תביעות רשלנות רפואית סכומים והעלות הגבוהה של טעויות רפואיות: בחינת מחיר התביעות

Medical Negligence Claim Amounts
תוכן עניינים

הליכים לבירור תביעות רשלנות רפואית עשויים להסתיים, במקרים רבים, עם פסיקת פיצויים בסכומים גבוהים מאוד לטובת התביעה. חלק מהפיצויים שנפסקים כוללים את התשלום לשכר טרחת עורך הדין, וכמעט תמיד הם מבוססים על הנזקים הגופניים שנגרמו, נזקים ממוניים, נזקים שאינם ממוניים, נזקים רגשיים, כאב וסבל, אובדן שכר, וכל נזק אחר שנגרם לתובע.

הנקודה שחשוב להבין בהליכי תביעות רשלנות רפואית סכומים של פיצויים שנפסקים היא שמקרים אלו מבוססים על נזקים חמורים שנגרמו לנפגעים ולבני משפחותיהם, ולכן גובה הפיצויים שייפסקו עשוי להיות גבוה מאוד.

במדריך מקיף זה, המומחים המשפטיים של MedLawyers, אתר הרשלנות הרפואית הגדול בישראל, מסבירים איך מחושבים הסכומים שנתבעים, המאפיינים שלהם, וכל מרכיב אחר שנכנס לשיקולי קביעת סכום התביעה. בין היתר, אלו הנושאים שנעסוק בהם:

  • כל נזק שנגרם, ניתן לתמחור במסגרת תביעות רשלנות רפואית סכומים, אבל גם כל תביעה שונה.
  • מי יכול להגיש את התביעה?
  • עלויות נוספות של הצגת עדויות מומחים רלוונטיים.
  • הפסיקה של תביעות רשלנות רפואית סכומים לא ישנו את המצב, אבל הם נקבעים כדי להקל על חיי הנפגעים.
  • ממה מורכבים סכומי ההוצאות הנדרשות להחזר בתביעות רשלנות רפואית?
  • פסק דין של פיצוי בגובה 3 מיליון דולר שנקבע בתביעת רשלנות רפואית של רדיולוג.
  • דוגמאות לחישובי אחוזי נכות.
  • ותשובות לשאלות הנפוצות שלכם.

כל נזק שנגרם, ניתן לתמחור במסגרת תביעות רשלנות רפואית סכומים, אבל גם כל תביעה שונה

וזו גם הנקודה הראשונה שחשוב להבין. עורך הדין שתבחרו יסביר לכם את העלות שניתן לתבוע בגין כל נזק שנגרם לכם, ויפרט את הסכומים בכתב התביעה. כל סוג של רשלנות רפואית מתומחר באופן אישי ושונה, ואין שני מקרים דומים של תביעות רשלנות רפואית.

כלומר, גם אם בית המשפט מקבל שתי תביעות רשלנות רפואית באבחון מחלות, הוא עשוי לפסוק פיצויים בסכומים שונים לכל תביעה, בהתאם לחומרת הנזקים שנגרמו, ההשלכות על חיי הנפגע ובני משפחתו, והשלכות עתידיות. 

הפסיקות שנפסקות בתביעות יכולות להוות תקדימים שאפשר להתבסס עליהם, אבל אין לראות בהם תוצאות מוחלטות סופיות שייפסקו גם במקרה שלכם.

מי יכול להגיש את התביעה?

מי שיכול להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בארצות הברית או בישראל הוא המטפל שנפגע ממקרה הרשלנות, אפוטרופוס שלו, או הורה של קטין וכן יורשים חוקיים של אדם אשר נפטר כתוצאה מהטיפול הרשלני שבוצע.

במסגרת כתב התביעה וההליכים המשפטיים, התובע או מי מטעמו יידרשו להוכיח כי בוצעה הרשלנות שהובילה לנזקים בריאותיים למטופל (ייתכנו גם נזקים נפשיים) או שהרשלנות גרמה לפטירתו של המטופל.

לפני שמגישים תביעה, חשוב להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום הרשלנות הרפואית שתמצאו באתר, שיבחן לעומק את המקרה ויספק לכם ייעוץ שכולל התייחסות של עלות התביעה מול תועלת הסכומים שעשויים להיפסק כפיצויים.

בפגישת הייעוץ, תוכלו להבין כמה עולה רשלנות רפואית במקרה הספציפי שלכם, ואם נגרם לכם נזק זמני או קל בלבד, או שעורך הדין יסביר לכם שיהיה קשה להוכיח את התרחשות הנזקים, יתכן שלא יהיה כדאי או משתלם להגיש את התביעה.

קחו בחשבון גם עלויות נוספות של מומחים מקצועיים רלוונטיים

על מנת שניתן יהיה להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית שתתקבל על ידי בית המשפט, התובעים יידרשו להוכיח כי בוצעו יסודות עוולת הרשלנות, ושלמטופל נגרם נזק ישיר כתוצאה מהרשלנות. 

