רשלנות רפואת שיניים: קביעת העילות להגשת תביעה

רשלנות רפואת שיניים
תוכן עניינים

בריאות השיניים חיונית לבריאות התקינה של הגוף, כמו גם לאסתטיקה של הפנים. כל אדם מעוניין שתהיה לו האפשרות לחייך בחופשיות לעולם ולהרגיש נפלא עם המראה שלו, אבל במקרים של רשלנות רופאים בטיפולי רפואת שיניים, הזכות הזאת נלקחת בפראות מהמטופלים, ומותירה אותם עם נזקים בחלל הפה, שלעתים מוגדרים כבלתי הפיכים.

למטופלים אין שליטה על איכות האבחון והטיפול בבעיה. בכל מפגשי הטיפולים הם מתבקשים לשכב על מיטת הטיפולים ולפתוח את הפה, תוך תחושה מסוימת של חוסר אונים לגבי המתרחש, במיוחד כשהם בוטחים ברופא המטפל בעיניים עצומות.

אלא שבמקרים בהם מתרחש נזק שהמטופלים לא ציפו לו, ושנובע מהתייחסות קלת דעת וטיפול רשלני של הרופא או הסייעת, חשוב להתייעץ מיד עם עורך דין רשלנות רפואית שיניים, שיסייע לכם לתבוע את הנזקים שנגרמו לכם.

התנהגות רשלנית של הרופא המטפל

איך אפשר לדעת שהתבצעה נגדכם רשלנות רפואית? אילו סוגי טיפולים גוררים הכי הרבה תביעות רשלנות רפואית? איך גם אתם יכולים להגיש תביעה? אתם מוזמנים להמשיך לקרוא ולקבל את כל התשובות לשאלות הנפוצות שלכם, שמופיעות בסוף מדריך זה, לצד הידע השלם שחשוב שיהיה לכם לפני שאתם בוחרים רופא שיניים או מתחילים תוכנית טיפול גדולה.

רוב האנשים מודעים לחשיבות הביקורים התקופתיים הקבועים אצל רופא השיניים או השיננית, לביצוע הליכי ביקורות כלליות, בדיקות לאיתור חורים קטנים בשיניים, לפני שהם מצריכים טיפולי שורש, וכמובן טיפולי שיננית.

אלו הם הליכים רפואיים שגרתיים שיש להקפיד עליהם, ומטופלים רבים סומכים על שיקול דעתו של הרופא המטפל שקובע את תוכנית הטיפול הנדרשת, אלא שיש הבדל אחד, בטיפולי שיניים אין למטופלים את הידע הרפואי המקצועי שמאפשר לבקר את אופן הפעולה של הרופא.

כך שבמקרים מסוימים של רשלנות רפואת שיניים, המטופלים מפסידים פעמיים. גם משלמים הון תועפות על טיפולים יקרים, במיוחד אם הם בוצעו במסגרת פרטית, וגם נותרים עם נזק בלתי הפיך.

איך בוחנים מקרי רשלנות?

ברוב המקרים, תוכנית הטיפול שהרופא קבע היא הכרחית, וכוללת סתימת חורים, עקירת שן, טיפול שורש או הליכים נרחבים לשיקום הפה. חלק מתוכניות הטיפול כוללות גם טיפולי בחירה כמו למשל הליכי יישור שיניים, הלבנת שיניים או טיפולים אסתטיים שונים. ברוב המקרים, הליכים אלו אינם מורכבים במיוחד, ומתבצעים מדי יום באלפי מרפאות בארץ.

ובכל זאת, במקרים רבים, עלולים להיווצר מצבים שבהם רופאים שוגים בקביעת תוכנית הטיפול הנדרשת, מה שעלול להוביל לתביעת טיפול שורש רשלנות רפואית, או לתביעת פיצויים בגין כל נזק אחר שנגרם למטופל.

