חיידק gbs: עורך דין מומחה ברשלנות רפואית יעזור לכם לתבוע פיצויים

כל מה שאתם צריכים לדעת על חיידקי gbs
תוכן עניינים

סטרפטוקוקוס מקבוצה B (GBS) הוא חיידק שנפוץ בקרב כעשרים עד שלושים אחוזים מהגברים והנשים, ונמצא בדרך כלל במערכת העיכול או בדרכי המין. ברוב המקרים הוא אינו מזיק ורוב האנשים אפילו אינם יודעים שהם נשאים, מכיוון שברוב המקרים אין תסמינים.

ניתן להימנע מההשלכות של זיהום חיידק  gbs שעובר לתינוק באמצעות טיפול רפואי נכון, אבל כשרופאים אינם נוקטים בצעדים הנכונים למניעה או טפול בזיהום אצל היילוד, הם חשופים לתביעת רשלנות רפואית.

כשתינוק סובל מפציעה משמעותית כתוצאה מזיהום סטרפטוקוקוס מקבוצה B, חלק ההורים בוחרים לתבוע פיצויים על מנת שיוכלו לשלם על הטיפול הנכון בטווח הקצר והארוך.

המידע שחשוב שהורים יידעו על חיידק gbs

ניתן לזהות חיידק gbs ביולדת במהלך ההיריון, ורופאים צריכים להקפיד על ביצוע הבדיקות המתאימות בזמן. רופאי נשים וגינקולוגים צריכים לחשוד בהידבקות התינוק בזיהום, במקרים הבאים:

  • התינוק נולד בטרם עת, לפני השבוע ה-37 להריון.
  • להורים נולד בעבר תינוק שפיתח חיידק gbs.
  • ליולדת היה חום גבוה במהלך הלידה.
  • עברו יותר מ-18 שעות מירידת המים ועד לידת התינוק, כך שלחיידקים היה מרווח זמן גדול יותר להתיישב בתעלת הלידה.
  • אם חיידק gbs מתגלה במהלך ההיריון או הלידה, הרופאים צריכים לטפל עם אנטיביוטיקה על מנת להפחית את הסיכון שהתינוק יפתח זיהום.

יש תסמינים ברורים שמעידים על זיהום חיידק gbs

אם הזיהום לא זוהה במהלך ההיריון, הוא עלול להתגלות אצל התינוק, ברוב המקרים בתוך 12 שעות מהלידה. תינוקות עם זיהום חיידק gbs עשויים לחוות תסמינים כגון:

  • נמנום מוגזם
  • שרירים רפויים
  • בעיות בהזנה
  • נרגנות ועצבנות
  • דופק מהיר או איטי
  • קצב נשימה חריג
  • לחץ דם נמוך
  • סוכר נמוך בדם.

אם הזיהום לא זוהה במהלך ההיריון, אבל יש חשד שהתינוק נושא חיידק gbs, הוא צריך להיות מטופל עם אנטיביוטיקה בהקדם האפשרי. אם הרופא לא הציע טיפול יעיל ליולדת או לתינוק, או שהתסמינים הוחמצו, התנהלות זו יכולה להוות עילה לתביעת רשלנות רפואית.

לא רק התינוקות סובלים מפגיעה כשרשלנות רפואית מובילה לפציעות

גם ההורים סובלים ממתח רגשי וכלכלי משמעותי, ולמרבה המזל, החוק בישראל מאפשר לנפגעי רשלנות רפואית ולבני משפחותיהם לקבל פיצויים בגין מגוון נזקים, כול:

  • הוצאות רפואיות שנגרמו כתוצאה מרשלנות.
  • איבוד שכר עבודה עקב החמצת זמן עבודה.
  • כאב וסבל.
  • ועלויות שיקום שדרושות להתמודדות עם הפציעה.

כל מקרה רשלנות רפואית נבחן באופן שונה על ידי בית המשפט, והסכום המדויק שייקבע כפיצויים ישתנה בהתאם למידת הנזק שנגרם לכם.

נזקים שנגרמים כתוצאה מרשלנות רפואית באבחון וטיפול בזיהום סטרפטוקוקוס מקבוצה B

חיידק gbs הוא סוג של זיהום שניתן להעברה מהאם לתינוק. חיידקי סטרפטוקוקוס מקבוצה B נמצאים בדרך כלל במעיים, בפי הטבעת ובנרתיק. אם הזיהום אינו מטופל, הוא עלול לגרום נזק הרסני לתינוק, והאמת היא שתינוק שאינו מטופל באופן מידי עלול לפתח מוגבלות חמורה וארוכת טווח.