כדי שעורכי הדין יוכלו להוכיח את טענות התביעה, הם נעזרים, ברוב המקרים בעדות של מומחים רפואיים שבקיאים בתחום, שיציגו את חוות דעתם המקצועית במסגרת התביעה וההליכים המשפטיים, ויתמכו בטענות התביעה להתרחשות עוולת הרשלנות.

אבל זה לא הכול. כדי לבסס נכון טענות תביעות רשלנות רפואית סכומים, חלק מעורכי הדין מציגים גם עדויות של מומחים כלכליים שמעריכים את הנזקים הממוניים שנגרמו למטופל שנפגע, ואת גובה הפיצויים שניתן לתבוע.

שכירת שירותי המומחים הרפואיים והכלכליים אכן מייקרת את עלות התביעה, אבל עדותם חיונית לביסוס טענות התביעה.

נכון. הפסיקה של תביעות רשלנות רפואית סכומים לא ישנו את הנזק שנגרם, אבל הם נקבעים כדי להקל על חיי הנפגע

במקרים של תביעות רשלנות רפואית סכומים, חשוב להבין שסכום הפיצויים שעשוי להיפסק הוא אישי ונקבע בהתאם לשיקולי השופט, שמתייחס בהחלטתו להיקף הפגיעה, לנזקים שנגרמו למטופל או לבני המשפחה שלו, הנתונים האישיים של המטופל, אובדן כושר עבודה או ירידה ברמת ההכנסה ועוד שיקולים רלוונטיים אחרים שמבוססים על הנזק שנגרם.

המטרה בקביעת הפיצויים היא להוביל את המטופל או את בני המשפחה שלו למצב קרוב ככל האפשר למה שהיה טרם התרחשות מקרה הרשלנות הרפואית. 

אמנם, את הנעשה אין להשיב ולעיתים כל סכום כסף שבעולם לא יאפשר לחזור אחורה, במיוחד במקרים של מוות חלילה, אבל כן ניתן לפצות את הנפגע או משפחתו, ואם השופט מוצא צידוק בטענות התביעה, הוא יקבע סכום הולם של פיצויים.

ממה מורכבים סכומי ההוצאות הנדרשות להחזר בתביעות רשלנות רפואית?

סכומי הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית בחוק הישראלי מורכבים מכמה סעיפים שונים:

אובדן כושר עבודה או השתכרות. אם התובע איבד את כושר העבודה שלו כתוצאה מהרשלנות או איבד סכומי שכר שונים, הוא יקבל פיצויים החל מהיום של הפגיעה ועד גיל הפנסיה, כולל תשלומי הפנסיה והתנאים הסוציאליים שהיו לו קודם הפגיעה.

הוצאות טיפול ושיקום. תשלומים עבור ההוצאות של המטופל שנפגע או של בני המשפחה שלו בגין שירותים רפואיים שונים, טיפולים או ציוד רפואי להם הוא זקוק ושולמו על ידו של המטופל או באמצעות בני המשפחה שלו.

הוצאות סיוע. אם המטופל הפך לסיעודי בשל הרשלנות הרפואית והוא זקוק למטפל קבוע לאורך כל היום או לחלק מהיום, בעלויות שעשויות להסתכם בסכומים גבוהים, הם ייכללו בכתב התביעה.

הוצאות ניידות. אם הנפגע הפך לנכה בשל הרשלנות הרפואית והוא זקוק לרכב מיוחד או הוצאות ניידות שונות, הסכומים המתאימים ייכנסו לכתב התביעה.

שינוי במגורים. אם רשלנות רפואית הובילה לצורך בביצוע שינויי דיור כמו מעבר לדירת קרקע, נגישות של דירת המגורים לכיסא גלגלים או כל שינוי אחר שכרוך בשיפוץ או מעבר דירה, ההוצאות ייכללו בכתב התביעה.

אלו הסעיפים העיקריים שמוצגים במסגרת פסקי דין בעניין רשלנות רפואית, ועם בחירת עורך דין מומחה שבקיא בתחום, תוכלו לוודא את מיצוי מלוא זכויותיכם, עם התייחסות לכל ההוצאות והנזקים שנגרמו לכם, וחתירה לקראת הפיצוי ההולם. עכשיו בואו נבחן מקרה לדוגמא שימחיש את סכומי הפיצויים שניתן לקבל בתביעות אלו.

פסק דין של פיצוי בגובה 3 מיליון דולר שנקבע בתביעת רשלנות רפואית של רדיולוג

בתביעה שהגיעה לבית המשפט בווירג’יניה, השופט גזר סכום של 3 מיליון דולר בתביעת רשלנות שהוגשה נגד רדיולוג, על ידי בחור בן 18, שעבר ביופסיה לאחר שבדיקות חזה הציגו בלוטות לימפה מוגדלות.

בהליך שבוצע, התרחשה פגיעה בליבו, ולאחר התייצבות, הוא הועבר לטיפול נמרץ, שם הרופאים אבחנו פצע בלב וטכיקרדיה בסינוס. הוא הועבר לבית חולים אחר ועבר ניתוח לב פתוח. בהליך המשפטי, שהוצג גם במסגרת כנס רשלנות רפואית 2022, השופט פסק לבחור סכום פיצוי בגובה 3 מיליון דולר בגין הפצע שנגרם ללב, וכישלון הרדיולוג להמליץ על הליך פחות מסוכן.