אז איך יודעים אם הטיפול השגוי נובע מהתנהלות רשלנית של הרופא או הסייעת? ובכן, על מנת להגיע לפסיקה הוגנת, חשוב לקחת בחשבון כמה מרכיבים. שימו לב איך זה עובד:

קביעת הסטייה מסטנדרט הטיפול הנדרש

רשלנות רפואית לא נבחנת רק במבחן התוצאה, אבל בכל מקרה בו רופא השיניים לא העניק לכם טיפול סביר בהתאם לסטנדרט הרפואי (כמו שמצופה ממנו כמובן), ולא פעל על פי הנורמות הרפואיות המקובלות – בהחלט נעשה לכם עוול. זה אומר שתוכלו לפנות לייעוץ מקצועי של עורך דין.

חשוב לזכור שכמו בכל תחום, גם רופאי השיניים מחויבים לכללים וחוקים מתחום הרשלנות הרפואית. חלל הפה הוא אזור רגיש, ורופא השיניים חייב לעבוד בזהירות כדי לטפל בבעיה שהמטופל סובל ממנה, ולקבל את הסכמתו כדי לבצע פעולות שונות.

במהלך הטיפול, הרופא מחויב להתנהל בהתאם לסטנדרטים הרפואיים כדי לעבור את מבחן “הרופא הסביר”. כך שבכל מקרה בו נגרם לכם נזק, וקיים סיכוי שבנסיבות דומות, רופא אחר היה מעניק לכם טיפול אחר והולם יותר, סביר להניח שיש כאן עילה לתביעה. עורך דין רשלנות רפואית שיניים יכול לעזור לכם עם זה!

מקרים נפוצים של רשלנות רפואית שיניים

מקרי רשלנות רפואית של רופא שיניים עשויים להתרחש במגוון אופנים, שכוללים:

טעות בזריקת הרדמה

הזריקות האלה נועדו להרגיע את אזור החניכיים על מנת שהטיפול יעבור ללא כאבים ויהיה יעיל. זהו הליך שגרתי שמתבצע לפני לא מעט טיפולים, ובכל זאת, בהרבה מקרים התבצעה חריגה מהמינון הנכון, או שבוצעה הזרקה למרות רגישות של המטופל לחומרי ההרדמה שהזריקה מכילה.

כל אלה הסבו למטופלים נזקים בלתי הפיכים שניתן היה למנוע אם הרופא היה עושה את עבודתו כמו שצריך. זריקות הרדמה שגויות עלולות לגרור שיתוק בחלל הפה (זמני או קבוע), פגיעות בלסת, פגיעות בשרירי הפנים, דום לב ואפילו מוות (במקרים בהם הרופא אינו מודע למצב המטופל, ואינו מגיב בזמן אמת).

הפסקת טיפול בשל חוב של המטופל

חלק מתוכניות טיפולי השיניים נפרשות על פני פרק זמן ארוך ומצריכות מפגשי טיפול רבים. כך, למשל, התוכנית עשויה לכלול הליך נרחב לשיקום חלל הפה, יישור שיניים, הלבנת שיניים או אפילו סתימות ועקירות.

כל ההליכים האלו עשויים להימשך לעתים כמה חודשים, ומכיוון שבתי המשפט בארץ מודעים היטב לאינטרס הכלכלי של רפואת השיניים במגזר הפרטי, שעלולה להתנגש עם חובת הנאמנות של רופאים, קיימים מקרים רבים בהם השופט פוסק כי רשלנות רפואית של רופא שיניים אינה חייבת להתקיים רק במקרים בהם הטיפול שבוצע לא היה הולם, אלא גם במקרים בהם הרופא מסרב להמשיך טיפול בעקבות חוב של המטופל, וחשוב שתהיו ערים למקרים אלו.

טיפולי שורש לקויים

מטרצת הליכים אלו היא לאטום את החלק הפנימי של השן אחרי שמחלצים את הליבה הפגועה שלה. מה שגורם לבעיה היא דלקת בחלל השן, אבל בחלק מהמקרים, עם השלמת הטיפול, הזיהום והדלקת לא נעלמים, ורופא השיניים צריך להחליט האם לעקור את השן או לבצע טיפול נוסף.

