תביעות רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח שכיחות למדי, ונובעות בחלקן ממורכבות ההליך, היקפו, מידת הדיוק, הזהירות והקפדנות הנדרשת מהמנתחים, והסיכונים האפשריים.
הטעויות שנגרמות על ידי מנתחים וצוותים רפואיים עלולים להוביל לסיבוכים אצל המטופל, שאפשר היה למנוע. במקרים מסוימים, המטופל עלול אפילו למות כתוצאה משגיאות אלו, וכאשר הוא הופך לקורבן לטעות שהתרחשה במהלך ניתוח לב פתוח, חשוב להבין לעומק את השלכות הפגיעה החמורה.
אז בואו נדבר קצת על רשלנות רפואית בניתוחי לב, כדי להבין את סוגיות המפתח שעלולות להתעורר בתביעות אלו.
האם ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית גם על אבחון שגוי?
מקרי אבחון שגוי של מצבי לב מהווים אחוז משמעותי מתביעות רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח, כולל מקרי אבחנה מעוכבת או אבחנה שגויה. במקרה של אבחנה מאוחרת, התובע מעיד שהרופא לא אבחן את מצבו בזמן, מה שהוביל לבעיות חמורות בהמשך.
מקרים אלו מהווים חלק כה גדול ממקרי רשלנות רפואית, עד שארגונים כמו חברות ביטוח יצרו הנחיות לבדיקות ולטיפולים של מחלות לב ומצבים מסוימים. באמצעות מילוי קפדני של הנחיות אלה, רופאים יכולים להגן על עצמם מפני הליכים משפטיים שיוגשו נגדם בהמשך.
איך מתרחשת רשלנות רפואית באבחון שגוי של מצב הלב?
בחלק מהמקרים, רופא יאבחן אדם עם מצב בריאותי שגוי שקשור ללב. טעות זו מתרחשת כשהרופא בודק את המטופל אבל קובע מסקנה שגויה לגבי מצבו. לדוגמא, לפעמים המטופלים יופנו לחדר המיון עם סימנים של התקף לב, אבל הצוות הרפואי יעניק טיפול למצב רפואי קל יותר.
דוגמא נוספת לאבחון שגוי היא כשהרופא מגיע למסקנה שמכיוון שהמטופל סובל מכאבים בחזה, ניתן לאבחן אותו עם התקף חרדה. הרופא עשוי להמליץ על טיפול שגוי במצב, שעלול לגרום לסיבוכים קשים עבור המטופל, ובהמשך המטופל עשוי להחליט לתבוע את הרופא בגין רשלנות רפואית שנובעת מהאבחנה השגויה.
במקרי אבחון מוטעה, מטופל יכול לתבוע את הרופא, המנתח או הצוות הרפואי אם התביעה תציג עדות של מומחה רפואי שיעיד כי האבחנה הפסולה גרמה לפגיעה חמורה אצל המטופל, ויקבע שהרופא התרשל בכך שלא אבחן את המטופל נכון.
מתי אפשר לקבוע שהתרחשה רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח?
קיימים כמה סוגי רשלנות רפואית שבמקרים רבים מאפיינים במיוחד ניתוח לב פתוח. שימוש בטכניקה שאינה נכונה או שגיאות של המנתחים עלולות לגרום לשריפת רקמות, נזק לאיברים פנימיים, ונזק ללב, ולהוביל לנכות לצמיתות או למוות.
חלק מהפציעות עלולות להיגרם כתוצאה משימוש בציוד פגום, או הליך הרדמה שאינו תקין, אבל העובדה שתמיד משותפת למקרי רשלנות רפואית בניתוח לב היא כישלון הרופאים לעמוד בתקנים הרפואיים המתאימים במהלך הניתוח. אלו הטעויות הנפוצות שעלולות להתרחש במהלך ניתוח לב פתוח:
כשהרופא המרדים נותן חומר הרדמה במינון שגוי
אם המטופל לא קיבל מספיק חומר הרדמה, או שקיבל מינון שגוי של חומר ההרדמה, הוא עלול לחוש כמות מוגזמת של כאב, או חמור מכך, לא להתעורר.