זיהום בדלקת אצל תינוק עלול להתפתח לדלקת ריאות, אלח דם או דלקת קרום המוח. חוץ מזה, תינוקות שנחשפו לחיידק GBS עלולים לסבול מנזק מוחי, שיתוק מוחין, אובדן שמיעה או עיוורון.

עילת תביעת רשלנות רפואית מתקיימת כשאף אחד אינו נוקט בצעדים הנכונים למניעת העברת החיידק מהאם לתינוק

רשלנות רפואית מתרחשת כשאיש מקצוע מתחום הבריאות גורם נזק בכך שאינו נוקט ברמת הטיפול שבה היה משתמש איש מקצוע רפואי נבון באותה התמחות, באותן נסיבות או בנסיבות דומות. עילת הרשלנות הרפואית מתקיימת כשהאם והתינוק אינם נבדקים כראוי לזיהוי חיידק gbs, וכשלא מתקיימים סטנדרטים לטיפול במצב. 

לדוגמא, אם החיידק מתגלה אצל אישה בהריון, היא יכולה לקבל אנטיביוטיקה תוך ורידית במהלך הלידה, להפחתה משמעותית של הסיכון להעברת החיידק לתינוק. 

כלומר, אם חיידק gbs מתגלה, אבל הרופא או כל איש צוות רפואי אחר אינם נוקטים בפעולה כלשהי למניעת ההעברה, וההעברה מתרחשת, סביר להניח שהרופא או הצוות הרפואי יימצאו אשמים בתביעת רשלנות רפואית.

מהם מאפייני תביעת רשלנות רפואי נגד רופא, צוות רפואי או בית החולים בטענת אי אבחון או אי טיפול בחיידק GBS?

תהליך הגשת תביעת רשלנות רפואית בעילת אי אבחון בזמן או אי טיפול הולם בזיהום חיידק gbs יכול להיות מורכב, אבל הוא מתחיל עם קבלת כל הרשומות הרפואיות הרלוונטיות שנוגעות למהלך האבחון והטיפול באם ובילד. 

לאחר שהתקבלו הרשומות, עורך דין מומחה לרשלנות רפואית מבקש ממומחה רפואי עצמאי לבדוק את התיק הרפואי ולקבוע האם הטיפול שהתקבל נפל מתחת לסטנדרט סביר וגרם לפציעה. אם יתברר שהטיפול ירד מתחת לסטנדרט התקין, תוגש תביעה נגד בית החולים, הרופאים האחראים או אנשי מקצוע רפואיים אחרים שהיו מעורבים בטיפול בך ובתינוק שלך.

התביעה תפרט את נסיבות ההתנהלות השגויה והצד הנתבע יקבל את ההזדמנות להודות באחריותו או להכחיש אותה, ולהגיש כתב הגנה נגד הטענות שהועלו בתביעה. אם הנתבעים יכחישו את הטענות שהועלו נגדם, ומשא ומתן להסדר לא יניב תוצאות שיספקו את שני הצדדים, יתחילו הליכים משפטיים בהם שני הצדדים יציגו את טענותיהם בפני בית המשפט.

אם אין הסכמה להסדר, ממשיכים למשפט

השופט שיכריע בסוגיית תביעת רשלנות רפואית בעילת אי אבחון או אי טיפול בזיהום חיידק gbs, ינחה את עורכי הדין של שני הצדדים לגבי מספר העדים שהם יכולים להזמין, מספר המומחים שיכולים להציג את חוות דעתם, וסוגי הראיות שצריכות לתמוך בתביעה.

בית המשפט יקבע לוח זמנים ששני הצדדים יצטרכו לקיים, וייקבע גם זמן שיאפשר לצדדים לקיים פגישות על מנת לנסות שוב להגיע להסכמה בנושאים שהועלו בכתב התביעה, ולהחליט על גובה הפיצוי שיש לשלם. ברוב המקרים, לא יושג הסדר פיננסי לפני שהמשפט יתחיל.

המשפט הוא השלב הסופי בהליכים המשפטיים, ובמהלכו כל הצדדים מתכנסים באולם בית המשפט, וכל הראיות מוגשות בפני שופט, כך שיוכל להכריע לגבי התוצאה בתיק.

איך עורך דין יכול לסייע לנפגעי חיידק gbs?

אם אתן מאמינות שהרופא היה צריך לזהות זיהום חיידק gbs אצלך או אצל התינוק, או שאתן חושדות שלא קיבלתן טיפול רפואי הולם, עורך דין מומחה לרשלנות רפואית יכול לסייע לכם לברר אם אכן ההתנהלות הרפואית המקצועית של הרופא או הצוות הרפואי הייתה שגויה או מרושלת. 