אם הרופא החליט על עקירת שן למרות שניתן היה לבצע טיפול שורש נוסף, יש כאן מקרה ברור של רשלנות רפואת שיניים.

רשלנות רפואית בעקירת שן בינה

שיני בינה הן השיניים שצומחות אחרונות, בדרך כלל בין הגילאים 18 עד 25. לפעמים אין להן מספיק מקום והן צומחות כשהן כלואות בתוך החניכיים (זה יכול לקרות בצורה ישרה או בצורה אלכסונית). כך או אחרת, התוצאה היא מצב בו רק קצה שן הבינה מבצבץ מהחניכיים.

המצב הזה עלול לייצר קושי בעקירת השן, ומצריך יד של רופא שיניים מיומן. אם רופא המליץ (וביצע) עקירה שלא לצורך או שההליך הסתבך עם פגיעה בחלל הפה או הלסת, יכול להיות שאתם זכאים לפיצוי כספי.

מאפייני קביעת הנזקים והפיצויים

אם בחרתם להגיש תביעת רשלנות רפואית לאחר פגיעה שנגרמה לכם במהלך הטיפול או לאחריו, ואתם יכולים להוכיח שהנזק העצבי (או פציעה אחרת) נבעו מהליך טיפול שיניים שאינו תקין, באמצעות חוות דעת רשלנות רפואית שיניים, שהוצגה על ידי מומחה בתחום, יתכן שייפסקו לטובתכם פיצויים שנקבעים במספר אופנים. לדוגמה:

  • האם הפציעה דורשת תיקון באמצעות התערבות רפואית נוספת? במקרה זה, ניתן לתבוע את ההוצאות הרפואיות הללו כפיצויים.
  • במקרים מסוימים, ייתכן שניתן יהיה לתבוע גם אובדן כושר השתכרות, אם הפציעה או הטיפול הנוסף הובילו לאובדן מקום עבודה.
  • בחלק מהמקרים, הפיצויים סובבים בעיקר עוולות שנוגעות לכאב וסבל.

נזק עצבי ושאר צורות הפציעה המפורטות לעיל עלולים לגרום לכאב פיזי ופסיכולוגי כאחד. נזקי כאב וסבל נוטים להיות די משמעותיים, מכיוון שקשה להציב את המחיר על היכולת לדבר נכון, או על היכולת לטעום מאכלים האהובים. אבל הפיצויים הגבוהים ביותר נפסקים בכל מקרה בו ניתן להוכיח רשלנות רפואית של רופא שיניים או של הסייעת, כשהתוצאות הן מות המטופל.

מאפייני הגשת תביעת רשלנות רפואית בתחום טיפולי השיניים

אם אתם חושדים שהייתם קורבן למקרה של רשלנות רפואת שיניים, חשוב שתנקטו בצעדים בהקדם. כדי להגיע לחקר האמת, עורך דין מומחה בתחום יבקש מכם את כל המסמכים הרלוונטיים: תיק רפואי, צילומי רנטגן, קבלות על תשלום, וכל מסמך שמתעד את התקשורת ביניכם לבין הרופא המטפל או צוות המרפאה.

בשלב הבא, הרופא ישיג חוות דעת של רופא שיניים מומחה בתחום התביעה (הלבנת שיניים, יישור שיניים, עקירה, טיפולי שורש, סתימות רגילות, או כל הליך אחר שנוגע לתביעה שלכם). אם חוות הדעת של המומחה הרפואי החיצוני תקבע שהרופא סטה משיטת ההתנהלות המצופה מהרופא, תתקיים עילת תביעת רשלנות רפואית.

בסיום ההליכים המשפטיים, השופט עשוי לפסוק לטובתכם פיצויים כספיים בהתאם לרמת הנזק שהוסבה לכם.