כשהמנתח גורם נזק לרקמות מסביב לאזור המנותח
במהלך ניתוח לב פתוח, כרופא עלול להתנהל בחוסר זהירות ולגרום נזק לכלי הדם או לאיברים אחרים סביב האזור המנותח, מה שעלול לגרום לסיבוכים רציניים בהמשך.
כשהניתוח מיותר (כן. מיותר)
רופאים ומנתחים חייבים לבדוק ביסודיות את כל המטופלים שלהם לפני שהם ממהרים להמליץ על כל סוג של הליך כירורגי, ובוודאי לפני שהם מבצעים אותו, כדי לקבוע מעבר לכל ספק שהמטופל אכן צריך לעבור את הניתוח, כמו גם להחליט איזה סוג של ניתוח בדיוק המטופל צריך. אין מקום לניחושים או ספקות. ההליך צריך להתבצע כשהמנתח יודע בוודאות שאין שום אפשרות טיפול אחרת.
כשהמנתח או הצוות הרפואי משאירים חפצים בגוף המטופל לאחר הניתוח. תאמינו או לא, זה קורה
במהלך ניתוח לב פתוח, או כל ניתוח אחר, תמיד קיים סיכון שהמנתח או הצוות הרפואי ישאירו בטעות חפצים, מכשירים או סוגים שונים של ציוד רפואי בגוף המטופל, ובכך להוביל לנזק חמור ללב, שיכול להיות קבוע, ולצורך בביצוע ניתוח נוסף.
אם עברתם מקרה כזה, אתם יכולים להיות בטוחים שיש לכם עילה סופר חזקה לתביעת רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח.
כשהמנתח או הצוות הרפואי לא משאירים את הציוד בגוף המטופל, אבל הם כן משתמשים בציוד פגום
בכל פעם שמנתח מבצע ניתוח לב פתוח, הוא אחראי על בחירת ציוד ומכשירים איכותיים של יצרנים ידועים, שיאפשרו לו לבצע את הניתוח בבטחה, בזהירות ובקפדנות.
חושבים שהמקרה שלכם יכול להיכנס לקטגוריה של רשלנות רפואית?
חשוב להבין שלא כל סיבוך שנובע מניתוח לב פתוח הוא תוצאה של רשלנות רפואית, ולעתים המטופלים אינם מגיבים לטיפול באופן הצפוי. זה נכון גם לגבי רופאים, מנתחים, אחיות, טכנאים וצוותים רפואיים מיומנים ביותר.
פסיקת בתי המשפט עשויה להשתנות בין המקרים, והיא מתבססת על חומר הראיות שמוצג בפניה, ועדויות של רופאים מומחים שתומכים בטענות התביעה. לכן יש להתייעץ עם עורכי דין שממחים ברשלנות רפואית, ושיש להם ניסיון רב בייצוג מקרי רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח, על מנת שיוכלו לקבוע אם המקרים המוצגים בפניכם מהווים עילה לרשלנות רפואית.
חשוב להבין שלא תמיד אותו הליך מוביל לאותן תוצאות בקרב מטופלים, וטיעונים שונים של ההגנה, כמו למשל המצב הבריאותי של המטופל בהווה, מצבים בריאותיים אחרים שהיו לו בעבר, וטיעונים אחרים חזקים לא פחות מהטיעונים שלכם, יכולים לאתגר את חוזק התביעה שלכם.
רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח: שאלות ותשובות
מתי המנתח יימצא אחראי לרשלנות בניתוח לב פתוח?
