחן, למשל, מקרה של אוטם שריר הלב (MI), או התקף לב, ההשלכות עלולות להיות הרסניות. למרבה הצער, מכיוון שמקרים אלו מציגים מגוון רחב של תסמינים, הם מאובחנים לעתים קרובות מאוחר או באופן שגוי, אבל נסיבות המקרה יתבררו בהליכים בבית המשפט.
חשוב להבין שאם לתביעה יש טיעונים מוצקים, הצדדים האחראים יבחרו שלא להיכנס להליכים משפטיים וישכרו שירותי מגשר רשלנות רפואית שיסייע להם להגיע להסדר מחוץ לכותלי בית המשפט.
מהם דיני נזיקין בתביעות רשלנות רפואית?
במקרים רבים של קביעת אחריות בגין רשלנות רפואית, כתב התביעה כולל טיעונים לגביית נזיקין. טיעונים אלו מבוססים על נזקים שנגרמו למטופל, ומטרת הפיצויים שנדרשים היא להשיב את המטפל למצב בו היה אלמלא התרחשה הרשלנות המקצועית של הקרדיולוג.
הנזקים עשויים להיות ממוניים ולא ממוניים. נזקים ממוניים עשויים לכלול כיסוי עבור חשבונות רפואיים, טיפולי שיקום, דמי כיס, שירותי טיפול פרטיים בבית, תרופות מרשם וציוד רפואי. נזקים שאינם ממוניים לכלול פיצויים בגין כאב וסבל, אובדן הנאה ואובדן קונסורציום. נזקים אלו עשויים להשתנות מאוד בהתאם לנזקים שנגרמו עקב הרשלנות הקרדיולוגית.