הנקודה שחשוב שתפנימו רגע לפני סיום היא שבשום מקרה אסור לכם לוותר על זכויותיכם

סכום הפיצויים עשוי להשתנות בין המקרים, אבל ברוב המקרים, שופטים נוטים לקבוע סכומי פיצויים גבוהים, שמיועדים לכיסוי העלויות שהיו לכם על טיפולים חוזרים או נוספים, טיפולים לתיקון הנזקים, פיצוי בגין הכאב והסבל שנגרם לכם, אובדן כושר עבודה או כל סעיף אחר שעורך הדין יכניס לכתב התביעה .

לכן כדי למצות את מלוא זכויותיכם מול האחראים, צרו קשר עם עורך דין רשלנות רפואית שיניים עוד היום.

המומחים של MedLawyers עונים על השאלות הנפוצות שלכם:

איך ניתן להגדיר רשלנות רפואת שיניים?

במילים פשוטות, רשלנות רפואית בטיפולי היא סוג של רשלנות רפואית, שבמהלכה נגרמה למטופל או למטופלת פציעה שנובעת מטיפול שאינו תקין.
מקרי רשלנות אחרים עשויים לכלול כישלון באבחון מצב דנטלי או מחלת חניכיים, או התנהגות בלתי הולמת מכוונת מצד רופא השיניים או הצוות המקצועי.

כיצד ניתן לזהות נזק עצבי קבוע לשן שהתרחש כתוצאה מטיפול לקוי?

כמה סימנים ותסמינים נפוצים של נזק עצבי הנובע ממקרי רשלנות רפואת שיניים כוללים:
קושי בדיבור או באכילה.
כאב מקרין בכל הפה.
חוש הטעם מופחת.
העדר תחושה בפנים, בלסת, בלחיים, בחניכיים או בלשון.
כאב או תחושת צריבה באזורים אלו.
תחושת משיכה או עקצוץ באזורים אלו.
כאב בשן בודדת.
כאב עמום בחניכיים.
כמו כן, חשוב לציין שהסימנים לנזק עצבי כתוצאה מהתנהלות אורטודנט רשלנות רפואית עשויים להיות קצרי טווח, ארוכי טווח או אפילו קבועים, אך מאפייני הנזקים תלויים בחומרת הפציעה.

איך מוכיחים רשלנות דנטלית?

כדי להוכיח רשלנות רפואית במקרה של טיפול שיניים לקוי, יש להוכיח את ההתנהלות הרשלנית של הרופא או הצוות הרפואי. כלומר, יש להוכיח שרופא השיניים או איש צוות רפואי אחר גרמו לפציעה כתוצאה מטיפול שאינו תקני.
על מנת להוכיח את מקרים של השתלות שיניים רשלנות רפואית או כל פגיעה אחרת, יש להציג את התיעוד המתאים, באמצעות מסמכים כמו רישומי הטיפולים שבוצעו, וכל סוג של תקשורת מתועדת שהתנהלה בין המטופל או המטופלת לבין רופא השיניים, הצוות הרפואי או הנהלת המרפאה.

האם קשה להצליח בתביעת רשלנות רפואית נגד רופא שיניים?

כל תביעה בגין רשלנות שיניים היא שונה. במידה ותגישו תביעה, עורך דין מומחה ברשלנות רפואית יטפל ברוב הפרטים ויעדכן אתכם לגבי סיכויי הצלחת התביעה שלכם.
כמובן שהצלחת התביעה בבית המשפט תלויה ביכולת להוכיח שרופא השיניים או איש צוות רפואי אחר לא עמדו בסטנדרטים המתאימים לטיפול, ובכך תרמו ישירות לפציעה שלכם.

 

נפגעתם בגלל רשלנות רפואית? ייתכן שמגיעים לכם פיצויים.

צרו עמנו קשר לייעוץ חינם

דילוג לתוכן