מנתחי לב אינם חסינים מפני סוגים רבים של טעויות כירורגיות, כמו למשל ביצוע חתכים שגויים, השארת חפצים זרים בגוף או ביצוע ההליך על החלק הלא נכון של הלב. אלו הם תרחישים שמוגדרים כהפרות של סטנדרט הטיפול שכמעט תמיד יסתכמו בתביעת רשלנות רפואית.
גם התרשלות במעקב צמוד אחר מצב המטופל לאחר הניתוח יכול להיות מוגדר כרשלנות רפואית, כי המנתח צריך לוודא שהמטופל מקבל ונוטל את התרופות המתאימות, כולל כל הטיפול והליווי המתאים לאחר הניתוח.
מתי רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח עלולה לגרום למוות?
אם אדם קרוב לכם עבר ניתוח לב פתוח ונפטר במהלך הניתוח או לאחריו, יתכן שקיימת עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח, בגין המוות שהתרחש כתוצאה מרשלנות המנתח או הצוות הרפואי, או בגין רשלנות רפואית במהלך הניתוח שהובילה למוות.
כל מקרה משתנה וכל סיבה שמובילה למוות עשויה להיות שונה, ולכן חשוב להתייעץ בהקדם האפשרי עם עורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית, על מנת לבדוק אם קיימת עילה לתביעת רשלנות רפואית, ולפתוח בהליכים המשפטיים בהקדם.
האם חתמתם על טופס הסכמה מדעת?
בתי חולים ומרכזים רפואיים רבים מחייבים את מטופליהם למלא טופס הסכמה מדעת ולחתום עליו לפני כל טיפול או הליך כירורגי ובוודאי שלפני ניתוח לב פתוח. אבל לא תמיד חתימה על טופס זה אינה מגנה על המרכז הרפואי או על הרופאים, המנתחים והצוותים הרפואיים מפני תביעה, אם הייתה מעורבת רשלנות במקרה.
אם התרחשו נזקים כתוצאה מההליך, טופס הסכמה מדעת אינו משחרר את המרכז הרפואי והצוות המקצועי מאחריות, בהתאם לנסיבות המקרה, שנבחן בקפדנות על ידי בית המשפט.
מתי אפשר לתבוע גרימת מוות ברשלנות?
בחלק מהמקרים, השגיאות שרופאים, מנתחים וצוותים רפואיים מבצעים במהלך ניתוח לב הן כה חמורות, עד שהמטופל נפטר. במקרים אלו, בני המשפחה יכולים להגיש תביעת רשלנות רפואית טענת גרימת מוות ברשלנות. אבל מכיוון שכל מקרה נבחן לגופו, חשוב להתייעץ עם עורך דין כדי להבין אם יש לכם עילה מוצדקת וחזקה מספיק להגשת תביעה.
הגשת תביעת רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח עשויה לאפשר לבני המשפחה של המטופל המנוח לקבל פיצויים בגין עזקים כמו הוצאות הלוויה, תמיכה כספית שאבדה מצד בן המשפחה שנפטר, הכאב והסבל שעבר המטופל, ונזקים אחרים, בהתאם למקרה. סכום הפיצוי המדויק שבני המשפחה יכולים לקבל, משתנה ממקרה למקרה.
נכון, טעויות יכולות להתרחש, וגם מנתחים עלולים לטעות, אבל מישהו צריך לשלם
ולכן תביעת רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח, שמוגשת בשם המטופל, צריכה להוכיח שהרופא או הצוות הרפואי לא סיפק את רמת הטיפול המתאימה, או שההתנהלות הייתה לא אחראית.
עם הצגת הראיות החותכות, בגיבוי של עדויות מומחים רפואיים שיעידו איך ההליך היה צריך להתבצע, לתביעה שלכם יש טיעונים חזקים, וסיכויים גבוהים יותר שבית המשפט יקבל את טענותיכם לגבי חוסר האחריות של הרופאים או המנתחים, ויפסוק בהתאם את הפיצויים שיכולים להיות ממש, אבל ממש גבוהים.