דוגמאות לחישובי אחוזי נכות

בישראל, חישובי אחוזי הנכות שעשויים להיפסק בתביעות רשלנות רפואית הם:

  • תביעת רשלנות רפואית שהובילה לעקרות: 30%.
  • קטיעת אגודל: 25%.
  • שיתוק גופיים עליונות: בין 10-50%.
  • כריתת חצוצרה רשלנות רפואית: 40%.
  • פיגור שכלי קל: בין 20-40%.
  • צלקות חמורות לאחר הליך קוסמטי או פלסטי: 20%.

בשורה התחתונה, מטרת הפיצויים שייפסקו היא למצות את הדין עם האחראים

תביעות רשלנות רפואית סכומים נפסקים ברוב המקרים כדי לשקף את ההשלכות החמורות שעלולות לנבוע מטעויות רפואיות. בעוד שבחלק מהמקרים, הנתבעים יטענו שסכומי התביעה מוגזמים, שופטים מבינים שפיצויים בתביעות אלו מיועדים כדי לשרת מטרה חשובה בהטלת אחריות על אנשי מקצוע רפואיים על מעשיהם ופיצוי מטופלים על הנזק שנגרם להם.

התביעות משמשות גם כמניעים עוצמתיים לרופאים, צוותים רפואיים והנהלות של מרכזים רפואיים לשפר את ההקפדה על בטיחות המטופלים ולהפחית את הסבירות לטעויות עתידיות יקרות.

כך שאם נגרם לכם נזק כתוצאה ממקרה רשלנות רפואית בטיפול פסיכולוגי או בכל טיפול שגוי אחר שקיבלתם מרופא או מצוות רפואי, חשוב שתנקטו בפעולות הנדרשות עוד היום, ותתחילו עם ייעוץ של אחד מעורכי הדין המומחים בתחום שתמצאו באתר MedLawyers, שייעץ לכם על התוצאות שניתן להשיג במקרה שלכם.

המומחים של MedLawyers עונים על השאלות הנפוצות שלכם:

איך נקבע גובה הנזק בתיק רשלנות רפואית?

גובה הפיצויים הנפסקים במקרה של רשלנות רפואית נקבע על ידי השופט, שמתייחס למגוון גורמים, כולל חומרת הפציעה, עלות הטיפול הרפואי לתיקון הנזק שנגרם, וטיפולים עתידיים, אובדן שכר, כאב וסבל והשפעה על איכות חייו של הנפגע.

האם עורך דין יכול לעזור לי לקבוע כמה שווה תביעת הרשלנות הרפואית שלי?

כן. עורך דין מנוסה ברשלנות רפואית יכול לעזור לכם לקבוע את הסכום שאתם עתידים לקבל כפיצוי לנזק ולסבל שנגרם לכם, ואתם יכולים להשוות את הסכום שעורך הדין יציע כסכום הפיצוי לתביעה, עם אייטמים שפורסמו בשידורי חדשות 2 רשלנות רפואית, כדי לקבל אומדן של שווי התביעה שלכם.
השיקולים יכללו את מאפייני המקרה שלכם, כולל סוג הפציעה שנגרמה לכם, היקף הטיפולים הרפואיים שקיבלתם, והשפעת הפציעה על חייכם ועל בני משפחתכם, וישתמש במידע שהתקבל על מנת להעריך את הערך הפוטנציאלי של הנזקים, כסכום שיוצג בכתב התביעה.

האם ניתן לחייב את הנאשם בתיק רשלנות רפואית בפיצויי עונשים?

לא. פיצויים עונשיים רק בתביעות רשלנות רפואית שמוצגות בפני חבר מושבעים ושופט בארצות הברית. בישראל, נאשמים בתביעות אלו נדרשים רק לתשלום פיצויים כפי שהם קבועים במסגרת חוקי רשלנות רפואית.
מטרת סכום הפיצוי שנפסק היא לחייב את הנאשם בגין התנהגותו הרשלנית, בשוגג או במכוון, וחשוב להבין שלא ניתן לחזות במדויק האם השופט אכן יבחר להטיל עונש כספי ומה יהיה גובה הפיצוי שייפסק, מכיוון שכל מקרה נבחן לגופו.

האם ניתן להציג בתביעת רשלנות רפואית דרישה לפיצוי על עוגמת נפש?

כן. תובע בתיק רשלנות רפואית יכול לקבל פיצוי בגין עוגמת נפש. נזקי מצוקה רגשית נקבעים כדי לפצות את הנפגע על ההשפעה הרגשית של הפציעה, כגון חרדה, דיכאון או הפרעת דחק פוסט טראומטית.

נפגעתם בגלל רשלנות רפואית? ייתכן שמגיעים לכם פיצויים.

צרו עמנו קשר לייעוץ חינם

דילוג לתוכן