עורך דין מומחה ומוסמך יחקור באופן מלא את נסיבות המקרה, ישיג את כל הרשומות הרפואיות, וידריך מומחים רפואיים בלתי תלויים שידווחו לבית המשפט האם לדעתם הטיפול שהתקבל ירד מתחת לסטנדרט סביר והאם ההתנהלות הרשלנית גרמה לפגיעה.

אם עורך הדין יקבע שניתן היה למנוע פגיעה, הוא יגיש תביעה לפיצויים

פיצויים על השפעות חיידק gbs וההשלכות ההרסניות אמנם לא יפחיתו את הכאב, אבל הם יכולים לסייע בטווח הארוך בהפגת המתח של גידול ילד שנפצע קשה.

הפיצויים יכולים לאפשר מימון טיפולים רפואיים נוספים יקרים, ומימון לכל השינויים באורח החיים. עורך הדין יוודא כי כל ההשפעות על איכות ורווחת חיי המשפחה יילקחו בחשבון, כולל כל הדרישות העתידיות, על מנת להבטיח איכות חיים טובה יותר לכם ולילדכם, עם שקט נפשי שיושג בידיעה שעתיד ילדכם מוסדר.

חיידק gbs: שאלות ותשובות

איך אוכל לדעת אם התינוק שלי ואני קיבלנו את הטיפול הנכון לחיידק gbs?

אם אתן חוששות שלא קיבלתן את הטיפול הרפואי הנכון במהלך ההיריון והלידה, או שהתינוק שלכן לא טופל כראוי בלידה, עורך דין מומחה לרשלנות רפואית ייעץ לכן לגבי סיכויי התביעה שלכם בבית המשפט.
הייעוץ המשפטי כולל בחינת הרשומות הרפואיות וקביעה אם הרופא זיהה או צריך היה לזהות נוכחות חיידק gbs אצלך או אצל התינוק.
בהמשך, עורך הדין יבקש גם חוות דעת של מומחה רפואי אחר, ויבצע סקירה מלאה של הראיות שמעידות על אחריות הרופאים שלא אבחנו בזמן את שנמנעו מטיפול הולם. בהתאם לממצאי סקירת התיק ונסיבות העניין, יתכן שתרצי להתקדם ולהמשיך בהליכים המשפטיים.

אני מודאגת שהתינוק שלי לא קיבל את הטיפול הנכון לחיידק gbs. מה אני יכולה לעשות?

יתכן שיש לך עילת תביעת רשלנות רפואית שתופנה נגד הרופא והצוות הרפואי שטיפל בך במהלך ההיריון והלידה, או נגד בית החולים.
התביעה מבוססת על חקירה מלאה של מה שקרה; ועורך דין מומחה לרשלנות רפואית ירכיב בשמך את התביעה לדרישת הפיצויים ההולמים כשהטענה העיקרית תהיה אי אבחון או אי טיפול הולם במקרה של חיידק gbs.

איך מגישים תביעת רשלנות רפואית בטענת אי אבחון או אי טיפול בחיידק gbs?

כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד רופא, צוות רפואי או בית החולים בגין אי אבחון או אי טיפול בזיהום חיידק gbs, יש להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום אשר יוכל לקבוע אם קיימת עילה סבירה להמשיך בתביעה.
ככל הנראה, תימצא עילה סבירה אם את או התינוק שלך לא קיבלתם את הטיפול הנכון בזמן, או בכלל.

איך אפשר לדעת אם התביעה תצליח?

תמיד קיימת מידת חוסר וודאות בהגשת תביעת רשלנות רפואית בעילת אי אבחון או אי טיפול בזיהום חיידק gbs, אבל עורך דין מומחה בתחום זה ייעץ לכם אם יש למקרה שלכם סיכוי לנצח, וגם מהם הסיכויים שלכם להפסיד.

בשורה התחתונה, אל תמעיטו בערך סיכויי התביעה שלכם להצליח בבית המשפט. קבלו ייעוץ משפטי בהקדם

אם הרופא לא אבחן או לא טיפל בדלקת חיידק gbs, יתכן שיש לכם עילה משפטית מספקת להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית. עורך דין מיומן ובקיא בתחום יטיל את האחריות על אנשי המקצוע הרפואיים הרשלניים ויתבע פיצויים בגין הנזקים שנגרמו. עורך דין יבחן את עובדות המקרה שלכם ויסייע לכם להבין את הזכויות והאפשרויות החוקיות שלכם.

לכן אל תמעיטו בערך סיכויי התביעה שלכם להצליח בבית המשפט, ופנו בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי בחינם עם עורך דין, או מלאו את הטופס המקוון באתר, כדי להבין את סיכויי התביעה שלכם.

נפגעתם בגלל רשלנות רפואית? ייתכן שמגיעים לכם פיצויים.

צרו עמנו קשר לייעוץ חינם

דילוג לתוכן